ДБ и БСП няма да подкрепят кандидатура на ГЕРБ за премиер

Според депутати от тези партии, Борисов не трябва да присъства в управлението
15 апр 2021 09:49, Петя Славова
24

Днес се провежда първото заседание на новото Народно събрание.

"Не очаквам пълен мандат на това правителство, но колкото и да е дълъг той, трябва да изпълни мисията си - промяна в манталитета на управление, да преодолеем 12 години обществени поръчки под масата, еврофондове на приближени лица", заяви депутатът от "Демократична България" Владислав Панев пред България сутрин.

Заедно с Иван Иванов от БСП той коментира предизвикателства пред новия парламент и кандидатурата на ГЕРБ за министър-председател.

Още по темата

"Без да коментирам личността на Даниел Митов - докато ГЕРБ е на власт, няма как Борисов да не дърпа конците. Тоест, няма как да подкрепим това предложение", категоричен е Панев.

"Нашата основна цел е ГЕРБ да не присъства в управлението. Доколкото приоритетите на политически сили съвпадат, ние ще подкрепяме различните политики", добави Иван Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че от БСП ще предложат само зам.-председател на парламента, биха подкрепили фигура от "Има такъв народ".

"За зам.-председател на Народното събрание ще предложим ген. Атанасов. Председател е добре да предложат някоя от водещите политически партии", каза още Панев.

Той заяви, че още днес ДБ ще предложат промени в Конституцията, готови са с кабинет, ако дойде техният ред и добави, че "ако няма воля", е по-добре да се отиде на предсрочни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
6
 
! Отговори
нострадамус преди 3 години
Как може толкова хора,. да вземат този гръмогласен клоун слави на сериозно .Естествено харесван е от смъркачите какъвто е и той.
6
4
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КАБИНЕТ НА ГЕРБ НЯМА ДА ИМА ТОВА ДА ВИ Е ЯСНО!!!АКО СЛАБИ ПОДКРЕПИ КАБИНЕТ НА ГЕРБ ,АЗ ЛИЧНО ВИ ДАВАМ ДУМА ДА ГО ЛИКВИДИРАМ !
5
0
 
13
 
! Отговори
Stoedin преди 3 години
ДБ лява или дясна партия е, че е малко объркващо....
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, !Борисов няма да участва, замества го Митов! С него как, а? Безсмислени приказки! Искам да разбера, КАКВА политика ще подкрепите, не КОГО нямя или КОГО ще!Говрим за държава и политика, не за Ленчето от Дружба - аз я подкрепям, ама мъжо и - не!
3
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дб са бивши комунисти какво друго да очакваш от мръсни комунисти, ясно е че ще играят с бсп. тури вътре и чалгаря и мая общата. нямам думи - бандитска сбирщина
2
6
 
23
 
! Отговори
отр епки преди 3 години
дб и бсп, Бойко ги бие поне 10 пъти поред на всякакви избори. Виждате истинските им лица - крадци готови да фалират държава и банките за да крадат пак. А те имат опит с фалитите.
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДБ и Ицко Лодкаря са новите патерици на БСП.... Интересно ДПС към кого ще се примъкне...