Депутатите викат Борисов за изслушване в петък

Обсъждат и създаването на комисия за ревизия
217
Депутатите викат Борисов за изслушване в петък
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентът ще проведи първото си редовно заседание в петък, като точка първа ще е изслушване на премиера Бойко Борисов. Това е решението на Председателския съвет, съобщи  председателят на парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова.

Още по темата


Заседанието ще насрочено за 10 ч.

Ще бъде обсъдено и предложението на ИМВ за създаване на комисия за ревизия на предишното управление, както и първите 3 комисии - правна, здравна и бюджетна.

Депутатите ще заседават в старата сграда на парламента до приключването на ремонта в бившия Партиен дом, обясни още Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Борисов не е длъжен, да се явява никъде."-- първо го викат доброволно да се яви,а като не се яви, по-нататък ще трябвадоброзорно на друго място за изясняванена някои факти.
185
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лойко го играе с *** номерца - пуснал отпуск като разбрал, че ще трябва да ходи в парламента да го припитват за плана за възстановяване. Евала, това ли ви е отговорното поведение герберски калинки?!? Би си камшика най-голямата тиква, а останалите да се чудят как да се оправят. Съд и затвор му е малко на тоя плешивец от Банкя!!!
184
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сега разбрахте ли, че сме мнооого далеч от демократично управление. Ако бяхме демократично управление, Лоената топка щеше да се яви на изслушването в парламента, да не говорим, че той отдавна не е стъпвал там. Както и други дупетати като Дебелян. Всичко е фасадна демокрация и яко крадене и плюскане. Трябва съд, затвор и конфискация на имущество иначе язък за всичко.
183
0
 
3
 
! Отговори
Да викат неволята преди 3 години
Боко е над тия неща:))))
182
2
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
Щели да го хулят в парламента? Еми да бяха вършили повече работа и народа щеше да вкара 200 депутати от герб и щеше да влезе под бурни овации, а не да го хулят и да го обиждат. Ако си сигурен в делата си и застанеш с факти пред хората даже ще е бонус за теб да те хулят, защото народа ще се убеди, че следващия път трябва да гласува за теб, но ако си сигурен, че си злоупотребил, то тогава е нормално да се скриеш защото знаеш, че няма да можеш да се защитиш с факти!
181
1
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
Значи като е да си чеше комплекса за малоценност и да представя неща построени с нашите данъци като негови лични постижения, няма затваряне на устата, ама когато е да застане като мъж и да представи отчета за свършена работа и се скри и насъска троловете да го пазят. И после твърдите, че защитавал нашите интереси като няма гръбнака дори да защити себе си и министрите си в парламента? Крайно време е да му се набие в главата, че сме Парламентарна република, а не деспотство.
180
1
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
До 185Борисов не бил длъжен да се яви пред парламента които е най висша инстанция в една Парламентарна Република? Ти да не си мислиш, че живееш в Министър Председателска Република? Все едно изпълнителния директор да не е длъжен да се яви пред акционерите в Акционерно дружество. Длъжен е да се яви и да представи отчета за състоянието на държавата която е управлявал, за да може парламента и народните представители да вземат решение дали да назначат одит! Прочетете я тази конституция!
179
5
 
2
 
! Отговори
маскарад преди 3 години
До РадославНяма какво да мисли Борисов. Какато споменах всяк едно отпускане на средства е било с поставление на МС и обнародвано в Държавен вестник. А това , че протестърите са неграмотни и не могат да четат говори само за слабоумието им. Иначе , да , знаем че Борисов им е удобен да плюят по него вместо да кажат какво ще свършат те. ***
178
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
178 Парламентът не прави " ревизия", това не ти е селската бакалия. Парламентът може да реши, да назначи одит съставен от специалисти. Борисов не е длъжен, да се явява никъде.
177
2
 
1
 
! Отговори
маскарад преди 3 години
чета в коментарите" оставка , съд затвор". Само че всичко това трябват доказателства. И всяко едно отпускане на средства от правителството на Борисов е било съобщавано в Държавен вестник. И вместо да помислят как да живее по-добре народа първите неща им са : 1.назначаване на комисия за разследване управлението на Борисов. 2. Промени в Изборния Кодекс , като активна регистрации , безплатен електронен подпис и гласуване по пощата . 3 . Връщане на НС в старата сграда." А народа кучета го яли....
176
3
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
До 176 В момента държавата да я поемеш без публичен одит преди това е все едно Цветан Василев да ти прехвърли КТБ 2 дена преди да фалира. И да дразни ме двойния стандарт които герберите демонстрирате, когато слави не се показва бил женчо, неук и незнам си какво, когато бойко избяга от отговорност бил мъж защото не бил длъжен на парламента. 1. Или бойко е страхливец защото се скри или слави е мъж защото мълча толкова време какво мисли да прави 2. Ние сме Парламентарна република!
175
3
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
До 176И кой ще е толкова глупав, че да се съгласи да поеме отговорност без първо да е запознат с обстоятелствата? Както вече ти казах, този цирк го играхме няколко пъти и вече се научиха, че герб оставят само мини които да гръмнат когато те вече не са на власт и за да могат да се завърнат на бял кон поне пред вярващите им. А и вече стана ясно, че бойко които уж се води мъж пак се опитва да избяга от отговорност. Явно партията му е по важна от държавата в очите му.
174
11
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Сега народа остана -- кръгъл сирак - без Борисов. Ще му смъкнат всички кожи тия гладни и прости вълци. Такова просташко Народно събрание никога България не е имала. Тошето и Гейчето са се яко озъбили. Но който копае гроб другия- сам пада в него, смешници. Иначе --- протести...протести, вие си знаете.
173
6
 
10
 
! Отговори
Въздух под налягане преди 3 години
Стига сте си чешали езиците повече, защото Шоуто на Слави няма да управлява България така или иначе. Защо ли? Ми защото нормалният Български народ няма да допусне този Цирк да управлява държавата ни. Сега ще видят те какво са истински претести. И какво значи истинско изриване от парламента за да защитим истинската демокрация и да не допуснем тази пародия да ни управлява.
172
4
 
3
 
! Отговори
До Анонимен преди 3 години
Всъщност бб и досега БЕШЕ ДЛЪЖЕН да ходи на парламентарния контрол, освен ако няма УВАЖИТЕЛНА причина.Ама с *** за председател него все го уважаваха. Така че той получаваше помощ, а не я "оказваше", както си мислите в местната партийна клетка.Да видим какво ще стане утре.
171
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЕй, колко сте отворени!Президентът вече каза, че ще почне да прави правителство от понеделник другата седмица, а това ще отнеме няколко седмици като с е отчете вземането-даването на мандата и гласуването.Което не пречи, докато текат разговорите, сегашните депутати да викат бб (утре) и да правят ревизия (докато текат разговорите за правителство).А правителство ще има - не всички са безотговорни като гербиджа(да припомня как навремето бб демонстративно взе един мандат и го върна).
170
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов не е длъжен да се яви пред новия парламент, още не са събрало лузери за новото правителство, пред което също законът не го задължава да се яви.Никаква помощ от ГЕРБ няма да получат.
169
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
174 Ами че, да го направят, защо им е Борисов? Никой не им пречи да направят одит, но първо нека съставят правителство.
168
5
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
До 169Да одита няма да те нахрани, но и ще направи невъзможно да те изкарат виновен за КТБ, че си счупил държавата и тн. Одит се прави за да се направи отчет на стария и за да се запознае новия с проблемите които стоят пред него за решаване, а и за да може стария да си носи отговорността за това което е забъркал, а не да стой и да чака проблемите да лъснат при новия и после да сочи с пръст и да вика: ето, новия е виновен за мойте грешки. Този цирк го играхме няколко пъти вече.
167
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новите мутри привикват старите мутри за стиковане и консултаци от типа:И сега ко прайм?