ГЕРБ: Време е шоуто да приключи, в политиката няма скечове!

Служебно правителство ще струва много
Обновена: 15 апр 2021 10:43 | 15 апр 2021 10:30, Камелия Цветанова
185

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Отговорността е тежка и често пъти тя е непоносима за онези, които гледат на политиката като на средство единствено за изграждане на имидж. За това предупреди председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Време е шоуто да приключи, защото на политическа сцена няма скечове, рядко са аплодисментите, политиката изисква смелост и решителност, а днес най-висшата форма на смелост, която можем да проявим, е да си подадем ръка и да възстановим диалога“, посочи тя.

Атанасова припомни, че се намираме в здравна криза, а тя може да премине и в социална.

Още по темата

„Една криза не може да се управлява само с говорене, а само с действия и решения, а често пъти най-правилните решения са непопулярни. Ние сме победители за пореден път и сме длъжни да оправдаем доверието на избирателите си. Ще предложим кабинет, който от първия си ден може да заработи на същите високи обороти, които поддържаше и последното правителство на Бойко Борисов, ако не бъде подкрепено, отговорността се пада на ИТН“, каза тя.

„Чухме, че ГЕРБ трябва да бъде изчегъртвана, унищожена, приемаме всякакви обиди, но омразата не гради, единствено може да дълбае пропасти. Отрицанието на политическия опонент може да донесе временни успехи, след това обаче този, който е превърнал опонента си в свое политическо оръжие, трябва да покаже с какво е по-добър и то в среда на разделение“, каза Атанасова.

По думите й на 4 април избирателите не казаха ГЕРБ трябва да я няма, а избирателите са излъчили фрагментиран парламент.

"Ясно заявиха, че изискват от всички нас, техните представители, заедно да се борим с предизвикателствата пред страната ни, това е трудна и отговорна задача, която явно някои не разбират. Говоренето за нови избори в разгара на лятото най-ясно показва това неразбиране“, отсече тя.

Атанасова настоя, че ГЕРБ няма да носи отговорността, ако страната бъде хвърлена в хаос или безпътица, за да може една или друга партия да спечели още няколко хипотетични депутати на нови избори през лятото.

"Безвремието на един служебен кабинет ще се плати от всички българите, това ще доведе до икономическа криза“, каза тя.

"Вече разбрахме, че Картаген трябва да бъде унищожен, но не знаем какво следва после и този отговор го дължите на всички избиратели“, смята Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари