Нинова: Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ

БСП обаче би подкрепило правителство на ИТН
Обновена: 15 апр 2021 11:25 | 15 апр 2021 11:25, Красимир Ангелов
40
Нинова: Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Днес не просто откриваме поредното НС, а полагаме началото на парламентарни процеси, които ще определят накъде ще върви България през следващите 10 години", заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя бе категорична, че социалистите няма да подкрепят правителство на ГЕРБ, но няма и да правят голяма коалиция. "Бихме подкрепили правителство на „Има такъв народ”. Ако те не предложат правителство и ако третият мандат бъде връчен на нас, партията ще реши какво да прави", каза още Нинова.

Още по темата
На прага сме на финансова и политическа криза. Повече от всякога от нас се изисква разум, а не мандатно мислене, добави Нинова.

Лидерът на БСП посочи, че за социалистите членството в ЕС е неотменим и основен приоритет, като това дава възможност за плана за възстановяване и устойчивост, развитие на високотехнологична икономика и намаляване на неравенствата както между гражданите, така и между регионите. "Правителството на Борисов се провали в тази най-важна задача. Срокът за предаване на плана е 30 април. Изисква се пълна мобилизация, за да се справим", подчерта Нинова.

"Възстановяване на парламентаризма. В предишните НС ГЕРБ и присъдружните им партии поставиха НС под контрола на една личност, това трябва да се промени", каза Нинова и продължи:

Внасяме днес промени в Закона за публичните финанси, които ограничават премиерът да харчи безконтролно парите на хората.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корнелийка (изгонена от СДС на Костов) бързо яхна БСП с помощта на олигарха Гергов.
25
3
 
3
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
БСП е в много добра позиция.Трето място на БСП в момента е по-добро от първо или второ. Какво щеше да се получи ако БСП имаше гласовете на ГЕРБ? Цялата нова опозиция 'Има такъв народ", "Изправи се" и ДБ щяха да се обединят срещу БСП и те пак нямаше да направят правителство. А сега се обединяват срещу ГЕРБ и, щат-не щат, ще търсят подкрепа от БСП. Но ще я получат срещу социална политика.
24
2
 
2
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Поредната червена ш,тка,която си мисли,че ламбаренето и широкото отваряне на устата е да правиш политика?!*** нали би коляно и праи св и р ки на Бойко,да отмени единия лев субсидия в предишния парламент,а сега ще правиш св и рки на Маркуча,като ще му гласуваш и правителство и проект за намаляне на субсидията ти на 1 лев??!!Ко стаа *** Како?Добря ли си психически или и ти като тошко Африканеца почна да изпадаш в трансове и аусенции?!До вчера се тръшкаше,че БСПту останало без субсидиране,а днес за?
23
2
 
10
 
! Отговори
Корнелия мечтае. преди 3 години
Всички чакаме Жан Виденов и Станишев да се върнат.
22
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ни вдигате ли данъците кажи от сега лельо, че да знаем да взимаме ли вилите и факлите и да идваме пред парламента.
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умните знаят кога да напуснат сцената други се борят за снимка пред екрана.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все пак е по добре от чалгаря за 1 лев!Поне могат да обещават!
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова ти си никоя в този парламент!А иначе се е барикадирала до пенсия в партията си!
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербаджиите в ступор и изолация?- Бу-ха-ха- ха-ха!- Дрън -дрън ярина!В момента ГЕРБ трупат точки и при едни предсрочни избори ще спечелят много повече гласове. Като ги гледам другите въпрос на време е да се изпокарат, защото дрънкат само общи фрази, а в конкретиката са твърде различни. Шоуто трябва да продължи!
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй ли ***, како? Нали ти самата твърдеше, че някакви си шоумени без опит не могат да стават политици? Понеже сама си отряза всички пътища към ГЕРБ, сега тръгна да се мазниш на Слави. Продажна пoдлoгa.
16
23
 
4
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Най-ясната и конкретна реч!Браво!Другите се представиха превзето , някои лаконично, но нищо не казващо и общо взето само Нинова май беше в час!
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не беше смешна щеше да е още по жалка. извадиха се едни папки за една петилетка работа на парламента. НА ДРУГИТЕ ИЗБОРИ ЧАО НА БСП.
14
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Силна и ясна реч на другарката Нинова.
13
21
 
7
 
! Отговори
само така преди 3 години
Браво, гербаджиите в ступор и изолация.Спрат ли им се кранчетата на крадена, калинките накацали по всевъзможни места само ще се разбягат.И на следващи избори и 500 хил не биха събрали заедно с братята им роми.
12
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова, то е ясно че няма да подкрепите ГЕРБ. Кажи какво ще подкрепите и на каква цена? Предсрочните избори не са изгодни и за вас, защото ще имате още по-малко проценти и депутати.
11
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИТН + БСП + ДПС = мазна джендърия, гнусна чалга, истанбулска конвенция, задължителна "ваксинация"Много "благодаря" на емигрантите които гласуваха за чалгаря (троянския кон)
10
6
 
4
 
! Отговори
Леша преди 3 години
Всички правителства и парламенти ще бъдат съборени. Този прогнил свят си отива.
9
3
 
27
 
! Отговори
О.Уайлд преди 3 години
Всъщност какво се оказва... Народър гласува за тях, а накрая те (депутатите) ми обясняват, че не искали с тоя и с оня. Затова предлагам при такива ситуации като предсрочни избори, причинени от това, че някой не искал да си играе с друг, изборите да бъдат финансирани от точно тези партии, дето не им се играе. То така е лесно да си играем на политика, а накрая работещите данъкоплатци да плащат целия масраф. После пак ще ми обясняват за поредния данък, който бил "в моя полза и за моя добро".
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И БСП и ДПС заявиха, че ще подкрепят правителство на Слави Трифонов.Демек нова тройна коалиция се заформя ИТН, БСП и ДПСНищо ново в парламента.
7
3
 
36
 
! Отговори
Петорната коалиция преди 3 години
Еми Честито! Чалгаря Славко, кака ***, Мая Костинбродска, Ристу Джендърски и Ахмед Доган се съвекуплиха заедно за доброто на България. Пази, Боже!