Нинова: Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ

БСП обаче би подкрепило правителство на ИТН
Обновена: 15 апр 2021 11:25 | 15 апр 2021 11:25, Красимир Ангелов
40
Нинова: Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Днес не просто откриваме поредното НС, а полагаме началото на парламентарни процеси, които ще определят накъде ще върви България през следващите 10 години", заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя бе категорична, че социалистите няма да подкрепят правителство на ГЕРБ, но няма и да правят голяма коалиция. "Бихме подкрепили правителство на „Има такъв народ”. Ако те не предложат правителство и ако третият мандат бъде връчен на нас, партията ще реши какво да прави", каза още Нинова.

Още по темата
На прага сме на финансова и политическа криза. Повече от всякога от нас се изисква разум, а не мандатно мислене, добави Нинова.

Лидерът на БСП посочи, че за социалистите членството в ЕС е неотменим и основен приоритет, като това дава възможност за плана за възстановяване и устойчивост, развитие на високотехнологична икономика и намаляване на неравенствата както между гражданите, така и между регионите. "Правителството на Борисов се провали в тази най-важна задача. Срокът за предаване на плана е 30 април. Изисква се пълна мобилизация, за да се справим", подчерта Нинова.

"Възстановяване на парламентаризма. В предишните НС ГЕРБ и присъдружните им партии поставиха НС под контрола на една личност, това трябва да се промени", каза Нинова и продължи:

Внасяме днес промени в Закона за публичните финанси, които ограничават премиерът да харчи безконтролно парите на хората.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
36
 
! Отговори
Фак преди 3 години
Сестра Галева и тя говори за мутрите ужас
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой нищо не ти иска.
4
2
 
26
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Боже, един политически труп е търганал да копае гробове на своите опоненти ... Свети петър вече написа повиквателната за столетницата, а Дамата от с.Крушовица ще води траурната и церемония ... !!!
3
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много смешна леля
2
27
 
5
 
! Отговори
Боце чао, чао, чаооо преди 3 години
Браво!
1
6
 
33
 
! Отговори
Зрител преди 3 години
Тая сън не я спала, за да се качи на трибуната. Очаквам след малко и МаяМа да цъфне