Първан Симеонов: Обществото иска правителство, но е скептично

Надделя желанието на българите за промяна, смята той
15 апр 2021 13:19, Петя Славова
48
Първан Симеонов: Обществото иска правителство, но е скептично
Снимка: БГНЕС

Експресно изследване е направено между 12 и 14 април сред над 800 души при телефонно проучване. В него се пита какво се случи и какво трябва да се случи. Голяма част от хората не могат да определят кой е победител. Има и такива, които казват, че ГЕРБ спечели.

"На тези избори, макар и с малко, все пак надделя желанието на българите за промяна", коментира социологът Първан Симеонов. По думите му, очакване на българите е да се състави някакво правителство, но обществото е скептично, че това ще се случи. Иначе самото то иска правителство - предпочита съставяне на такова, вместо нови избори.

Още по темата

"По-голямата част от българските граждани сякаш още не могат да определят кой е победител от изборите. Над 40 процента ще ви кажат, че никой не е победител. Когато сравняваме тези, които казват, че ГЕРБ са спечелили срещу тези, които казват, че са спечелили силите срещу ГЕРБ – има превес на тези, които казват, че са спечелили силите срещу ГЕРБ", коментира още той пред Нова тв.

Изводите са на база на бърз сондаж на "Галъп интерншънъл болкан" сред 831 души по телефона, проведен между 12 и 14 април със собствено финансиране.

"Данните показват, че при един евентуален нов шанс резултатът на Слави Трифонов може би ще порасне, но и от ГЕРБ може би ще се стегнат. Това означава, че перспективата за нови избори може да не даде ново решение и като генерална структура може би пак ще бъдем в патова ситуация", посочи още той.

Според Първан Симеонов, избирателите на Слави Трифонов биха искали нови избори. Такива са може би и тези на Демократична България.

CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing); национална извадка (831 ефективни интервюта) за населението на възраст 18+ г. Изследването е проведено в периода 12-14.03.2021 г. Абсолютната максимална грешка е ±3.3% при 50% дялове. 1% от извадката се равнява на 55 хиляди души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9"Обществото иска силно правителство, не каквото и да е правителство. ИТН не е в парламента, за да помага. Те искали промяна в Избирателния Кодекс и толкова. За друго не им пука"Ама те искаха някакви други промени в ИК, а не тези, които сега пробутват.Излиза, че и за това не са в Парламента.Интересно, някой знае ли защо ИТН СА в Парламента?
10
0
 
4
 
! Отговори
Човекът преди 3 години
Те ще ги изменят закона залична изгода ни им дреме България и народа те викат че се кълнат във вярност към народа и конституцията ама не е така
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боцко рахатясва и се надсмива на тия парцаляци.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обществото иска силно правителство, не каквото и да е правителство. ИТН не е в парламента, за да помага. Те искали промяна в Избирателния Кодекс и толкова. За друго не им пука. Честито на печелившите
7
1
 
5
 
! Отговори
Човекът преди 3 години
Народа е глупав от по глувап да ги изберат БСП Нищо няма да стане правителството няма да се задържи дълго ще се разпаднат като пирамида незнам защо им даваме гласа си занема никой
6
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите *** отворени като уволнявки, а?Намерете си достойна работа!
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1"Абе, къде е Боцко?"Гледа ви сеира и се готви за предсрочни избори.А сега, като Боцко го няма, а има да се връши работа .... що ще чините?
4
0
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Ами как няма да е скептично като вижда улицата и мUнчо кои вкараха в Парламента ... !!!
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пУетседатеУката на наУодното събУание от паУтия ИТН Ива Митева има страхотен говоР!
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наркозависимият Чака рака месия и мартеничар славуца трифонов е неспособен да ръководи държавата. За него гласуваха потомствени ратаи, ягодоберачи, чистачи, актьори, музиканти, въобще най-нисшата обществена прослойка! Слави Трифонов беше момче за всичко на мракобесните престъпници Георги и Васил Илиеви, които препраха милиони левове народна пара през фабриката за кючеци БМК! Славуцата е отговорен за моралното и духовно осакатяване на три поколения българи!Славуцата е толко голям патриот, че оперираше с офшорки дълги години и не внесе стотинка в държавната хазна!Оставка на плешивия чалгар
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласуваш за славуцата трифонов, получаваш бсп и дпс!