Първият звънец удари! Новите 240 се заклеха

Мика Зайкова: Дано да съм добра орисница на 45-ото НС
Обновена: 15 апр 2021 09:43 | 15 апр 2021 09:37, Камелия Цветанова
99

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не забравяйте кой и за какво ви е изпратил тук". С тези думи се обърна най-възрастният народен представител Мика Зайкова от ИТН към новите депутати.

След края на речта й новите 240 положиха клетва.

Още в началото тя съобщи, че заседанието ще се предава пряко по БНТ и БНР, така ги моля за усмивки и за радост.

"Нека народът да види, че народните представители в 45-ото Народно събрание са хора с добро настроение и имат хумор. Датата на моето раждане ми даде привилегията да открия 45-ото Народно събрание и дано да съм добра орисница".

Още по темата
"Вече 1300 години на този горещ кръстопът българите се борят за нашата красива и прекрасна земя, за да има България и за да пребъде във вековете. Много от нашите предци са умирали с усмивка на уста за свободата на нашата страна и съм сигурна, че и съвременните българи биха жертвали живота си, за да я има България. България е минала през много битки и събития, но винаги е възкръсвала, защото мъдрият народ винаги е намирал правилния път към възкресението. И сега се намираме в съдбовно време. Ние сме в пандемия, икономическа и социална криза“, каза Зайкова.

Според нея българите много пъти са казвали на политиците къде грешат.

"Българският народ много пъти е кавал истината дали на протести, дали на референдуми, дали на избори, но на 4 април ни изпрати тук с една единствена поръка – промяна, тази промяна, която ще извади България от всички последни места в ЕС. Всички искаме да видим, че не сме на последните места", коментира тя.

Мика Зайкова припомни, че България от 5 място по образованост вече е на 80.

"България е дала на света Паисий Хилендарски, Димчо Дебелянов, певци като Никола Гюзелев, Райна Кабаиванска, учени и изобретатели, които са работили във всички области на науката и никой от нас не иска нашите велики артисти и културни дейци да протягат ръка за пенсия“, каза тя.

"Ние тук наистина можем да направим нещо много важно независимо от това, че сме различни. Имаме една цел, а това е просперитет на България и нейното достойно място в европейското семейство", обобщи Мика Зайкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 76Това да ти е проблемът !Знам , че партийният дом на БКП ти е мил и драг, но по-важното е какво ще сътворят , а не къде ...
69
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още първото решение на "управляващите" да се върнат в старото Народно събрание беше тъпо. Видя се че е страшно неудобно и бавно се броят гласовете. Върнаха ни в миналият век. Представям си как ще е за важните въпроси които трябва да се решават. Посредственост!
68
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Магаданс не играха в началото, поне Краси Радков излезе ли да разкаже някой виц ?
67
2
 
3
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ПРЕДИ ДА ПИШЕМ ГЛУПАВИ КОМЕНТАРИ ДАЙТЕ ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ-ЧАЛГАРИ МАЛГАРИ ТАМ НЕМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ -У ЛЕГЛОТО СИ ТРЕБЕ МАНДРЪЦАНЕ.-ЩОТО ЖЕНАТИ ЩЕ ИЗБЕГА.
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По -добре вместо заклеха, да се бяха заклаха за облегчение на народа клоуни от народно смехорище..
65
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вечерното шоу на отровното трио и слажи се прехвърли и предава на живо в парламента но без балета
64
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
смях в залата мутрите от улицата в,язоха и се добутаха до парламента
63
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хора викахте цяла година мутри вън ами то още повече мутри има в този парламент значи сте били напразно по улиците
62
1
 
7
 
! Отговори
Брат Вурст преди 3 години
Значи можело да има интелигентен председател на Н.С.
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последно ще има ли по едно червено ферари за всеки или газ на комбайна?
60
4
 
6
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Ами заклеха се ... Шоуто на Слави, Мая, Бойкикев и СиЕ започна, под аплодисментите на Импексова, Пеевски и Доган, ГЕРБ като първа политическа сила ще гледат Трагикомедията от Централната ложа и ще е забаляват, както и целият български народ който първо ще се посмее, а после може и да заплаче ... !!!
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На добър час, мили чалгарчета!!!
58
2
 
12
 
! Отговори
Мислете преди 3 години
Бойко знае, че никога няма да измине своя път докрай, ако спира да хвърля камък по всяка лаещо куче. Всеки лае по него. И "патриотите" като Волен, и Бареков, и ДПС, и БСП, Мая Галевска, Хаджигенов, Бабикян, сега шоумените. Въпрос на интелект е да се замислиш, защо тези не лаят един срещу друг, а всички срещу него и да решиш за себе си на коя страна си. Гледайте ги. Всеки говори за Бойко. Човекът подаде оставка, няма го като депутат. И пак той им е в устата. Хайде, правете кабинет и управлявайте!
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Велики Славяни"Когато звучи "Облаче ле бяло" не е задължително да си прав ама когато се заклеваш и звучи химна на БЪЛГАРИЯ, се става прав!"Няма такава държава, забрави ли?ХАхахахахахахаххахаЩе РЕВЕТЕ!
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 59"Няма кой да ни спаси от тези,които ще ни спасяват от геребарстията. Същата боза са"Какво стана, другарю? Не обърна ли малко рано плочата? Още не са почнали с истинските золуми, засега започват само с потресаваща некомпетентност, циркаджийски номера и мутро-мафиотските си физиономии.Къде са младите хора от палатките?Защо в Парламента са старите чанти?Отговаряй.
55
7
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БОРИСОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е НА ВЛАСТ!!!НАСЕЛЕНИЕТО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА БЪДЕ СЪСИПВАНО И ТОРМОЗЕНО НЕПРЕСТАННО А ДЪРЖАВАТА СИСТЕМАТИЧНО ИЗТОЧВАНА!!!
54
0
 
6
 
! Отговори
Да бе! преди 3 години
Най-неприятната персона за слушане в парламента ще бъде Капон. Тая ат години драпа за парламента, а сега ще ни надуе ушите от самоизявите си. Все пак, добре, че Байдън ще сложи край на този цирк.
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма кой да ни спаси от тези,които ще ни спасяват от геребарстията. Същата боза са.
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първият звънец мина. А сега да видим кои ще са двойкаджиите,другарко Станчева?
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Варненската 30 годишна кифла, сервитьорка, закле ли се и тя или още е на колене да благодари за подаръка от Дънката. После чакайте управия с тези избранници