Безпрецедентни скандали: Как ще върви работата в новия парламент?

Това е недопустимо за демокрацията, заяви Анна Александрова
16 апр 2021 23:22, Петя Славова
249

Безпрецедентни скандали и сцени, достойни за футболен стадион, се наблюдаваха в първото работно заседание на парламента. Оформилото се анти-ГЕРБ мнозинство не допусна представителите на кабинета до парламентарната трибуна.

"Това, на което днес станах свидетел, е недопустимо за българската демокрация. Обидена съм. Не съм вярвала, че може да се пренебрегва Конституцията и правилника на Народното събрание по толкова брутален начин - хора уж нови лица, които мислят за благото на България", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Анна Александрова в ефира на "Денят ON AIR".

Според нея депутатите се опитват да прескачат законите на страната и сподели, че самата тя никога не си е позволявала да се държи с опозицията по този начин.

"Още днес се видяха групичките с настроенията - "Всички срещу ГЕРБ" няма да продължи много. На "Има такъв народ" най-големият им приоритет уж беше мажоритарната избирателна система. А сега всъщност се отказаха още в първия ден, в който влязоха в Народното събрание, и така излъгаха всички свои избиратели", добави Александрова.

Тя отговори на коментарите, че премиерът в оставка Бойко Борисов се укрива.

"Неконституционно е това, което те гласуваха - да дойде премиерът задължително. Той ще дойде ако реши. Независимо какво казват, премиерът е идвал много пъти. Повече от 15 пъти е идвал през последните 4 години. Отнасял се е изключително отговорно по всички важни теми", каза депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Тя каза, че не се притеснява от комисията, която ще разследва кабинета "Борисов" 3.

"Ние поискахме периодът на това разследване да бъде удължен, да обхване и служебни правителства, и правителството на Орешарски, и по времето на ДБ, които са били в управлението. Нека българските граждани да видят целия този 10 годишен период. Радвам се, че успяхме да гласуваме тази промяна. Но като гледам колко са агресивни, бих казала, че се притеснявам от реваншизъм", заяви Александрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
13
 
15
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
Докато парламента беше игнориран и бойко си вземаше еднолично решения и си правеше каквото иска парламента беше страхотен, нали? Това, че харчеше народни пари без дори харчовете да са гласувани парламента беше страхотен. Докато никои не му търсеше сметка беше идеален. Ама в момента в които започнаха да задават въпроси и да няма как да си прокарва каквото иска и парламента стана лош. Тази да не е от 10-те дежурни които бойко обеща да раздаде? А ние от народа ще можем ли да ги ползваме?
168
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 190 До 186Извинете , на какви хапчета сте ? Идете на лекар за нова рецепта
167
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ревете вие за герб, ама ще е късно.
166
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 186 АнонименЩе разпарчетоса *** ти тъй като бежанците не са успели напълно
165
10
 
8
 
! Отговори
До 186 преди 3 години
Но първо КГБ/ ФСБ ще я лиши от приходи от ЕС , след което ще има големи протести и те ще ни извадят от ЕС и НАТО. Цял институт в Русия работи по въпроса. БГ е сладка хапка. Може малко да има и за Турция - до Пловдив, за да не се сбият империите Русия и Турция - както стана в Нагорни Карабах. Руските калинки тук въобще не са в час за Големия Руски План за Бг.
164
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да напомня на късопаметната от клипа, че вчера дупетатите от гроп с викове и крясъци не позволиха на финансовия министър да се отчете.Ама тая от клипа май много удобно го забравя това.Изтече ви времето, некадърници! Свиквайте!
163
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
опозицията от стария парламент и новите влезли партии мислят само за депутатските заплати и колко пари ще гушнат
162
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
къде са новите лица в парламента???къде са младите хора в парламента???
161
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОбективноРусия ще разпарчетоса България
160
3
 
10
 
! Отговори
До НОРМАЛНИТЕ преди 3 години
Прочетете 177 И ПЛАЧЕТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ. ДРУГО НЕ ВИ ОСТАВА!!!
159
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
казват че стария парламент ударил дъното в края на мандата си?новия парламент удари дъното на втория си ден и продължава да копае надолу
158
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Как щяла да вървиЧух че от утре парламента ще продава билети за представленията на циркаджиите.Сценаристите и ДПС пишат сценария.
157
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
с влизането на новите партии в този парламент, парламента се превърна в негодно място за работа.Влязоха некадърни хора които се държат като в психиатрия и искат да се докопат до кокала, затова и партии с различни уж интереси създадоха ОФ за да могат да седнат на депутатските места на ГЕРБ.
156
7
 
9
 
! Отговори
До 176 преди 3 години
Парламентът ВЕЧЕ няма ПРАВНО основание да вика когото и да било от правителството, тъй като ВЕЧЕ им гласува ОСТАВКАТА!! А не трябваше. Това не се прави на края на мандата, за да има застъпване с новото правителство. Сега такова застъпване НЯМА. ТОЧНО СЕГА! ПО РЕШЕНИЕ НА ПАРЛАМЕНТА!!! РУСКИ КАЛИНКИ, СЪР!!!
155
7
 
4
 
! Отговори
Вълканов преди 3 години
ГЕРБ депутатите бавят, а забавянето е в полза на новите. Не, не го разбирате, твърде сложно е за вас. Дерзайте все така до момента, когато се проете присъдата.
154
6
 
16
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
ЦЕЛТА НА КГБ/ ФСБ Е ДА ОСТАНЕМ БЕЗ ПРИХОДИ ОТ ЕС!!! ТОЧНО ТОВА И ЩЕ СТАНЕ, ЗАЩОТО ДО 30 АПРИЛ НЯМА ДА ИМА НОВО ПРАВИТЕЛСТВО, КОЕТО ДА ВНЕСЕ ПЛАНА В ЕК, А НА СТАРОТО ВЕЧЕ!!! Е ГЛАСУВАНА ОСТАВКА!!! В МОМЕНТА БГ Е БЕЗ ПРАВИТЕЛСТВО ПОРАДИ УМНИТЕ МИКА И МАЯ ОТ ПАРЛАМЕНТА. ЛИПСАТА НА ПАРИ ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ГОЛЕМИ ПРОТЕСТИ И " РЕФЕРЕНДУМ" ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС И НАТО. ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ!!!
153
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям смях. Правим се на обидени, защото така ни изнася. Че и не компетентна.Оказа се, че по конституция ако НС извика премиера, той е длъжен да се яви. Ама не им изнася, щото както кудкудякаха, че са победители, изведнъж видяха дебелия.И стига сте дрънкали глупости кой кого е излъгал - мутрата не излъга ли избирателите си, като беше водач на две листи и отказа да влезе в парламента? Ама нещо много удобно го премълчавате това.
152
2
 
10
 
! Отговори
Да преди 3 години
До Не бивало да се уни-Но издънките, трябва да се докажат, да има обвинение, защита, съд да присъди и осъди и чак тогава в затвора! Народен съд е имало през втората половина на 40-те години, когато е можело да те осъдят по донос на някого на когото не сте симпатичен! Може би искате да се върнат тези времена?
151
7
 
11
 
! Отговори
Не бивало да се уни- преди 3 години
жава ! Във държавите със закони си ги вкарват направо по затворите при издънка ....тука една година хората стачкуваха ,а тези горе замитаха --само и само по някакъв начин всичко да се размине .
150
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ НИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО! ИЗВЪНРЕДНИТЕ ИЗБОРИ за НС ЧУКАТ НА ВРАТАТА 8 АВГУСТ 2021.