Борисов финтира депутатите, те готвят комисии

Заседанието отново ще бъде в старата сграда на НС
Обновена: 16 апр 2021 07:34 | 16 апр 2021 07:10, Александър Попов
231
Борисов финтира депутатите, те готвят комисии
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Бойко Борисов няма да бъде изслушан от депутатите, както бе поискано вчера на първото заседание на 45-ия парламент. Вчера той обяви, че излиза в отпуск от днес, а в кабинета ще го замества Томислав Дончев.

"Имам да си свърша много работа и в партията, а и да подготвим добро правителство. Това отнема време, а не искам да нося две дини под една мишница. Искам да си свършим работата качествено", обясни мотивите си Борисов.

Още утре в Народното събрание ще бъде депозиран "Планът за възстановяване и устойчивост", така че народните представители да имат възможност да решат дали да го приемат. Борисов отправи сериозни критики към новите опоненти на ГЕРБ в Народното събрание.

Още по темата
"Истински съжалявам, че още първия ден има излъгани очаквания, защото се говореше много усилено за искане на мажоритарен вот. Даже беше наречено, че отказът от мажоритарен вот е като държавен преврат. Ако паметта не ме лъже. Затова ние ще внесем доклад за мажоритарни избори и ако искат, да ги приемат", заяви Борисов.

От днес той ще работи изцяло в централата на ГЕРБ и пожела успех на новия парламент.

 
Народните представители днес ще се заемат със съставянето на три ключови комисии - правна, финансова и здравна.
 
По предложение на лидера на парламентарната група "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова ще се гласува и съставянето на комисия, която да следи как са похарчени средствата за справяне с кизата от COVID-19.
 
По време на председателски съвет вчера беше взето решение депутатите отново да се съберат в старата сграда на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
1
 
4
 
! Отговори
маскарад преди 3 години
Не знам кой трябва да се яви и кой не. Димитър Главчев го каза преди малко" Има си правила". И са отказали да разследват Борисов за 10 г назад, а само за 4. Щото тогава и Маяма гАЛЕВА му беше приближена и Ристю Иванов беше министър. Абе толкоз ли го любят тоз човек , че не могат без него. По -долу един колега каза " Златния век на България приключи" и съм абсолютно съгласен. Е такива *** като тия в парламента ще ни управляват. Да им е честито на избралите ги ***. Мен лично ме е срам от тях
184
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МЕЖДУ ДРУГОТО ВИНАГИ МОЖЕ ДА БЪДЕ НАМЕРЕН ЗАКОНЕН ВАРИАНТ ЗА ПРИНУДИТЕЛНО ДОВЕЖДАНЕ НА ЛИЦЕТО БОРИСОВ В ПАРЛАМЕНТА, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЧРЕЗ ИЗПОЛЗВАНЕ НА СИЛА БАРЕТИТЕ ОТ СОБТ.
183
6
 
10
 
! Отговори
Каун Грипенов преди 3 години
Ако някой се чуди какво ще прави Бойко да му кажа. Ще ви гледа сеира и ще си сърба кафето.
182
1
 
6
 
! Отговори
Бико преди 3 години
Кой му разписвал отпуските на Бойко. Ами Министерският съвет, над него няма никой. Нещо за разделение на властите да си чувал. А кой му разписвал на президента, или на председателя на НС.
181
8
 
8
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Вчера се разбра,че финтовете на Борисов се изчерпиха окончателно.Чака го истинска прокурорска ревизия,съд и затвор.Това ще е бъдещето на "демократа",натикал държавата си в мизерното,вонящо дъно на бедността.Авторитета на партията му,слезе на нивото на най пр..стата и арогантна фуста в държавата,кърджалийското чудо на чудесата.Тази лакома за внимание фльорца,удари голям "шамар" на българските жени.Гнусотията при тази е пълна!
180
5
 
10
 
! Отговори
Бай Баяни преди 3 години
Защо Бойко да влиза в парламента, да го освиркват и дюдюкат някакви протестърски мочковци ли там?
179
5
 
14
 
! Отговори
Бай Баяни преди 3 години
Бойко Борисов отчет на ново Народно събрание няма да дава. Не е избрано от него. А ревизия на раздадените пари при пандемия се прави от Стопанската камера. Мая Манолова може да иска отчет от нея и ако нещо не е така да сезира съда. Сега разбрахте ли тази кокошка какъв юрист е?
178
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.......Този парламент е нелегитимен пред избирателите!и я да чуем що е нелигитимен, щото не ви изнася ли. Типично се държите като *** ризи нс Хитлер началото на 30 те година.Лика прилика.
177
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде бе Бойко. Хайде ела ,че парламента не може да почне работа. Новите депутати можели само да плюят а като влезли в парламента се оказало ,че трябва да работят.
176
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави и Бойко са почивка, седят си двамата, пушат си пури, пият си скъпо уиски и ви гледат сейра. Ще погледат сега известно време и после ще разберем какво точно са се разбрали. Наздраве!
175
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже какъв панаир правят герб в НС ! бойко сложил двете ............ деса и цвета отпред да се заяждат като .................. от евтин бордеййй !
174
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Б.Б и като футболист правеше финтове,но до време...в политиката е същото...рано или късно краят му е неизбежен и както се вижда физиономията му е все по-сърдита...да вземат да му я подарят тази джипка...може пък да го усмихне...горкият...долен мафиот...бял ден да не види...
173
4
 
14
 
! Отговори
.. преди 3 години
повелята на деня: днеска ББ в отпуск, утре - Гешев...
172
6
 
20
 
! Отговори
Смрад преди 3 години
Мерзавецът няма къде да се скрие от народната любов!
171
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Депутатите са легитимни, парламент още не е съставен.На всеки разпореждащ се с държавни пари може да му се иска сметка и обяснение от всеки гражданин на страната (достъп до обществена информация).Ако ще го привикват, сигурен съм че има надлежен уведомителен ред по който да стане, за да не може да откаже, но той не е "Ела тука веднага" от трибуната или пред медиите.
170
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само избирателите на Борисов могат да му държат сметка, а не нелегитимно народно събрание като тоеа в момента!
169
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов не дължи обяснение на никого за управлението си. Този парламент е нелегитимен пред избирателите!
168
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние избирателите, които го направихме министър председател го пуснахме, разбра ли?
167
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз така правя, когато когато си сменям работодателя - пускам си молбата за напускане и излизам в отпуска. Общо взето това е нормална практика.
166
15
 
16
 
! Отговори
Грешката на Боко преди 3 години
е че е много диалогичен и толерантен. Всички тези отпадъци дето днес са напълнили парламента и му се зъбят той ги е отгледал от паленца - хранил ги е поил ги е...И това дето на него му се зъбят как да е - ей го - взе си шапката и си тръгна, обаче са на път да разпарчатосат България между Русия и Турция...от алчност и от мерак да са на въпреки и да смачкат Бойко.