Депутатите задължиха Борисов да отиде при тях на 21 април

Първото редовно заседание на НС премина под знака на обидите
Обновена: 16 апр 2021 16:25 | 16 апр 2021 16:25, Камелия Цветанова
850
Депутатите задължиха Борисов да отиде при тях на 21 април
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След бурни дебати и скандали депутатите приеха решение, с което задължават премиера в оставка Бойко Борисов да представи пред парламента Националният план за възстановяване и устойчивост и да участва в обсъждането на 21 април.

135 от БСП, ДПС, ДБ, ИТН и ИМВ гласуваха „за“.

Против бяха само депутатите от ГЕРБ.

Предложението за задължителното явяване на Борисов дойде от Мая Манолова от ИМВ, след като вчера премиерът в оставка  излезе в отпуск и не участва в днешното заседание на НС, въпреки че беше извикан именно заради плана за възстановяване.

Още по темата

По време на дебата в пленарната зала се чуха доста обиди и лични нападки.

"Джипко-бибитков днес не дойде за пореден път- прекрасно е, че е ваш лидер, благодаря ви за това удоволствие“,каза  председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Страхливецът Борисов днес не дойде за пореден път. Шофьорчето Борисов днес не дойде за пореден път.
Джипко-бибитков днес не дойде за пореден път", нападна той.

По време на изказването му заради тези думи депутатите от ГЕРБ – СДС тропаха по банките.

"Преди да се разтропате, ще ви цитирам думи на човек, който стои сред вас, това са негови думи, така че си го изслушайте , а след това тропайте. Тома Биков: "Борисов не е диктатор, той е карикатура на диктатор. Второто е не по-малко вредно от първото", каза Тошко Йорданов.

В лично обяснение Тома Биков обвини "Има такъв народ", че са написали една лъжа в програмата си - тази, че ще бъде въведено мажоритарно гласуване.

"Първо, се радвам, че на г-н Йорданов са му разрешили да се изкаже и днес и са свалили забраната. Ако ще си четем кой какво е писал и говорили, писали сме доста неща всички. Вие като сценарист на едно от популярните шоута, ще написали доста неща. Написали сте доста статуси на вашия лидер .Един от тях твърди, че няма епидемия от коронавирус. Това е в границите на лакардиите, които сте свикнали да произвеждате на килограм ", каза Биков.

"Преди само няколко дни буквално, преди само няколко седмици, твърдяха, че единствената ви кауза са да въведете мажоритарни избори в два тура. Днес това не е така. Вие излъгахте. Вашата партия подведе 500 хил. български граждани с тази теза. Ние сме готови да изработим и внесем и ще внесем още другата седмица. Вие сте написал една лъжа във вашата програма и тази лъжа ще бъде наказана. Нека има бързи изобри и ще видите колко гласа ще вземете", посочи още Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


850
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
663
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласовете от чужбина бяха купени. Не всички - на Възраждане, на Божков и на ИТН. Къде в чужбина гледат български кабеларки? Много малко вероятно. За колко евро не е ясно, но журналистите има над какво да поработят, ако искат.
662
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде бил Борисов? Борисов си подаде оставката.Кажете сега къде е бай Чалга? Нали го избрахте?Защо се крие? От кого се страхува с години се крие зад бронирани джипове?Какви са теди детектори на лъжата, с които проверява охраната си?Сега и НСО ли ще подлага на детектор на лъжата?Къде е бай Чалгаааааааа?????????????????????????
661
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
680 видЕхме ти двата автобуса, Флоров.
660
6
 
9
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 3 години
вече не е премиер.Всички по-нататъшни решения на Министерски Съвет са вече незаконни!Парламентът противоконституционно гласува оставката на правителството и остави държавата без управление.Бойко спокойно може да им прати писмо, че вече не е премиер и не е длъжен да се явява в НС.Новите депутати явно не могат и слама да разделят на две магарета!Редът е да се избере нов кабинет от новия парламент, с което старото правителство автоматично се прекратява.В момента България НЯМА правителство!
659
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
677 е хората цяло лято ходиха да го търсят даже и пред къщата му в банкя омлет и салата му направиха, обаче той пак се крие. Моят джип е моята крепост ей това си знае мутрата
658
4
 
14
 
! Отговори
България преди 3 години
Опорки нямам но протестите на Божков ще ти се видят като разходка в парка пред това което предстои мая и дружина да му мислят!!! И няма да се обикаля по маршрут начертан от адвокати и арменци
657
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъмна но в сарайте БоянскиНежния гласец на сестра Галева разцепва мрака-Иззпразни се мутро вън!
656
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
671 Какво стана с онази Цветелина Бориславова от банката. Ипонската мутра при нея ли ще бяга с кюлчетата?
655
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко със свещ ще го търсите,ще ходите в Банкя да му се молите да поеме управлението на държавата.
654
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нека има бързи изобри и ще видите колко гласа ще вземете"-- които искате бързи избори съберетепари от джобовете си и сме навити.Но не от държавния бюджет.
653
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 670 конкурс ли си имате някакъв ?кой ще измисли по-голяма простотия , безсмислица , това ли е ?
652
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата работа е защото има да връща ресто пРезидента. Купиха се много гласове. Човекът от Дубай си каза, че сам си направил протеста. Но Бай *** е с бедна душа. Продава се за 50лв. Искат да сменят модела на гласуване и по пощата да изтъргуват гласуването. Тогава алчните босове директно ще попълват пликовете от ваше име. Внуците на някои ще попълват пликовете на роднините си. Изтекоха личните данни на България наскоро и това не е било случайно. Готви се голяма подмяна. Ще разберете много скоро.
651
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА бе да, ама за Божков си го пише в уикилиийкс какъв е, а за Баце само някакви фалшиви новини последните 2-3 години, преди това спахте ли?
650
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
669 Божков и преди си имаше. Казва се Бойко и пуши от пурите му 10 години. Накрая се скараха. Други опорки имаш ли?
649
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джипко Бибитков Ето това определение е много точно. Човеко слънце какво ше праи като му земат джипо. Ше си кара мерцедесо дето е на 40 години ли. Само че той не е брониран като джипо и сретан йосич ще го пушне с ловжииска пушка. Лоши времена настъпват за Бибитко. Да зима пачките и кюлчетата и в гори тилиейски да се спасява. За него живота в БГ завърши. Да си вика Ипонажиите да го пазат. С нашите милиарди ще си плаща до края на живота.Кой каквото сам си направи цело село неможе да му направи.
648
6
 
9
 
! Отговори
до 669 преди 3 години
Давали са им по 40 евро. Продали са се миячите на тоалетни за жълти пари.
647
6
 
13
 
! Отговори
България преди 3 години
До българите в чужбина видяхте ли сега за какво гласувахте да може Божков да си има глашатай в НС мая Тошко и Татяна. Най лошото е че тук може и война да стане ама вие ще гледате от тъч линията и ще пеете химна с слави
646
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди да прави комисии Мая да каже дали е имала интимни отношения с ББ и ако е имала, да се извади от комисиите.
645
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 662 Не може за всичко да обвиняваме само геополитиката . Помниш ,че като дойде за пръв път Борисов , вкара 117 човека в НС . малко от малко да работеше за интересите на хората, нямаше да е в това положение сега . Самозабрави се , забрави за техните проблеми , че трябва да прави нещо и за тях , а не само за обръчите от фирми свързани с него
644
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джипко бибитков ако не иска в парламента, да заминава при бай Ставри.