ГЕРБ-СДС поискаха мажоритарна изборна система

"Защо сега?", попита Слави Трифонов
16 апр 2021 22:05, Петя Славова
87

Днес от ГЕРБ-СДС обявиха, че ще внесат промени в изборния кодекс с акцент върху мажоритарната система, предава Bulgaria ON AIR.

Реакцията на "Има такъв народ" не закъсня - в профила си във Facebook Слави Трифонов написа:

"Защо сега? Защо ГЕРБ не приеха промените преди 5 години, когато имаха властта и на законно проведения референдум българските граждани пожелаха тя да бъде мажоритарна"

Според него отговорът е много прост, когато има проблем, тези хора тупат топката, за да не загубят властта си. Според голяма част от останалите политически формации, тези промени не могат да дойдат толкова бързо, а трябва да бъдат плод на усилена работа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
8
 
! Отговори
WRC преди 3 години
KAKTO Е НАПИСАЛ ИВО СИРОМАХОВ ВЪВ ФЕЙСБУКЧОВЕК ХАРЕСВА МАЖОРИТАРНАТА СИСТЕМА САМО ДОКАТО ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА." НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ КОЙ Е ЗА И КОЙ Е ПРОТИВ. НАРОДА ВЕЧЕ СЕ ПРОИЗНЕСЕ.
36
4
 
8
 
! Отговори
Кубрат Пулевски преди 3 години
МАЖОРИТАРА Е НАЙ-ЧЕСТНАТА И ЯВНА РАБОТА !!ТАМ НЯМА ЛИСТИ , И ПРОПОРЦИОНИ (ГАРАНТАИРАНИ МИШОЦИ ВЪТРЕ) , КАКТО Е СЕГА !ТАМ ВСЕКИ ИГРАЧ (ЩЕ РЕЧЕ ПАРТИЯ или КОАЛИЦИЯ) -- ВАДИ СВОИТЕ НАЙ-ДОБРИ ИГРАЧИ , И СЕ БИЯТ ЕДИН СРЕЩУ ЕДИН !...ТОВА Е НАЙ-ДОБРОТО ЗА ТАРГЕТА = ИЗБИРАТЕЛЯ !НА ФИНАЛНАТА ПРАВА, ОТИВАТ ПЪРВИТЕ ДВАМА, НЯКЪДЕ ПУСКАТ И ТРИМА .ПРИ МАЖОРИТАР : СЕ РАЙОНИРАТ ГРАДОВЕТЕ + И СЕЛАТА, НА БАЗА СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ ОБЛАСТИ И ОБЩИНИ..Примерно София ще има 16 раиона, а Враца - 2 .120 ДЕПУТАТА.
35
6
 
4
 
! Отговори
Филолог преди 3 години
Ръгай чушки в боба, карай си червеното ферари и прави на задната седалка ни-на-най-най.
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората искат промяна, вечните депутати да си ходят от НС, референдума ще се проведе.
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФилологЕш па тоъ!Язе сам флъсувал зъ Славиту!Ти кво сакаш бе!Ниъ пъ тъ управляваме сеги!Тизе си праи кво си сакаш!
32
3
 
10
 
! Отговори
До 39 Няма да стане! преди 3 години
Топката я тупа ИТН! Кой им плаща за да прокарват президентска република? Точно те искат нов ЦИК, нови правила, предложени от президента точно преди порезидентските избори.
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Референдума да се проведе, защо сега, а защо не сега ? Максимум 60 депутати мажоритарно избирани.
30
1
 
11
 
! Отговори
Филолог преди 3 години
Когато човек няма какво повече да каже, казва " и така нататък" което съкратено се означава и т.н. Сега вече разбрах какво означава абревиатурата на партията на Слави Трифонов ИТН.
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Имаше референдум, но вие го отрекохте."хахаха е чак не сме толко зле с паметта бре....герберите верно си го внесаха и гласуваха за, но никой не го подкрепи. Е те сега този цирк, който се настани в народното ни събрание е много забавляващ. А най-много ни забавлява неадекватността на Славейчето и хората му....
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако прокарат мажоритарния вот , ще се окаже ,че Слави е проект на същите кукловоди , които ни тормозят вече 30 годиниЩе си осигуряват мнозинство от над 180 човека и ще могат да си гласуват каквито си закони искат
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"20, 25 лъжеш като ***. Имаше референдум, но вие го отрекохте. Сега увъртате с всякакви номера. В случая не е важно гласуването да се приема в първите дни. Има нужда от обсъждане и формулировка."НАГЛА ЛЪЖА! НАГЛА! МНОГО НАГЛА! Има ги гласуванията и внасянията на референдума и мажоритарния вот 2016 и 2017!!!! ГЕРБ ги внася и гласува ЗА1 всички против и няколко въздържали се! Няма как и друго, мажоритарните избори са добре САМО за големите партии - вижте как е навсякъде където ги има!!!!
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дикоя снимка това е видео
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди време Симеон спечели с над 40 процента .Ако не бяха разни врътки да се регистрират партии с подобни имена , щях да имат мнозинство над 121 депутати. Колко гласуват сега за него .И с мажоритарния вот .Никой не проведе кампания да обясни на хората, какви са плюсовете и минусите на тази изборна система . Каза Слави ,че хората щели да вземат властта в ръцете си и мнозина се подлъгаха
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"гербавите номера няма да минат. То не беше новата Ръбълска конституция къде"Единствените, който предложиха конституция и РЕАЛНИ ДЕЙСТВИЯ в последните 20 години! Всички други само лаладжийстват години наред, включително президенчето ни, ОТ 1 ГОДИНА не си дава готовата му конституция - ЛЮБУВА И СЕ САМ вече цяла година и не дава друг да я види! Действия БАЕ, това е важното!
23
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Бочо му се навъртя в дyпарата с двеста и си се върти. Сега Бочо търси какво да промени, че вече е почнало да му бие ексцентрично там дето Слънце не огрява. Не нова Конституция, не нов изборен кодекс - нова религия ако трябва ще предложи, световната история ще пренапише по македонски модел, ще дочете "Винету" ако се налага... само и само да не падне съвсем от власт.Ясно е вече - борбата на Бочо е на живот и смърт. Вие вярвате ли да му пука толкова много за друго, освен за самия него?
22
0
 
8
 
! Отговори
Ди преди 3 години
Днес.бг, пияни ли сте? Защо сте сложили снимка на Христо Иванов на новината?
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави вече не иска ли мажоритарни избори?
20
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20 плачеш за подкрепата на Слави . Чекмеджан има ли пари да го купи, или компромати някакви
19
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам защо има хора , които се връзват на "мажоритарния вот". На първия тур ще се гласува за партия , а на втория за по-малкото зло . Какъв е тогава смисълът от нея . Личностните качества на кандидатите ще бъдат на заден план .
18
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИТН не знае какво да прави сега...Искаше да е патерица на властимащите, а сега трябва ида свърши нещо, а не може... Лошо!И се почва:- Ама що искате това, дето ние го искахме;- Ама ние само искаме 1 лев субсидия;- ...- Ама ние искаме само да сме патерица и да разказваме вицове.... - и т.н. каквото си могат напоследък...