Парламентът прие оставката на кабинета на Борисов

156 депутати гласуваха "За"
Обновена: 16 апр 2021 12:42 | 16 апр 2021 12:14, Александър Попов
243

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентът подкрепи оставката на кабинета на Бойко Борисов, като 156 души гласуваха "За".

Решението бе прието с ръкопляскания от всички парламентарни групи без ГЕРБ.

Депутатите от ГЕРБ не участваха в гласуването, въпреки че бяха в пленарната зала.

Самият Бойко Борисов не присъства по време на гласуването, а процедурата предизвика скандал в парламента.

"Какво ще се случи, когато тази оставка бъде гласувана, на практика ми кажете. Ще спре правителството да функционира ли? Аз ще ви кажа как то ще спре - направете правителство и веднага Бойко Борисов няма да бъде премиер. Направете го бе хора, кажете ще управлявате ли, няма ли да управлявате.", заяви от своя страна Тома Биков от ГЕРБ.

"Г-н Биков, вие току що обидихте Конституцията и законите на тази страна. Оставката трябва да се гласува. И не можете да наричате текстовете от Конституцията и законите смешни", заяви Мика Зайкова от "Има такъв народ".

"Оставката на правителството на Борисов днес не е просто формален юридически акт. Това е един логичен завършек на вредна политика в последните 11 г., на последователна политика, която уби държавността, разгради институциите, остави България на едно от последните места по доходи", заяви соцлидерката Корнелия Нинова.

"Тази оставка е безвъзвратно закъсняла, тя трябваше да бъде подадена миналата година, когато българският народ протестираше, заяви Арман Бабикян от "Изправи се! Мутри, вън!".

Има много писания за кризата на българската държавност и тази оставка наистина не е просто формален акт, а трябва да се превърне във вододел, в това властта да се върне в институциите, заяви от своя страна Христо Иванов от "Демократична България".

"Това е неуважение към народното представителство, защото властта му е дадена от народа. Трябваше да бъде въпрос на чест премиерът да дойде тук и да връчи оставката си, заяви Йордан Цонев от ДПС. Според него има институционална криза в страната, която се изразява в липсата на диалог между институциите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още по темата: бойко борисовоставка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хохохо страхливата мутра не смееее нослетооооо да си покаже ,ще бъдеш съден разбойнико няма да те спасят снимките с внуците нищожество страхливо..
177
0
 
1
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 3 години
Айде да си оди,таа слуга на рептилите....
176
0
 
1
 
! Отговори
ЕМО преди 3 години
2,3,4,5,6- тата сила Е ПОДКАНЯНА ДА УПРАВЛЯВАТ ОТ 1-ВАТА...... А ТЕ НЕ ЗНАЯТ В СУТРЕШЕН БЛОК ЛИ СЕ НАМИРАТ ИЛИ НА КОРМИЛОТО НА ДЪРЖАВАТА... ТРЕНДА НА ИТН И НА МУТРИТЕ ВЪРВИ НАДОЛУ.
175
0
 
3
 
! Отговори
Дядо Горио преди 3 години
Чувам,че нападнали Бойко дето ни дал по-големи пенсии,сега новиге искали да ги връщамЧе аз едвам съм се дотътрил до уните да гласувам за вас бре хаерсъзи със ХАЕРСЪЗИТЕ ВИ . Срама нямате говеде с говедата Ви.
174
5
 
12
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Всички гласували За оставката на кабинета Борисов, само ГЕРБ не участвали в гласуването. Е това не е ли гавра с избирателите на ГЕРБ? Изтича мандатът на това правителсво, оглавено от ГЕРБ и те не участват в гласуването на неговата конституционна оставка.
173
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това им беше целта. Да свалят г-н Борисов и да застанат на власт за да продължат да крадат.Колко *** е този народ който крещи за промяна а слага тези гадове в парламента макар и да не са водещи партии наглостта им граници няма!!!!!!
172
7
 
8
 
! Отговори
до к.131 преди 3 години
До АнонименНС избира премиера, а той избира министрите си. Който те избира, той ти е началникът, още повече, че в КРБ пише, че БГ е ПАРЛАМЕНТАРНА република. Това, че за 11 г. ББ дресира депутатите и министрите си да благоговеят пред него и да слушкат си е техен проблем.ББ си позволи да нарече председателката на НС с доста груба квалификация. Депутатите от ГЕРБ се държаха като безгръбначни, а К. и Д. - като негови маши. Отговорността е лична, не колективна. ББ получи мандата, той го връща.
171
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как не я е срам тая Манолова и тоя Хаджигенов да се държат толкова неприлично просташки- Те са Мутрите! Как ще викаш УУУ ... в НС! Що за поводение е това публично.Най малко те имат думата защото са с най-нисък процент избираемост.Тея заедно с Корнелия Нинова - не ги е грижа за България за хората а за властта и парите!! Не го ли разбирате че ги сложихте там *** народ.
170
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ами даТака е.Добре казано. Съвременните хора са немислещи прости невежи не четат книги и от политика не разбират. Бойко Борисов е най малкото зло от всички там.
169
10
 
17
 
! Отговори
Ами да преди 3 години
Всички, които гласуваха против ГЕРБ си заслужават съдбата! Незнаят какво ги очаква! Но на простия българин все някой му пречи, а това ще са следващите управляващи! Ще поживеем ще видим! Защо ли, ами 30 години преход, едно и също! Всичко се повтаря.
168
6
 
12
 
! Отговори
оффф преди 3 години
До БЕНЩе ме извиниш, ама малка излагация ли беше пред Европа Бибитко? Ти чувал ли си западняците как му се подиграват и го нямат за нищо? Не си, нали? Блъска ги по рамото, мляска ги поголовно, не знае дума чужд език " ъъъ тортаа, ъъъъ сахер, ъъъ..."
167
5
 
10
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Mutrite от Наведи се, Няма такъв народ и Д и Б .... ВЪН от парламента!!!!! Идва Великден !!!!
166
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Депутатите трябва да се научат някои административни тънкости. Оставка не се подава групово, а всеки министър и премиерът трябва да подадат лично такива молби. Колективният документ не е юридически издържан. НС в лицето на неговия председател подписва само молбата на премиера, оставя вицето Т.Дончев да го замести до момента на назначаване на нов кабинет или служебно правителство. Боцето ще води дела поне 1 година и накрая ще разбере, че срещу съд не се рита при положение, че си г-н НИКОЙ.
165
10
 
12
 
! Отговори
БЕН преди 3 години
Високта трибуна за жалост се напълни със селяци и гамени, хора избрани от платени за жълти стотинки ,***. Пълна излагация пред Европа.Тези простаци ще въвлекат държавата ни в колабс.Какво самочуствие имат само новоизбраните, но скоро гарда им ще потъне и никой няма да се сети за тях.
164
6
 
14
 
! Отговори
докъде стигнахме преди 3 години
Вчера пиара на Герб Никола Николов беше се наврял в женски магазин за облекло да дебне Манолова и я снима преди жената да влезе в съблекалнята че е без маска.Сигурно ще я дебне и в тоалетната.Защо не коментира ББ ,че непрекъснато е без маска?Отвратително,и днес я пита в парламента защо вчера била без маска пред репортерите.Такава простотия може да я има само у нас!Дребнавост и доностничество!
163
15
 
5
 
! Отговори
h преди 3 години
за баба зайка
162
13
 
6
 
! Отговори
h преди 3 години
До Анонименда и изпратим памперси
161
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прехвалената председателка на парламента с говорния дефект и неясна дикция направи невероятен хаос и е недорасла да позицията.Само Мая Манолова е 6.Следващият път ще гласувам за червените..това да не е шоу. Чалгари такива прости!Слави като си знаеш болното здраве къде се вреш!
160
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднага да му вземат джипа
159
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според българската Конституция, отпавянето на "Квалификации" като "Страхливец" е наказуемо.Значи за ИТН е важно Герб, да спазват Конституцията, но те самите могат да я нарушават?