Парламентът прие оставката на кабинета на Борисов

156 депутати гласуваха "За"
Обновена: 16 апр 2021 12:42 | 16 апр 2021 12:14, Александър Попов
243

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентът подкрепи оставката на кабинета на Бойко Борисов, като 156 души гласуваха "За".

Решението бе прието с ръкопляскания от всички парламентарни групи без ГЕРБ.

Депутатите от ГЕРБ не участваха в гласуването, въпреки че бяха в пленарната зала.

Самият Бойко Борисов не присъства по време на гласуването, а процедурата предизвика скандал в парламента.

"Какво ще се случи, когато тази оставка бъде гласувана, на практика ми кажете. Ще спре правителството да функционира ли? Аз ще ви кажа как то ще спре - направете правителство и веднага Бойко Борисов няма да бъде премиер. Направете го бе хора, кажете ще управлявате ли, няма ли да управлявате.", заяви от своя страна Тома Биков от ГЕРБ.

"Г-н Биков, вие току що обидихте Конституцията и законите на тази страна. Оставката трябва да се гласува. И не можете да наричате текстовете от Конституцията и законите смешни", заяви Мика Зайкова от "Има такъв народ".

"Оставката на правителството на Борисов днес не е просто формален юридически акт. Това е един логичен завършек на вредна политика в последните 11 г., на последователна политика, която уби държавността, разгради институциите, остави България на едно от последните места по доходи", заяви соцлидерката Корнелия Нинова.

"Тази оставка е безвъзвратно закъсняла, тя трябваше да бъде подадена миналата година, когато българският народ протестираше, заяви Арман Бабикян от "Изправи се! Мутри, вън!".

Има много писания за кризата на българската държавност и тази оставка наистина не е просто формален акт, а трябва да се превърне във вододел, в това властта да се върне в институциите, заяви от своя страна Христо Иванов от "Демократична България".

"Това е неуважение към народното представителство, защото властта му е дадена от народа. Трябваше да бъде въпрос на чест премиерът да дойде тук и да връчи оставката си, заяви Йордан Цонев от ДПС. Според него има институционална криза в страната, която се изразява в липсата на диалог между институциите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още по темата: бойко борисовоставка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
4
 
! Отговори
КИФЛА - ГЕРБ преди 3 години
Ний сни ''Бацево княжество'', а не неква си ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА
97
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега НИЕ от ГЕРБ почваме протестите, яйца по мутрите от Оф то, ще блокираме Сф и всички градове в страната! Протести ДО ПОСИНЯВАНЕ!
96
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е джипката беглец?
95
4
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
До УчуденКой да му е шеф като Боко не е депутат вече бе умен
94
6
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
Ако народното събрание иска да изслуша Борисов, то вместо да се местят в старата сграда, трябва следващото им събиране да е в джипа на вожда. Кои са тези народни представители, избрани от народа, че да викат те вожда при себе си. Редното е вие да отидете при него. Вижте къде е следващата инспекция където вожда ще си чеше комплекса за малоценност и отидете там да го питате каквото и да е. Вожда е зает да раздава депутати и да реди листи.
93
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АКО СЛАВИ ТРИФОНОВ СЕ ОБЯВИ ПРОТИВ РУСКИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ ЩЕ УПРАВЛЯВА, НО ТОЙ ГИ ПОДКРЕПЯ И ТОВА ПРАВИ НЕЩАТА ЯСНИ.
92
7
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Славчо барем да беше вкарал балета в парламента, да освежи малко обствновката. А той, баба Мика. То верно че тя е набор на партийния дом и се връзва ама все пак...
91
11
 
17
 
! Отговори
Къ40 преди 3 години
Герб е светата инквизиция за БГ. Герберите са фанатици, не може да се говори с тях. Култа им към бащицата е грандиозен.
90
13
 
16
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 години
Не разбрах къде завлачиха електронното табло индианците на Винету. Защо в парламента няма ел.табло и гласуват с ръце? Кога успя Винету да открадне ел. таблото. На кой го продадоха?
89
5
 
10
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
Аз, а и всеки човек, който е на трудов договор, когато реша да изляза в отпуск, трябва да получа разрешение от шефа си. По конституция шефът на Министър председателя е Председателя на Народното събрание. Та въпросът ми е - Боко дали има подписа на новата председателка на Парламента, та да излиза в отпуск и да не се яви на парламентарен контрол?...
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДДРОнегИ при западната демокрацияе тиранич. Само че не е 1 диктатор а 240 и още 1000 бизнесени и мафиоти. Другите мизерстват или са роби.
87
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СТРАНДЖАТААко В.Божков влезеше в НС, той хич нямяше да разиграва хазарт, а щеше да разкрие на показ мръсните ризи на ББ, Вл.Г., К.А., Спецпрокуратурата,МВР и на много хора щеше да им припари под краката. Защо Прокуратурата не се захвана с продажбата на гласовете сред братовчедите, а за това имаше доста информация в медиите.Защо не се поинтересува как ГЕРБ спечели убедително в ИС на Факултето, кв.Хр.Ботев, гара Искър? И това беше дискутирано в медиите на 5.04.Защо ББ загуби в София и Бургас?
86
7
 
7
 
! Отговори
Отвратителна преди 3 години
гледка - Путин и Ердоган са си разделили България и в момента я изнасилват, а 156 предателя им ръкопляскат.
85
10
 
7
 
! Отговори
Ку40 преди 3 години
Гербажиите смятат слави за отговорен, че бсп е в парламента.леле леле. Те държат слави отговорен за действията на депутатите на бсп и на мая. Тва герберите са *** хора.
84
9
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До Анонимен 83Именно, че е единак, а управление от единак се нарича тирания !!!
83
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ наесен ще спечели президентския вот Радев си отива гарантирано от Дпс!!! Те го махнаха още миналата година, а шпионските му изпълнения в полза на Русия забиха последния пирон в.. .саркофага на путин иска.
82
12
 
12
 
! Отговори
Аз преди 3 години
2025 г., Протестите пред парламента срещу кабинета Трифонов прерасртват в кървави сблъсъци. Фаворита за премиер Фики Стораро главоломно набира обществено удобрение.
81
10
 
6
 
! Отговори
след дъж качулка преди 3 години
Приели са ама след 4 години. ГЕРБ и СДС с Оп си напълниха чекмежетата и Гешев с КС сега ги пази.
80
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес е 16 април 2021Отговорността е на ИТМ, ДБ и мутрите.
79
9
 
13
 
! Отговори
Ky40 преди 3 години
Симпатизантите на герб викат не може да оставим кораба без капитан, да ама той кораба и досега се управляваше от една гемия плаваща до него. Кораба отдавна е без капитан.