Парламентът прие оставката на кабинета на Борисов

156 депутати гласуваха "За"
Обновена: 16 апр 2021 12:42 | 16 апр 2021 12:14, Александър Попов
243

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентът подкрепи оставката на кабинета на Бойко Борисов, като 156 души гласуваха "За".

Решението бе прието с ръкопляскания от всички парламентарни групи без ГЕРБ.

Депутатите от ГЕРБ не участваха в гласуването, въпреки че бяха в пленарната зала.

Самият Бойко Борисов не присъства по време на гласуването, а процедурата предизвика скандал в парламента.

"Какво ще се случи, когато тази оставка бъде гласувана, на практика ми кажете. Ще спре правителството да функционира ли? Аз ще ви кажа как то ще спре - направете правителство и веднага Бойко Борисов няма да бъде премиер. Направете го бе хора, кажете ще управлявате ли, няма ли да управлявате.", заяви от своя страна Тома Биков от ГЕРБ.

"Г-н Биков, вие току що обидихте Конституцията и законите на тази страна. Оставката трябва да се гласува. И не можете да наричате текстовете от Конституцията и законите смешни", заяви Мика Зайкова от "Има такъв народ".

"Оставката на правителството на Борисов днес не е просто формален юридически акт. Това е един логичен завършек на вредна политика в последните 11 г., на последователна политика, която уби държавността, разгради институциите, остави България на едно от последните места по доходи", заяви соцлидерката Корнелия Нинова.

"Тази оставка е безвъзвратно закъсняла, тя трябваше да бъде подадена миналата година, когато българският народ протестираше, заяви Арман Бабикян от "Изправи се! Мутри, вън!".

Има много писания за кризата на българската държавност и тази оставка наистина не е просто формален акт, а трябва да се превърне във вододел, в това властта да се върне в институциите, заяви от своя страна Христо Иванов от "Демократична България".

"Това е неуважение към народното представителство, защото властта му е дадена от народа. Трябваше да бъде въпрос на чест премиерът да дойде тук и да връчи оставката си, заяви Йордан Цонев от ДПС. Според него има институционална криза в страната, която се изразява в липсата на диалог между институциите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още по темата: Бойко Борисовоставка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
5
 
14
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
"Демокрацията навлиза в България"Каква демокрация, бе? ИТВ ли е демокрацията? Трифонов влезна в политиката за отмъщение, защото не му дадоха процент от ГЕРБ. После се заби в 5та глуха след БТВ, и му остана само да стане политик. Той е злобен и комплексиран провинциалист с амбиции. Няма за цел да оправи държавата или нещо такова. Сега няма да го видите, ще седи на тъмно и ще дърпа конците както му изнася.
77
8
 
17
 
! Отговори
очаквам преди 3 години
Мая Галева, Татяна Дончева, Корнелия Нинова, Христо Иванов и ефендито от ДПС, да върнат държавността за себе си. Очаквам трета национална катастрофа, която като по опитни ще прехвърлят на Слави, ако направи правителство.Другия вариант е този парламент да просъществува до приемане субсидия 1 лев.Очаквам трагикомедията чалга шоу с участници комунисти, популисти мутри и уж демотрати.
76
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много го мразят,защото не им цепи басма...Пинчери лаещи срещу вълк единак.
75
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА СЕ ПРЕСЕЛВАТ ПО-БЪРЗО В ПАРТИЙНИЯ ДОМ ДА НЕ ЦАПАТ СГРАДАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, ТЯ НЕ Е ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИ КУШИИ
74
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой идва след ГЕРБ? Пак ГЕРБ. Президенката Митева е била депутатка на комисията за ЕС в предишния парламент и е правила законите на ГЕРБ.
73
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ли ви беше протеста и промяната да гледаме старите мутри на Дончева,Манолева,Атанасов и тн. горките протестиращи свършиха мръсната работа за да се намърдат отново в парламента провалени политици и вредители
72
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СТРАНДЖАТАЩо, сега Божков ли ви бърка по дупките?Вместо да се държите достойно, вие нагледно демонстрирате, че хората са прави, като ви наричат гербидж.И не, не са ви виновни другите, погледнете се в огледалото и се посочете сами с пръст.
71
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 75Не, защото баба борисова се скри в градинката на герб да прекопава тиквите и няма мъжеството да застане да си подаде оставката. Като е да си чеше комплекса за малоценност, все АЗ, АЗ, АЗ. А когато е да се носи отговорност праща тикви и картофи напред, а тя се скри под полите на майка си. Къде ви е мъжа борисов? Под полите на баба борисова. Следващия път като го дават по телевизията да е с мотика и забрадка както му отива на г-жа борисова, най жалката жена в градинка герб.
70
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уволнете Боцето за системно незачитане на Народното събрание - органът, който го е избрал. Имате това право, цели трима заместници на МС има, от които двама са нормални и свестни хора. На премиера ще хвръкнат 20-те заплати и винаги ще го следва мълвата, че е уволнен, а не освободен. Ама май че не ви стиска. Покажете поне веднаж, че имате топки.
69
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо се насадихме на пачи яйца, ама да видим, кое, как и що нанататък...
68
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега доволни ли сте вече?
67
3
 
1
 
! Отговори
до Истината .... преди 3 години
Тоя път седнал да хули Костов... много си заблуден, направо си зомбиран перфектно.
66
7
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Ех, та не можа и Божков да влезе в парламента да разиграе и хазарт за да е пълен сеира.. но няма идеални работи на тоя свят. Язък.
65
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може само да му завиждате за добрите успехи и добри качества, амбиции за преодоляване на всякакви трудности и кризи. Скоро ще се види разминаването ви между думи и дела ,за което цял живот ще плащате.
64
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата е в тотален срив.. няма значение кой управлява, защото Българина вече е смачкан. Няма здравеопазване, няма армия, няма образование.. планъ РАНЪТ е изпълнен. От една подредена държава направиха ***.. сега ще чакаме спасителя. Познайте кой ще е. Носителя на демокрация.. те си изтеглиха хората от Афганистан. Сега ще помагат на някой друг.. добре че сме в Европа иначе да ни бяха ушетали. Те руснаците си подготвиха почвита - воински организации, партийки..
63
10
 
9
 
! Отговори
Истината, която БОЛИ преди 3 години
Костовите "приватизатори" викат: "прокуратурата е бухалка на властта" - защото техният кумир Иван Костов правеше така през жалкия си мандат!!!Мултаците на Слави викат "мутри вън" - защото лидерът им е една мутра от прехода, символ на мутренската музика "чалга", наричан от свои Мултака!Мая Манолова и лоените топки бленуват за разследване на Бойко, защото именно тях са ги разследвали многократн - и има защо да е така!!!Корни вика: "Бойко е изолиран" именно защото нея всички в БСП я изолират!!!
62
6
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
КОЙ РАЗБИРА, КОЙ НЕ РАЗБИРАБАБА МИКА АПЛОДИРА
61
5
 
15
 
! Отговори
Минувач преди 3 години
Изправи се/мутри вън =БОЖКОВ=МУТРИ ВЪТРЕ.Този бабикян е пълна нула слуга на Божков заедно с адвокатчето измамник.
60
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ са вече история! Да живее Слави! Само Слави може да оправи България!
59
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая, не я ли гониха същите протестиращи през 2013 година, намърда се най-накрая доволно да ги *** тия 60 милиарда, дето само за тях говори?