Дончев: Кабинетът на ГЕРБ е готов, но няма да получи подкрепа

Според него новоизбраният 45-и парламент е "странен"
Обновена: 17 апр 2021 16:01 | 17 апр 2021 11:16,
530
Дончев: Кабинетът на ГЕРБ е готов, но няма да получи подкрепа
Снимка: БГНЕС

Проектокабинетът на ГЕРБ е готов. Той ще бъде по-скоро политически знак, тъй като няма да получи подкрепа да управлява. Парламентът има ново мнозинство, призивът ми към тях е да не се държат като опозиция, а да се хващат и да започват да управляват.

Това заяви пред bTV Томислав Дончев, заместващ премиера в оставка, който в четвъртък обяви, че излиза в отпуск.

На въпроса защо не той е предложението на ГЕРБ за премиер, след като Борисов се отказа, Дончев посочи: Не ми е дошло време да стана премиер или ми е минало.

В проектокабинета на ГЕРБ има и нови лица, има и приемственост от двете. Имената на бъдещите министри ще станат ясни само след няколко дни. Запитан дали Бойко Борисов ще приеме мандата от президента или отново ще е в отпуск, Дончев каза: "ще видим".

Макар да не даде категоричен отговор, Дончев подчерта, че от ГЕРБ ще настояват проектокабинета да премине парламентарната процедура. Мотивът – от уважение към избирателите. Томислав Дончев уточни, че процедурата няма да бъде бавена умишлено.

Според вицепремиера в оставка новоизбраният 45-и парламент е "странен". Гледайки го, мотото на този парламент е всички от ГЕРБ да бъдат заковани на банките, коментира Дончев. Според него, смисълът на драматизацията от петък, когато депутатите задължиха Бойко Борисов да се яви на изслушване на 21 април, е Борисов да бъде вкаран и да бъде обиждан. Ако някой искаше да разбере за плана за възстановяване, аз бях цял ден в парламента, посочи Дончев.

По повод новосъздадената временна комисия за проверка на злоупотреби, която бе оглавена от Мая Манолова, Томислав Дончев заяви: Пожелавам грандиозен успех на тази комисия. Нейната мисия ще е да генерира скандали, политическо говорене и упреци, които обслужват определени интереси. Ако някой иска да прави истинска проверка на нещо, да го възложи на Сметната палата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


530
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
366
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Готов ама на върба )
365
2
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
значи:-ПРЕДЕЛНО ИМ Е ЯСНО,че НЯМА повече да управляват,но все пак..."Били готови с правителството" и били щяли да ГУБЯТ ВРЕМЕТО на Парламента да се занимава с тях!"Тупкане на топката"?..-НЕ!-ГЪРЧОВЕ НА ЗМИЯТА,КОЯТО УМИРА!../а през това време "ГЛАВАТА" на въпросната Змия ще направи всичко възможно я да изчезне в Дубай или другаде,я да ПОДПАЛИ държавата..Понеже акъла му идва в повече,му трябва бая време ../
364
2
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Няма, защото за 10 години трябваше като заплати да сме на нивото на Чехия, Полша и Унгария поне, а Вие стискахте парите - сакън да не забогатее малко народа. Сега комунистите ще кокошкарстват...
363
5
 
3
 
! Отговори
kl преди 3 години
четейки коментарите не се учудвам на избрания парламент... коментарите са излишни
362
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май не остана какво да се краде вече на територията.........................и гербаджиите напуснаха потъващия кораб, така ли е???
361
4
 
14
 
! Отговори
???? преди 3 години
Защо толкова много ги е страх от една ревизия..................гербаджиите?нали са много честни??
360
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без Бойко Разбойко и Шкембе Воевода герб не стават за нищо.
359
4
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 373 преди 3 години
Е...............то е ясно къде опиват парите.................в чекмаджета и банки, в злато, в скъпи коли и имоти.............в екскурзии, за любовници и т.н,.Доста пари отиват , обърнати в кюлчета злато.............това е гербаджийски патент!!!
358
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Засега само Егото и Суетността на Вожда-крадец е ранена,но не трябва да се спира до тук а трябва да се работи до окончателното му унищожаване!Освен това той няма да издържи психически дълго време"скрит в изолация"Тоя път Насреща си има,праволинейността на президента,прагматизма на Трифонов,интелигентността на Христо Иванов,процедурният опит на Маяма и Дончева,и най важното няма го гърбът на Пеевски!
357
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дончев, вие сте най-добрите управляващи, които е имала България през последните 30 години.Новите ще трябва да ги чакаме да се научат. Дано не се разпадне ЕС дотогава.
356
6
 
5
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен367Ами отиди и попитай в Габрово какво е направил там Дончев - Габрово няма да го избере без нищо, явно...
355
5
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен367Скоро показаха по ТВ новините как ГЕРБ са били свой кандидат за кмет, който дотогава е бил кмет там, но сега загубил изборите...Не че съм привърженик на подобно отношение, но това доста нагледно показва как ГЕРБ изисква работа от своите хора, не кражби и мошеничества, а работа сериозна на кметското място и на всяко друго място сигурно...
354
5
 
2
 
! Отговори
Доцента преди 3 години
До 360: "Ей много страх от това някой да провери какви са ги вършели последните 10 години."Къде видя страх? Както виждаш, Дончев им пожелава успех.Лошото е, че проверка може да прави този, който има пълна информация пред себе си. И това не може да бъде комисия. Проверка може да направи Сметната палата, а комисия в парламента само да ги изслуша.
353
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да псувате и да не псувате - преизбрахте си ги - търпете си ги! Не народ, а мpъшa!
352
4
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До До ДианаНе споделям мнението ти - БСП дойде с преврат на Луканов, който беше руски човек в нея, проведе политика на Преход, начертана от американците Ран и Ъп и в момента е машата на външно задкулисие, което манипулира политическите процеси у нас - дори самото задкулисие е смаяно от тъпотата на БСП,заявявайки че са направили грешка, отстранявайки царя от власт, който според тях сега, ни е снасял златни яйца тогава, но ги е отхвърлил и те му праснали секирата/чрез БСП машата си, разбира се/..
351
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Времето на Тиквун приключи,сега с неговите камъни по неговата глава!
350
8
 
4
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен360Тези факти, които изтъкваш, БСП, са последица не от последните 11 години, а от последните 30 години - за съжаление няма вълшебна пръчица, която да оправи батаците, които забърка БСП с нейната политика...По-добре бавно напред с ГЕРБ, отколкото никога с БСП отново на власт...
349
4
 
13
 
! Отговори
До Диана преди 3 години
Ей, Дианче, много си заблудена , момиче................БСП може да са всякакви, но са единствената БГ-партия , останала от историята............не броя псевдопатриотите от ВМРО................ГЕРБ са лидерска партия, ГМО-партия, създадена и финансирана от немски фондации................и са шампиони по крадене и лъжене........да се махат по-бързо, най-вредната партия. заедно с ДПС!!
348
12
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен353Ей, см.еш.ко! Кви ги хортуваш, ба? Не виждаш ли, че слухът за резерва се носи от БСП! Какво следва от това? Следва, че това е лъжа и манипулация, разбира се...Как може да вярваш на БСП след като всяка втора дума им е лъжа?...Ти не си добре!...Какъв "след нас потоп" те гони, когато ГЕРБ е управляващата партия, ***.чо?...Немам думи от безм.озъчните БСПари, свикнали БСП да ги храни с лъжичка и вярващи им по тази причина - щом има хранъ, нема борбъ!Никога няма да пораснете, дребосъци
347
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей много страх от това някой да провери какви са ги вършели последните 10 години.Иначе фактите са: първи по смъртност и корупция, последни по доходи, най-бързо топящата се нация.