Биков: Борисов няма дойде в парламента, той е делигитимиран

Продължителността на 45-ия парламент зависел от мнозинството му
18 апр 2021 12:20, Петя Славова
363
Биков: Борисов няма дойде в парламента, той е делигитимиран
Снимка: БГНЕС

 Народното събрание вече е делегитимирано от актовете, които извърши в двата му работни дни. Това заяви пред БНР Тома Биков, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. Той уточни, че това е причината, заради която премиерът в оставка Бойко Борисов няма да се яви пред парламента:

"Г-н Борисов носи отговорност за Плана за възстановяване, но оперативно отговаря г-н Томислав Дончев и с него може да се проведе съществен разговор по този въпрос. Но те не искат да проведат съществен разговор, а да направят панаир и това е целта на викането на Бойко Борисов".

Още по темата

Биков коментира, че е пълен абсурд точка, която е заложена в дневния ред на Народното събрание, да не бъде гледана. Думите му бяха във връзка със заседанието на парламента, на което трябваше да бъде изслушан премиера Бойко Борисов за плана за възстановяване, но вместо него пред депутатите беше готов да се яви вицепремиерът Томислав Дончев:

"Заседанието се опита да го провали г-жа Татяна Дончева, като грубо погази правилника на парламента. Имаше трета точка, в която трябваше да бъде изслушан г-н Дончев за Плана за възстановяване, а тя заяви, че тази точка е минала, тя изобщо не беше минала и г-н Дончев беше в залата. Тя отказа да му даде думата, отново в погазване на Конституцията".

По думите на Биков продължителността на живота на 45-ия парламент зависи от мнозинството в него и добави:

"Само анти-ГЕРБ идеологията не е достатъчна, за да можеш да съществуваш ефективно политически. Вече трябва да кажеш и какво можеш да правиш. Вече са внесени доста законопроекти, но нито един от тях не е свързан със здравната или икономическата криза, а това са въпросите от дневния ред на обществото".

Той подчерта, че не се говори и за актуализация на бюджета, каквато според него ще бъде необходима.

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС попита представителите на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" защо отказват медийни участия и не говорят за намеренията си, въпреки че са втората по големина парламентарна група и всички останали партии в парламента са заявили подкрепа за правителство с техния мандат.

Биков подчерта, че ГЕРБ е против увеличаване на правомощията на президента, което е предвидено във внесено от "Има такъв народ" (ИТН) предложение за промяна в Изборния кодекс, според което държавният глава да назначава членовете на ЦИК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Б.Б. просто е един престъпник и трябва да бъде съден и осъден за разищението на 3 милиарда народна пара за руска тръба през България!
219
11
 
11
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Правилно, Бойко Борисов е напълно делегитимиран и УВОЛНЕН от Народа!На 04-04-2021
218
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберите могат направо да ги местят в Зоологическа градина:
217
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ъъъДано и ти като мен го приемаш от по-леката му страна: че всеки заслужава това, което си избере. Нищо де, ще се окопаваме за идващата криза и това е. Аз вече започнах преди "те" да са ни започнали. Вярно, няколко момчета ще останат без работа, но те червените за всикчко мислят, сигурен съм, че са предвидили и ще им помагат.
216
3
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До ъъъЕвала за точния коментар, българино.
215
7
 
14
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Разбрах защо резултатите от изборите са такива. Нямам фейсбук и съм изостанал с анализите на фейсбук-специалистите. Прегледах набързо коментарите там и всичко си дойде на мястото - стотици профили, които не могат да напишат и едно изречение без правописни и пунктуационни грешки, обясняват колко велик е Трифонов и как досега сме живели в диктатура, разбираш ли. Властта на фейс-простаците дойде - да сте живи и здрави, че по-бързо да затриете България - да не се мъчи много.
214
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберугите за два дена вдигнаха народното събрание във въздуха. То не беше тропане, викане, маймунски звуци, всеки говори без да му е дадена думата. Пълни циркаджии.
213
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не забравяме и Лъчо Мозъка и Цецо Ушото.Те заедно с фелд маршал Плевнелиев са черешката на тортата начело с баш Полиглота,гла(д)вния Сахер на републиката и разбирача на всичко.
212
20
 
15
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Само няколко месеца и ще плачете за ГЕРБ. Само година и ще сте на улиците да изметете тая ***, за да върнете Борисов на бял кон.
211
0
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Много е долно когато нямате аргументи да обиждате!Трябва поме малко разум!Така ли възпитавате децата си- в мачкане и омраза?Ето- има мнозинство, но типично по български, баницата не може да се раздели!
210
16
 
16
 
! Отговори
Чалгария преди 3 години
Не разбрах, за какво сте избрали Славуца Чалгаров, Мая Галева, Татяна Мултигрупова, Хаджи Некадърников, Пинокио Лодкарев, Ташунко Режикраков, Джудже Прокуроров, Гнус Бабикьосов и & мутри и чалгапростаци? Да управляват и направят България развита, европейска държава или да правят ретро шоу на тема"Как да плюем отново по Борисов"????
209
12
 
19
 
! Отговори
До 244 преди 3 години
Вашите умни и образовани ги видяхме-Караянчева,Д.Кирилов,Сачева,IT-кард,Нанков,и още десетки и хиляди калинки без ценз,морал и лично достойнство.Изхвърляни и местени от фюрера йес -мени.
208
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гнусни герберссти гнусни сте вече сини *** престорени
207
8
 
11
 
! Отговори
Българин преди 3 години
С одобрението на новия кабинет на Славиту, в който той вероятно ще е министър-председател, ГЕРБ задължително да внесат проект за смяна на името на държавата ни с "Република Чалгария".
206
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пенкеее, пише се "делЕгитимиран".
205
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре самия ГЕРБ да остане във парламента, може би само някои хора от ГЕРБ да се отстранят , но самата партия да остане,защото партията на Слави са дилетанти,неопитни, ръководителя Тошко също е неподходящ за ръководител,ако се не се справят, да има кой да управлява
204
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
239 Покажете вашите, почтени, умни и образовани хора. Кой ден вече не работите в парламента, само плюете ГЕРБ, един план за възстановяване неможете, да напишете.
203
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
220 Дърводелците доста се потрудиха да ликвидират последиците от щурма над сградата на парламента, залятата му с боя врата, счупени те прозорци, изкъртените жълти, знакови за София павета, предвождан от прузидента-революционер, руския човек Радев. За това той трябваше да получи импийчмънт.
202
8
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Боко е...уникален тепегьоз;всичко държавно е...негово.Как ще...преживее факта на раздялата с...власта е опасно за него.Мед.органи които го...следят,да го държат под непрекъснато...наблюдение.(Платено...съобщение на Съвета по Здравеопазване.към ООН)
201
9
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Ей нещастници ГЕРБ, за затвора плачете! След като превзехте и обезличихте всички институции с прости и зависими хора, сега ни говорите за делигитимация. Явно ви е малко падането от власт и ще трябва да се проведе пълно разследване за дейността ви като ОПГ суспендирала Конституцията и законите.