Биков: Борисов няма дойде в парламента, той е делигитимиран

Продължителността на 45-ия парламент зависел от мнозинството му
18 апр 2021 12:20, Петя Славова
363
Биков: Борисов няма дойде в парламента, той е делигитимиран
Снимка: БГНЕС

 Народното събрание вече е делегитимирано от актовете, които извърши в двата му работни дни. Това заяви пред БНР Тома Биков, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. Той уточни, че това е причината, заради която премиерът в оставка Бойко Борисов няма да се яви пред парламента:

"Г-н Борисов носи отговорност за Плана за възстановяване, но оперативно отговаря г-н Томислав Дончев и с него може да се проведе съществен разговор по този въпрос. Но те не искат да проведат съществен разговор, а да направят панаир и това е целта на викането на Бойко Борисов".

Още по темата

Биков коментира, че е пълен абсурд точка, която е заложена в дневния ред на Народното събрание, да не бъде гледана. Думите му бяха във връзка със заседанието на парламента, на което трябваше да бъде изслушан премиера Бойко Борисов за плана за възстановяване, но вместо него пред депутатите беше готов да се яви вицепремиерът Томислав Дончев:

"Заседанието се опита да го провали г-жа Татяна Дончева, като грубо погази правилника на парламента. Имаше трета точка, в която трябваше да бъде изслушан г-н Дончев за Плана за възстановяване, а тя заяви, че тази точка е минала, тя изобщо не беше минала и г-н Дончев беше в залата. Тя отказа да му даде думата, отново в погазване на Конституцията".

По думите на Биков продължителността на живота на 45-ия парламент зависи от мнозинството в него и добави:

"Само анти-ГЕРБ идеологията не е достатъчна, за да можеш да съществуваш ефективно политически. Вече трябва да кажеш и какво можеш да правиш. Вече са внесени доста законопроекти, но нито един от тях не е свързан със здравната или икономическата криза, а това са въпросите от дневния ред на обществото".

Той подчерта, че не се говори и за актуализация на бюджета, каквато според него ще бъде необходима.

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС попита представителите на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" защо отказват медийни участия и не говорят за намеренията си, въпреки че са втората по големина парламентарна група и всички останали партии в парламента са заявили подкрепа за правителство с техния мандат.

Биков подчерта, че ГЕРБ е против увеличаване на правомощията на президента, което е предвидено във внесено от "Има такъв народ" (ИТН) предложение за промяна в Изборния кодекс, според което държавният глава да назначава членовете на ЦИК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
232 Тепърва има да гледаме сеира на Слави чалгаря и компания.
199
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Тенчоверно,явно не е обърнал внимание колегата...Но я ни обясни ти,древногръцки философе,какво ще рече "НС Е ДЕЛЕГИТИМИРАНО"?!КОЙ го е "делегитимирал",като само преди няколкоддни НАРОДА ГО ЛЕГИТИМИРА?!..давай,доценте,ни са помайвай! Я какъв си сербезин..
198
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще дойде, ще го пуснат за половин час от следствието.
197
4
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
До М дааа,какво лошо има в турските сериали,или искаш Иван да гледа българските филми, "Селянинът с колелото"Преброяване на дивите зайци"Сдеца на море"все холивудски филми.
196
2
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Никога не е...късно да станеш за...резил,а Боко отдавна го е...постигнал.Има...талант този човек.
195
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Биков ако имаше дете, то щеше да му се изплюе в лицето
194
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 години
томо неверний,Народното Събрание ли го делегимитира,или Мата Хари,че няма да дойде.Или Президента с дроновете,както се изказа твоя "велик"вожд
193
0
 
6
 
! Отговори
до 226 преди 3 години
Колко си загадъчен само. Почти ме нави да ходя да гласувам за банкянския чобанин следващия път, само че не са ми правили лоботомия затова ще пропусна.
192
4
 
4
 
! Отговори
М дааа преди 3 години
До ИванТака е , гледането на турски и индийски сериали, както и безсмислени шоу програми води до тотално опростачване и жесток сблъсък и шок , като излезеш на вън. Лошото е, че тия са половин милион и прогресивно се увеличават.
191
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 221/224Стигаме до финалния извод: такива като теб са за шоуто и сте готови да плащате със съдбата си. И ще плащате.:))))
190
7
 
3
 
! Отговори
Max преди 3 години
Реалността е следната:При Борисов нещата бяха зле, без Борисов още по-зле.
189
4
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До Анонимен: Премиерът е подал оставка и тя е приета. Той няма право да разписва нищо. Същото е и с министрите. Най-простичко казано като за теб. Имате 160 човека УПРАВЛЯВАЙТЕ !!! Какво чакате ? Вземете плана внесен е в парламента ! Коригирайте махнете неща от него добавете сложете ваш план и го предложете за гласуване в парламента и готово :) Не виждам нищо сложно !
188
7
 
11
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Такава простащина лъхат от всички, особено палячовците на Слави, колкото и да не харесваш някой, има етикет на държание и тези простаци, тръгнали да управляват държавата, всички, които са гласували за тях, явно са много ниско интелигентни хора, мечтаещи за цветя и рози!
187
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 218Не знам кое е по-смешно, че говориш за баламосване или че в същото изречение говориш за "чекмедже".:)))
186
3
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Народното събрание да потърси добри дърводелци,които трябва да положат сериозни усилия за ликвидиране на последиците от присъствието на ГЕРБ в залата.Те по принцип са свикнали с ремонт на ремонта,така че и пари имат достатъчно откраднати за целта.
185
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 217""Играта продължава" :)"Правилно.:))))
184
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"А аз работа си имам, и то такава, която не зависи нито от правитлеството нито от въшливата ви организация. Работя само с чужди фирми точно по тази причина. Просто вие искате перманентно да се занулявате и щом много искате ще стане."Каква покъртителна история, почти пророних сълза от умиление. Баламосвай когото си искаш, само се моли чекмеджето да не спре да раздава заплати :)
183
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се стрескайте толкова, нема да катурнете попа :))) Сега видех статия, че Дончев вече ги нарича Управляващи сбирщината :))) Не знаех, че без излъчен премиер и без съгласие на отделните партии, може вече да управляват :) Явно може според Дончев :) Бокича си играе с внуците, не го търсете за коментар - "Играта продължава" :))
182
2
 
1
 
! Отговори
Тенчо преди 3 години
До Анонимен 208Чети бре Маугли: "Народното събрание вече е делегитимирано от актовете..."Кой ти говори за Бойко бре?
181
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видя се, че без ГЕРБ държавата изпада в безтегловност. Това се признава дори от феновете на новите партии.