Параграф 22 ли е ситуацията между Борисов 3 и новия парламент?

Депутатите поискаха оставката му, но и да представи Плана за възстановяване
18 апр 2021 14:41, Петя Славова
488

Парагарф 22. Така най- точно може да се опише създалата се ситуация между кабинета Борисов 3 и новия парламент през последната седмица. Депутатите поискаха от премиера да представи плана за възстановяване, но  гласуваха оставката му, припомня Bulgaria ON AIR. Така, ако документът бъде представен в народното събрание и изпратен до Европейската комисия, може да бъде обжалван в Конституционния съд, твърди премиерът в оставка Бойко Борисов.

"На практика не е възможно да изчете в парламента до края на юли, ако искат да им го чета, затова ние в петък го депозирахме в деловодството на парламента и умолявам колегите най- отговорно- приемете го! Той е добре направен.", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Още по темата

В Плана са описани стратегиите на министерствата и институциите. Разписани са и парите, необходими за изпълнението на задачите. Така, ако депутатите гласуват плана на ГЕРБ, следващото правителство ще трябва да се съобразява с него и да го променя в движение, съгласувайки с Европейската комисия. Възможно е обаче новата власт да изготви нов план.

"Уважаеми колеги, нещата са във вашите ръце. План може да бъде изпратен и от народното събрание. НС може да ми възложи да изпратя плана в ЕК", каза вицепремиерът в оставка Томислав Дончев.

Кабинетът се отнасял отговорно и към здравната криза. Затова лидерът на ГЕРБ предложи до избора на нов кабинет, указания на министрите да дава председателят на комисията по здравеопазването в народното събрание д-р Александър Симидчиев. Разпускането на щаба било в следствия от гласуваната оставка и това, че в тази ситуацията министрите, избрани за депутати ще сменят министерствата с парламента.

"Този щаб се разформирова, за да може новата власт да си създаде адекватен щаб, каквито бяха заявките в парламента", обясни министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов.

"Злобата им, реваншизма им, която граничи с ..., айде няма да използвам епитет, стигна до там, че в петък толкова искаха да се саморазправят, че приеха оставката на кабинета и сега тук възниква първия спор. Да, има член 111, ал. 3, от КРБ, който казва, че до следващо правителство този кабинет изпълнява своите функции. Само че ето как е било предишните години, аз си спомням при Станишев. Чак, когато има ново правителство се приема оставката на старото", допълни Борисов.

От ГЕРБ отхвърлиха и обвиненията, че фискалния резерв е стигнал минималния праг.

"Фискалният резерв къч 31.03 т .г възлиза на 7 млрд и 900млн лв. В началото на следващата седмица ще надхвърли 8 млрд лв. Тоест ние имаме 2 пъти по- голям резерв от минимално изискуемия по закон". това заяви Кирил Ананиев

 Борисов не пропусна да напомни, че ГЕРБ е първа сила в 24 избирателни района.
"Събрали се старото БСП срещу мен- Таня, Мая и Корнелия. Време е да управлявате, управлявайте. Вече ние не сме ви нужни. Управлявайте! ", категоричен е Борисов.

Премиерът в оставка изтъкна и успехите на управлението в кризите- мигрантската и гръцката финансовата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


488
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
421
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той е добре направенТ.е. парите вече са разпределени и за новите няма нищо вече!
420
3
 
5
 
! Отговори
Юни преди 3 години
След два месеца цялата полиция и жандармерия ще са струпани на граница с Турция да ни пази от мигранти и няма да има кой да спре народа да запали парламента с новата коалиция на ДС в него!!!
419
6
 
17
 
! Отговори
А бе преди 3 години
По принцип не мога го понасям, ама в случая е прав!! Една година плюят срещу щаба, сега реват, че бил разпуснат! 4 години вият срещу финансовия министър, сега реват за плана му, гласуваха оставка на правителство, а искат същото да бъде взето на сериозно на вън! По цял свят правителство в оставка прави едно - подготвя предаването на властта. Какво искат новите спасители, не разбрах?!?
418
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно както някой по-долу сравни ситуацията с притчата на Соломон за "майката" която е готова да разреже бебето на две понеже не може да го подели с истинската майка: Оставиха страната без правителство, нарушавайки Конституцията. Ще я оставят и без приходите от ЕС ако трябва.. важното е никой да не гони олигарсите им. Ситуацията в света е толкова сложна, че няма гаранця за никоя държава. Изтриване от картата - и от това няма да им трепне!
417
1
 
11
 
! Отговори
ИТН преди 3 години
От Излъгахме Този Народ може да смятат да правят нови избори, но мафията е свикнала да взема, а не да дава. Чалгарка Нинова профука 25 милиона за фалшиви партии. Черепа похарчи и той сума ти пари. Ади той не влезе и може да иска да повтори, ама . . . Този Трифчо за какъв се мисли, то да не е така?
416
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата по Конституция не трябва да се оставя без правителство - това не разбират неандерталските мозъци които са нахлули в новото Народно Събрание. Оставката се депозира - понеже такъв е редът и ББ го прави по правилата, но това не означава, че първата работа на злобарите е да я приемат ПРЕДИ да са съставили ново правителство!Тя може седи депозирана докато се гласува новото правителство.Интелектуално, професионално и морално падение в новото НС. Какви закони ще гласуват тези неграмотници и пр>ост,аци не ми се мисли.
415
11
 
6
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Герб не е първа политическа сила!!!! Първа политическа сила е анти _ Герб и на нея трябва да бъде даден мандатът, да състави правителство. Стига в,р,ъ,т,к,и на Герб. Нагледахме се на цирковите им. Стига сте се учудили какви маргарини да ни поднесете!!
414
3
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
лидерски...опазил ни бог...назначаваме ги през избори да работят за просперитета на Народа ни...виеможе да бачкате на някоя улица с червени фенери...тук става въпрос за Нариода ми...Оцеляването му...Просперитета му...объркали сте...рейса,ще ни има...България,ще съдим и наказваме всеки предал интересите на Народа ни...децата ни плачат роби на Облаче ли бяло...и няма да ви го простим!!!Свобода или Смърт!!!
413
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За лидер се искат лидерски умения.Експертите имат експертни умения и познания,А лум-пените имат само претенции.Имате си нужда от комунистическо управление, още не сте дорасли за демокрация.
412
4
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Народа ми няма загубена битка и загубено Знаме...и няма спечелена война,националните ни герой политическата класа ги предлага на аукциони,интересите ни,животите на децата ни,честта и достойнството ни,саможертвата на хилядите отдали животите си да ни има...със спечеленото от продажбитеси купумат...удоволствия...чешат си егото...първанко,станшико...и *** костов,ами царО...800 дни, а?и сега идиотщините продължават 11 г. с...борисов...даващият...новият господ...никои на никого не дава
411
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Внезапно всички закопняха за управлението на Борисов. Щабът, Планът... Какво още?
410
3
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонименами да...той е завършил ...***.ство с пълно 6...как иначе щеше да е пазвантин на Т.Живков,шофьор на царО, и шофьор на маджо,да ни "санира" с милиарди...онавО с малкото усте,лапащо много...а лилето бре,да ни прави лас вегас с оная дърта менда дето гласува на божков,...за КТБ...за руски,Народа ни не е от вчера...объркали сте Народа...с нас които иска!!!Свобода или Смърт!!!за вас бизнес...за нас Оцеляване!!!Бог ми е дал Живота!!! а на теб???
409
10
 
13
 
! Отговори
До 419 преди 3 години
Борисов пое отговорност и постигна това което никой преди него не е успял!Най вече последния мандат с патриотите!Никой преди него не е имал и намерение.Беше като " едно време на запад",диващина.Направете елементарно сравнение с преди и сега!Може и да не е най,но почна от нулата,първия кабинет не беше успешен,но постепенно стигнахме добро ниво.От две години като започна борбата с корупцията и стигна до едрите риби от прехода почна реваншизма с новите модерни инструменти за влияние върху тълпата
408
4
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
имаме си Конституция...до гласуването оставката на старото провителство то изпълнява задълженията си...не хитрувай...това не са хитрини дори...милионите полуграмотни Българи го знаят...Плана е отгоорност...не ни отмъщавай...и без него можем но ви е задължение,Закони за всички...не сме назначавали предатели да ни грабят и самозабравят...Господ е Господар на животите ни...плащаме на политиците да вършат работа не да си купуват къщи,тв-та,дЖипки,манекенки,да обслужват чужди интереси затваряйки
407
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще отидем, що да не отидем? Пропагандата ви и очернянето върви пред глупа.вите хора от панелките, бур.суците, тройкаджиите и кифлите.
406
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте се оплаквали, знаем, че пак ще ходите да гласувате за него и на следващите избори ! Лицемерни мишоци !
405
7
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Борисов си натискаше за власти пари..и слепите го видяха,доверихме му се и имаше цялата влъст да възроди България,да я превърне в просперираща...те по мафиотски..санираха,.Обективна проверка и ревизия,Правителство с поне 2 г-ен живот,компромиси разумни работещи за просперитета на България...дела...изборите няма да ги спечелите никои...няма чували с пари...манипулации по медии...видяхте последните...или честна работа за просперитета на България...или ще ви уволним и съдим,Бог да пази България!
404
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме Буци в затвора ,чакаме го с надървени палки ще му направим дупетоооо като шприцццц за толумби.
403
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищожеството да се яви в сряда,да не бяга в при таки и черепа сложете гривна на тази лоена мутренска топка.
402
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ли ми липсват ония гладни гърбави непрокопсаници-Тончо,Калечко, Чебурашчо,СтранджУ,скучно е някак не върви диалогът с другите трето-разрядни гербави тролчета!