Параграф 22 ли е ситуацията между Борисов 3 и новия парламент?

Депутатите поискаха оставката му, но и да представи Плана за възстановяване
18 апр 2021 14:41, Петя Славова
488

Парагарф 22. Така най- точно може да се опише създалата се ситуация между кабинета Борисов 3 и новия парламент през последната седмица. Депутатите поискаха от премиера да представи плана за възстановяване, но  гласуваха оставката му, припомня Bulgaria ON AIR. Така, ако документът бъде представен в народното събрание и изпратен до Европейската комисия, може да бъде обжалван в Конституционния съд, твърди премиерът в оставка Бойко Борисов.

"На практика не е възможно да изчете в парламента до края на юли, ако искат да им го чета, затова ние в петък го депозирахме в деловодството на парламента и умолявам колегите най- отговорно- приемете го! Той е добре направен.", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Още по темата

В Плана са описани стратегиите на министерствата и институциите. Разписани са и парите, необходими за изпълнението на задачите. Така, ако депутатите гласуват плана на ГЕРБ, следващото правителство ще трябва да се съобразява с него и да го променя в движение, съгласувайки с Европейската комисия. Възможно е обаче новата власт да изготви нов план.

"Уважаеми колеги, нещата са във вашите ръце. План може да бъде изпратен и от народното събрание. НС може да ми възложи да изпратя плана в ЕК", каза вицепремиерът в оставка Томислав Дончев.

Кабинетът се отнасял отговорно и към здравната криза. Затова лидерът на ГЕРБ предложи до избора на нов кабинет, указания на министрите да дава председателят на комисията по здравеопазването в народното събрание д-р Александър Симидчиев. Разпускането на щаба било в следствия от гласуваната оставка и това, че в тази ситуацията министрите, избрани за депутати ще сменят министерствата с парламента.

"Този щаб се разформирова, за да може новата власт да си създаде адекватен щаб, каквито бяха заявките в парламента", обясни министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов.

"Злобата им, реваншизма им, която граничи с ..., айде няма да използвам епитет, стигна до там, че в петък толкова искаха да се саморазправят, че приеха оставката на кабинета и сега тук възниква първия спор. Да, има член 111, ал. 3, от КРБ, който казва, че до следващо правителство този кабинет изпълнява своите функции. Само че ето как е било предишните години, аз си спомням при Станишев. Чак, когато има ново правителство се приема оставката на старото", допълни Борисов.

От ГЕРБ отхвърлиха и обвиненията, че фискалния резерв е стигнал минималния праг.

"Фискалният резерв къч 31.03 т .г възлиза на 7 млрд и 900млн лв. В началото на следващата седмица ще надхвърли 8 млрд лв. Тоест ние имаме 2 пъти по- голям резерв от минимално изискуемия по закон". това заяви Кирил Ананиев

 Борисов не пропусна да напомни, че ГЕРБ е първа сила в 24 избирателни района.
"Събрали се старото БСП срещу мен- Таня, Мая и Корнелия. Време е да управлявате, управлявайте. Вече ние не сме ви нужни. Управлявайте! ", категоричен е Борисов.

Премиерът в оставка изтъкна и успехите на управлението в кризите- мигрантската и гръцката финансовата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


488
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
401
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре бе,може ли Бокаса да бъде доведен принудително в парламента да отговаря пред депутатите?
400
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 413Дте пратим и теб в Карлуково :) Нали имаше план, сега вече нема план....обади се на Севдето, може да отидете заедно на лекар в лудницата :))
399
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пари ще има,друг е въпросът дали България ще успее в срокът до края на април да внесе готов План за възстановяване,а по въпросът за това кой трябва да ги разпределя,отговорът беше категорично даден-Хунтата и по специално Борисов НЕ!
398
2
 
3
 
! Отговори
До 407 преди 3 години
На Майчето и малък номер ще й е по мярк. Защо изтрихте това?!
397
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 410Червените олигарси и сега нареждат, може би забравяш от кого зареждаш гориво за трошката ти :))
396
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори планът за възстановяване да се подаде на време в ЕС пари на слуги-ните на червените олигарси изгонени от България от правосъдието няма да се дадат.Това е последният напън на комунистите да овладеят България, след което БСП ще престане да съществува.
395
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да бъдат дадени европари на България преди отново да се сформира проевропейско мнозинство в Парламента.Имаше една притча за две майки, които спорели чие е детето и цар Соломон рекал да разделят детето на две.Истинската майка отстъпила детето, а"фалшивата" нямала нищо против разполовяването.Единственият начин да управлява новото мнозинство е да изхарчи парите, както стана при Орешарски и да вземе нови заеми,НО НЯМА ДА ДАДАТ ПАРИ НА ТОВА НОВО ПРАВИТЕЛСТВО!Вие пак ще протестирате.
394
14
 
4
 
! Отговори
До402 преди 3 години
Напротив,Борисов дължи обяснение при поискване от парламента:Справка чл.80 и чл. 83 ал.1 от Конституцията на България,време е Наглецът да разбере че времето му на "самодержец"изтече,България е Парламентарна Република и той е длъжен да се съобразява с това!
393
9
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Усмирителна риза голям номер,че в момента може и да няма налична.Човека претендира за невменяемост с тенденция към влошаване.
392
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно гласуване предполага да има едно развитие при приемане и друго развитие при отхвърляне. Загова гласуването беше проява на некомпетентност.
391
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ме кефят! Просто се дръпнаха и оставиха новите да паднат! Много правилно! Нали не искаха Бойко? Ами ето! Да се оправят! Бойко отново им нахлузи пожарникарския си ***! И то културно и по закон, както си трябва! Браво!
390
2
 
8
 
! Отговори
До 400 преди 3 години
И ако беше отхвърлена при гласуването - какво? Гафът си е гаф
389
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Върнете Бокича, че тролчетата взеха да изфирясват, върнете демокацията....хахахаха :)))
388
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов не дължи обяснения на парламент избран с купен и манипулиран вот в чужбина - Турция с измамите, купените гласове от ИТН в Англия.Браво, Бойко! Не им се покланяй и ги мачкай при всеки повод!
387
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В укепендия пише едното му око сляпо.......кой е побебедения в бъдеще
386
13
 
3
 
! Отговори
До396 преди 3 години
Т'ъп но упорит,представителна извадка за типичен Гербер!!!!!"Гаф та гаф"чети и проумявай бе момче!
385
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво казва алинея 1 точка 3: с приемането на оставката на МС
384
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само селски бабаити в коментарите, не дават и дума да се каже пртов Вожда си.
383
7
 
3
 
! Отговори
До395 преди 3 години
Нима си очаквал нещо по различно от това озлобено,крадливо,нарцистично човече с болно его?
382
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласуването на оставката е огромен гаф, независимо, че го омаловажават. По този начин нарушават конституцията, която задължава кабинета да действа до избирането или назначаването на нов кабинет.