Параграф 22 ли е ситуацията между Борисов 3 и новия парламент?

Депутатите поискаха оставката му, но и да представи Плана за възстановяване
18 апр 2021 14:41, Петя Славова
488

Парагарф 22. Така най- точно може да се опише създалата се ситуация между кабинета Борисов 3 и новия парламент през последната седмица. Депутатите поискаха от премиера да представи плана за възстановяване, но  гласуваха оставката му, припомня Bulgaria ON AIR. Така, ако документът бъде представен в народното събрание и изпратен до Европейската комисия, може да бъде обжалван в Конституционния съд, твърди премиерът в оставка Бойко Борисов.

"На практика не е възможно да изчете в парламента до края на юли, ако искат да им го чета, затова ние в петък го депозирахме в деловодството на парламента и умолявам колегите най- отговорно- приемете го! Той е добре направен.", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Още по темата

В Плана са описани стратегиите на министерствата и институциите. Разписани са и парите, необходими за изпълнението на задачите. Така, ако депутатите гласуват плана на ГЕРБ, следващото правителство ще трябва да се съобразява с него и да го променя в движение, съгласувайки с Европейската комисия. Възможно е обаче новата власт да изготви нов план.

"Уважаеми колеги, нещата са във вашите ръце. План може да бъде изпратен и от народното събрание. НС може да ми възложи да изпратя плана в ЕК", каза вицепремиерът в оставка Томислав Дончев.

Кабинетът се отнасял отговорно и към здравната криза. Затова лидерът на ГЕРБ предложи до избора на нов кабинет, указания на министрите да дава председателят на комисията по здравеопазването в народното събрание д-р Александър Симидчиев. Разпускането на щаба било в следствия от гласуваната оставка и това, че в тази ситуацията министрите, избрани за депутати ще сменят министерствата с парламента.

"Този щаб се разформирова, за да може новата власт да си създаде адекватен щаб, каквито бяха заявките в парламента", обясни министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов.

"Злобата им, реваншизма им, която граничи с ..., айде няма да използвам епитет, стигна до там, че в петък толкова искаха да се саморазправят, че приеха оставката на кабинета и сега тук възниква първия спор. Да, има член 111, ал. 3, от КРБ, който казва, че до следващо правителство този кабинет изпълнява своите функции. Само че ето как е било предишните години, аз си спомням при Станишев. Чак, когато има ново правителство се приема оставката на старото", допълни Борисов.

От ГЕРБ отхвърлиха и обвиненията, че фискалния резерв е стигнал минималния праг.

"Фискалният резерв къч 31.03 т .г възлиза на 7 млрд и 900млн лв. В началото на следващата седмица ще надхвърли 8 млрд лв. Тоест ние имаме 2 пъти по- голям резерв от минимално изискуемия по закон". това заяви Кирил Ананиев

 Борисов не пропусна да напомни, че ГЕРБ е първа сила в 24 избирателни района.
"Събрали се старото БСП срещу мен- Таня, Мая и Корнелия. Време е да управлявате, управлявайте. Вече ние не сме ви нужни. Управлявайте! ", категоричен е Борисов.

Премиерът в оставка изтъкна и успехите на управлението в кризите- мигрантската и гръцката финансовата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


488
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
19
 
5
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Няма не искам ,Няма недей,В пандиза отивашПри Ставри ЕХЕЙЙЙЙ
360
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе, оставете ги новите хубаво да се окакат , та да се размирише из цяла Европа за да усетят младите там точно за какво са гласували.
359
20
 
6
 
! Отговори
Бай Ставри Страстния преди 2 години
Бойке не се офлянквай , а идвай по-скоро , че всички те чакаме с нетърпение .
358
23
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 2 години
Гербераските тролчета са подивели , *** на умряло и се гърчат от ужас , защото знаят какво ги очаква.
357
2
 
4
 
! Отговори
До 368 преди 2 години
Питай си лъжеца на когото вярваш
356
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това НС събрание е дефектно. Доказаха го не само с гафовете. Тези хора там са продънени от всякъде. Те са по на половин век хора. Нали ги знаем колство струват? Навсякъде са се омазали до сега и това е последната инстанция. Въшката като се наяде излиза на челото и се пръска.
355
3
 
14
 
! Отговори
БЕСЕПЕТО ШАК АТАК преди 2 години
добре бе като съм ПРЕДПЛАТИЛ за 5 МЕСЕЦА напреде за тв 78стотинки и сега СЛАВИ и ТОШКО като са в парламента и няма да водят шоу по ТВ КОЙ ще ми върне ПАРИТЕ БЕ питам КОЙ
354
5
 
26
 
! Отговори
До 16246 преди 2 години
Държавата по Конституция не трябва да се оставя без правителство - това не разбират неандерталските мозъци които са нахлули в новото Народно Събрание. Оставката се депозира - понеже такъв е редът и ББ го прави по правилата, но това не означава, че първата работа на злобарите е да я приемат ПРЕДИ да са съставили ново правителство! Тя може седи депозирана докато се гласува новото правителство.Интелектуално, професионално и морално падение в новото НС. Какви закони ще гласуват тези неграмотници и пр>ост,аци не ми се мисли.
353
3
 
16
 
! Отговори
карайте се преди 2 години
До АнонименТакава простотия е само у нас.Готови сте да стигнем дори до национална катастрофа.Звучите като в поговорка,,Аз не чакам на мен да ми е добре,важно на нане Вуте да е зле"Нане Вуте обаче ще е целия народ.Това сме ние,нашите майки и бащи,децата ни.Тази първичност ще подпали чергата ни!Стига с този селски инат!Няма да донесе нищо добро за всички ни!ТЕ ще оцелеят ,защото се нагушиха,а вие понеже сте,,умни"ще лапате.....въздух.
352
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следователно фигурата на правителство в оставка представлява редовен статус на правителството, принадлежащ към нормалното битие на парламентаризма.
351
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато е изтекъл редовният мандат на Народното събрание, пълномощията му са прекратени и се произвеждат избори за нов парламент през целия този период старото правителство продължава да действа, при това с пълен обем и съдържание на правомощията. Едва свикването на новото Народно събрание предизвиква необходимостта действащото правителство да депозира своята оставка пред него (чл. 111, ал. 2 от КРБ). От този момент нататък правителството е в оставка и ще бъде в това състояние до съставянето на правителство от новоизбраното Народно събрание. Следователно фигурата на правителство в оставка
350
2
 
4
 
! Отговори
До341 преди 2 години
До АнонименТова да не ти е ,,Дай си ми куклите,на ти си парцалките"Ако ББ е наистина държавник точно това не бива да прави.
349
12
 
3
 
! Отговори
Един Pk преди 2 години
Империята отвръща на удара.Мобилизирани са всички възможни ***.Всички медии пеят за ГЕРБ и канят техни активисти.Явно скоро ще има избори.Вероятно няма да променят дори изборните правила.Това не е в интерес на тези които дърпат конците на тези артисти-Слави и Мутри вън.Използваха глупаците от провинцията и крайните квартали и сега ще забутат БГ към Евразия.Това правеше и Бойко но по прикрито.
348
3
 
4
 
! Отговори
bbb преди 2 години
До Анонимен Ама чакате да ви пратят пари, нали? Иначе сте жив зян...
347
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До да не го даваКакъв му е планъ, мейби извънземните кацнали на Луната ще ни го кажат :))) Препоръчвам на шефката ти Севда, да вземе да проучва Сливенския, може да се уреди с некоя топла килийка :)))
346
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ситуацията не е параграф 22 , а е един изчезващ народ 21,който се топи като сладолед на клечка.
345
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Планетата на маймуните са Хаити , Либерия и България. В парламента виждам само злобни излагащи се реваншисти. Единия ще реже ръце и ще нарича министър председателя бибко Бибитков(той лично на него какво му е направил че така го обижда), другия като вземел властта щял да накара противниците си да влезнат в еднополови бракове. Питам каква е разликата с Либерия, където отрязаха ухото на Президента си и го оставиха да умре от кръвозагуба. Тука разни хора пишат за смърт и затвор,вие орангутани ли сте
344
2
 
15
 
! Отговори
да не го дава преди 2 години
Не трябва да им го дава, защото ще го извратят и след това ще се оправдават с него.Той има "работа" с престъпници които няма да се спрат пред нищо.
343
15
 
12
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Парагра 22 е че още не в затвора и че комисията за отнемане на незаконно придобито умущество не е започнала да запорира офшорните му сметки и имения.
342
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата да не се прави на УЛАВ,всичко негативно или позитивно което се случва в тая държава до изборът на ново правителство или назначаването на служебно такова е на неговите рамене!Според чл.112 Ал.3 от Конституцията До момента в който бъде избрано ново правителство действащ премиер е Борисов!