Румен Петков: При ново правителство пада охраната на Борисов

Тогава няма да има законово основание да бъде охраняван
18 апр 2021 14:52, Петя Славова
144
Румен Петков: При ново правителство пада охраната на Борисов
Снимка: БГНЕС


Избираме ново правителство и охраната на Бойко Борисов се сваля веднага, защото няма законово основание да бъде охраняван. Новото правителство трябва да извади на първото си заседание Иван Гешев от държавната резиденция. Това заяви пред БНТ лидерът на АБВ Румен Петков, който представи решения за промяна на атмосферата в обществото с новия парламент.

Още по темата

"Законът, който внасяме, предвижда всички охранителни функции да се върнат в НСО, тоест МВР и звеното, подчинено на главния прокурор, за охрана на свидетелите, вече няма да имат право да охраняват - така автоматично се променя атмосферата в съдебната система, в държавата и нейната администрация, атмосферата в обществото, тоест няма недосегаеми", коментира Румен Петков.

Според него в новото Народно събрание не се чувства връщане към нормалността и институционализма.

 "Правят неща, които дават усещането на българския гражданин, че сме непоследователни, конюнктурни, че сме в състояние да веем байраци срещу всичко и срещу всички, че животът почва с нас", отбеляза Румен Петков.

Предложените от партиите в парламента промени в изборното законодателство изискват поне година и половина работа по приемането им, а обществената атмосфера е друга, добави лидерът на АБВ.

"Не може да искаш неща, които са единствено и само от правомощията на Велико народно събрание. Нека първо да питаме Конституционния съд за допустимостта", каза още Румен Петков.

Според него се правят "неща, които бетонират дуета Гешев - Борисов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Явно червения змиярник,дето почти 70 години се чувстваше господар на Курица не птица,се чувства много настъпан и унизен от самочувствието,действията и поведението на Борисов!!Те не са свикнали прокурори да ги разследват,да ги вкарват в предварителни арести,даже и в затвор ако трябва!!Те са от селската,червена ноблеса,дето обърна родината ни на хардакуч!!И ето появи се човек като Борисов,който им се опълчи и почна да поставя нещата на място.Затуй са бесни и изпълнени с жажда за мъст спрямо него!!
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато така страстно тролите няколко в защита на бойко, вашите лидери бояджии като биков и гърневски вече предприемат действия да се пребоядисат за кой ли път
105
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АМИ НАЛИ БУДА ПОДАДЕ ОСТАВКА И ВЕЧЕ БИЛ *** ГРАЖДАНИН ОЩЕ ЛИ ГО ОХРАНЯВАТ?! КОЛКО СТРУВА ТОВА НА НАС ОБИКНОВЕННИТЕ ГРАЖДАНИ?!
104
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е човек с 9-и дан по Киокушин ли ще охраняваме? ------Кой е този с деветия дан, че не се сещам?Знам един фалшив каратист, но последния път като го видях му се подгъваха колената като ходи, щото е станал 140 кила.
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И освен охраната да му снемете и вратовреъзките,зер са по-хубави от на президента ви------Боко не ходи с вратовръзки, а ходи с дънки и фанелки - да му се вижда свинското шкембе.
102
0
 
6
 
! Отговори
:) преди 3 години
А на Доган охраната защо я плащаме толкова години? Нещо на саморазправа в стил Берия заприлича.
101
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това политическо джудже известе алкохолик... Опитва се да се прави на интересен..
100
5
 
10
 
! Отговори
Гражданинка преди 3 години
Браво,г,син Петков ! Ти единствен се оказа най-смел да се изкажеш по НАЙ-ВАЖНИЯ въпрос сега в България!И освен охраната да му снемете и вратовреъзките,зер са по-хубави от на президента ви,а и ,така, направете всичко възможно да не ходи Б.Б. с такива хубави обувки,ами тъй,де ! Дерзай, "благодетелю на ползу роду " Ако не ти стига акъла,обади се на Мая-та- тя ги умее компроматите !!!
99
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е представителят на г-н Румен Петков в Парламента и ако има такъв, защо?-При положение, че АБВ е извънпарламентарна партия.Видяхте ли какво направихте със синодалните комунистически тетки, които вкарахте в Народното събрание?
98
5
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Я-я-я,още един на който са му навити пружините да плямпа на ... аба ?! Другарю, май само ти не знаеш,че Бойко Борисов кръстосваше навсякъде БЕЗ ОХРАНА ?!Кога решиш друг път да се излагаш най-напред проучи въпроса,а след това тури си едно перде на очите,а и няма нужда , и псувай наляво и надясно ! Ами!
97
2
 
14
 
! Отговори
забележително! преди 3 години
Румен Петков: При ново правителство пада охраната на БорисовДрОгарА Петков сякаш намеква, че ще поръча отстрела на Борисов!
96
1
 
13
 
! Отговори
баста преди 3 години
Шоркащият във фонтани е НИКОЙ за да дава мнения.
95
1
 
18
 
! Отговори
Doomer преди 3 години
Друго си е да говориш от името на цели 0.4%... съвсем друго! Да напомням ли, че тоя като беше министър на вътрешните работи слугуването му за мафията беше толкова явно, че даже не се криеше. Накрая го изхвърлиха, щото им стана неудобно тоя потомствен мафиот да е на такава позиция.А сега говори от името на цели 0.4%. То бива бива смешна работа, ама за тия даже собствените им членове и семейства не гласуват явно. А тоя щял да предлага закони... я се закопай някъде ве подлизурко!
94
1
 
5
 
! Отговори
До Спокойният преди 3 години
Това прякорът от любовницата ти ли е?
93
9
 
3
 
! Отговори
Спокойният преди 3 години
Чета , чета .Много АНОНИМНИ!Защо бе гъзоливци и многознаевци?Защо?Напиши си прякора от махалата , прякора от любовницата, прякора от жената , прякора на колегите !!!?Тогава се прави на МЪЖ!Ама неможеш защото си ***!
92
4
 
18
 
! Отговори
До 91 преди 3 години
Какво точно заграби Баце бе мушморок" Ти свети ли му ? Аман от недорасли неграмотни и неинформирани анонимни пубери които си пишат и плямпат наизуст,,Не е г.л.у.п.а.в този който не може да чете ,а онзи който счита че всичко което прочита е истина "-мъдрец го е казал но невежеството е винаги самоуверено.Чул недочул,разбрал неразбрал примитивният човек вярва на всичко!
91
5
 
20
 
! Отговори
аз преди 3 години
Кой си ти,че да внасяш закони и охраната на Борисов ли ти е най важното.Гнусна пияна твар.Ходи да пикаеш в шадравана и не ни занимавай с глупостите си.Ще се намери кой да охранява Борисов,ако се налага.Това не е твоя работа.Хората на изборите ти показаха къде ти е мястото.В ***.
90
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да питам само Бойкикев-стана ли законен Сараят на Доган барабар с прилежащия бряг, марина и тн. Или вече тоя въпрос не е актуален. Ще се впиете уста в уста с Данчо Ментата с с Пендергастките очилца така, че ще му се запотят...
89
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов: Правилно е политиците да си плащат за охрана от НСО, аз мога и с мотор да си ходя"Г-жа Радева с рикша ли ще ходи. Аз също карам колело, мога и с мотор да си ходя. Може още утре да тръгнем с колела. В дъжд, кал да ни се смеят всички. Ще се къпем и преобличаме на работа. После вечерта обратно по баира, а полицаите да ни пазят в храстите. Да ни се смеят всички".Хахахахаха казва го декември 2019г.Няма да го стреснете Борисов като ме свалите охраната. Той и сега си джитка без авангард.
88
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не че Баце има нужда от държавна охрана, така или иначе заграби достатъчно за да си позволява и собствена да има, но за Доган и Пеевски също нямаше основание да ги пазят, но над 10 години те командваха в НСО.