Вежди Рашидов: Улицата влезе в парламента

Той съветва Борисов да върне властта на опозицията
18 апр 2021 20:10, Нели Христова
220
Вежди Рашидов: Улицата влезе в парламента
Снимка: БГНЕС

„Никой от ГЕРБ не си е позволил груб език от трибуната. Сценаристите е винаги трябва да измислят художествена измислица. А Филип Занев е от големите сценаристи. Не ни интересува какво си говорят със Слави, има значение какво се говори от трибуната и какво чуват избирателите. По кулоарите можеш да чуеш какво ли не. Джипко Бибитков не е парламентарен език”, заяви бившият министър на културата и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов пред NOVA.

Според него улицата е влязла в парламента. Рашидов е на мнение, че не можеш да заплашваш и да крещиш от парламентарната трибуна.

„Ако анархията, която се налага в момента в парламентарния език, продължи, то доброто също има средства и ще ги използва. Но това ли искаме. Това не бива да бъде допускано в нито един парламент. Смятам, че за 10 години на поста министър съм направил добрини и се причислявам към доброто. Но в България никой на никого не благодари. Бих посъветвал Борисов да им върне властта. Да управляваш е много тежка отговорност, трябва да градиш, а си постоянно под прожектора. Нека да вземат властта, не могат без отговорност да се откажат от нея. Нека вземат властта и тогава ще се следим, ще гледаме кой какво прави за държавата и ще се сравняваме. Сега им е много лесно”, смята Рашидов.

Депутатът определя ситуацията след изборите като уникална, тъй като ще се наложи победителят да отиде  в опозиция. Той смята, че още в първия ден се е видяла не парламентарната, а площадната демокрация. Рашидов съветва колегите си в парламента да „успокоят топката” и да не използват груб език.

„Томислав Дончев направи един план, който не е на ГЕРБ, той е на държавата. Парите са на българския народ и трябва да ги усвоим. Ако този план не се приеме, това ще е първата беля. Дончев беше оторизиран, а това, че те не искат да чуят плана, а искат Борисов, за да го унижават и да го линчуват – и аз да съм премиер, няма да отида”, категоричен е депутатът от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
5
 
9
 
! Отговори
Джитко Бибитков преди 2 години
Това не е улицата, пpocтащината на шоуто 7/8 влезе в Народното събрание.
133
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според веждичката, мутрите, начело с Джипко Бибитков, били доброто!? , а народът в парламента бил невъзпитано лош и ...добрите мутри щели да се борят с лошия народ.
132
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цв. Караянчева не е от улицата, от Пекин е!
131
2
 
7
 
! Отговори
Браво! преди 2 години
До ХМ! : Да, този няма образование, но много добре се ориентира къде е келепира и кое уиски е по-добро. Евтин келепирджия!
130
8
 
5
 
! Отговори
Хм !? преди 2 години
Някакъв си каменоделец да дава акъл на народа? При това се оказа, че е много лесен да бъде купен, продаде се много евтино. А Джипко Бибитков е най-краткото, най-точното и най-всеобхватното определение за цялостното управление по време на 11 годишната диктатура на ГЕРБ !
129
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ББ"Улицата" не е равнозначна на "народ". Както "уличница" не е равнозначно на майка, съпруга, жена с професия. "улицата" е пълна с неграмотници, затова оставихте страната без правителство в разрез с Конституцията.
128
2
 
10
 
! Отговори
ХМ! преди 2 години
НЕ ЗНАМ ТОЗИ ЧОВЕК ДАЛИ ИМА НЯКАКВО ОБРАЗОВАНИЕ ЗАЩОТО КАТО ГО СЛУШАМ МУ ЛИПСВА - ЗА МЕН Е ЕДИН ИЗПОЛЗВАЧ КОЛКО ГОДИНИ Е НА ХРАНИЛКАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ НЕ СЕ ЛИ СРАМУВА ВЕЧЕ И КАКВО Е НАПРАВИЛ ЗА БЪЛГАРИЯ НИЩО САМО ВЗЕМА ГОЛЯМА ЗАПЛАТА И СИ ЖИВУРКА КАКТО СИ ИСКА-ИСКАМ ДА МУ КАЖА ЧЕ ДО СЕГА НЕ ЧУХ НЯКОЙ ДА КАЗВА КОЛКО МНОГО ГО ХАРЕСВА ДОРИ И ХОРА ОТ ГЕРБ- НАПРАВЕТЕ СМЕТКА КОЛКО СА ГЛАСУВАЛИ ЗА НЕГО НИКОЙ ТЕ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ГЕРБ А НЕ ЗА НЕГО
127
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този му спрете спиртните напитки!
126
2
 
13
 
! Отговори
Дрямката преди 2 години
Веждичка, ми вие се оляхте в краденето бе, браточка!
125
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста психоболни скачаха по трибуната в петък.Влязли в парламента през задната вратичка с по 4%, пък се държаха като дерибеиМутреси, какво да се прави.
124
8
 
10
 
! Отговори
Видяхме всичко преди 2 години
,,Тошко *** скача по трибуната, дайте му пари, да си купи магарешки уши,,Крайно време е и сценаристите да чуят за себе си скечове.Дали ще приемат сатирата с достойнство?Съмнявам се
123
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,,какви дебати, е,г,ати... очи пълни със злоба ...стискат властта до гр.oбa,,Това е химна на Има такъв( излъган) народТази е песента на Срави Трифонов ,,нема такава държава,,
122
4
 
8
 
! Отговори
Да преди 2 години
Tурчин алкохолик е като дъщеря ейфрейтор.
121
7
 
12
 
! Отговори
Sk преди 2 години
Улицата е народът, който ще ви търси отговорност за това, че сте се у,я,л,и к,а,т,о ***!!
120
6
 
11
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Не улицата бе, раята влезе в парламента, п,и,а,н,д,у,р,н,и,к,!!
119
6
 
13
 
! Отговори
ББ преди 2 години
нима "улицата" не ти плаща заплатата бре,от кога улицата...Народа ни са срамна дума бре "интелигет" на ДС,ами да "улицата"която ограбваш,която ти плати ограбените вложени в КТБ от алчност,ще ви търсим отговорност,"улицата" е Народа ми..."улицата"е България...алчен и зависим робе...ти турците предаде...българите очакват от теб...Бог да пази България...от ...ени.ари!!!!
118
0
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и от кога думата по.ак е цензура ,п.мак...е цензура...от днес съм пом.к
117
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още един пиян селски бабаит...
116
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е да се извършат незабавни арести на гербавите шайкаджии!
115
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз такива хора не съм срещал на улицата. Чувал съм, че ги има в диспансерите.