Борисов разговаря с Ердоган, обсъдиха COVID-19

Турският президент поздрави премиера за победата на изборите
Обновена: 19 апр 2021 22:27 | 19 апр 2021 22:25, Красимир Ангелов
83
Борисов разговаря с Ердоган, обсъдиха COVID-19
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, като в разговора турският държавен глава е поздравил Борисов за  победата на изборите. Ердоган определи като впечатляващ успеха на ръководената от Борисов политическа сила, която на пети поредни парламентарни избори постига най-висок резултат, като същевременно носи вече година тежката отговорност за справяне с пандемията в страната, съобщават от правителствената пресслужба.

В рамките на разговора Борисов и Ердоган са обсъдили ситуацията с пандемията в България и Турция и изразиха надежда, че в най-скоро време опасността от COVID-19 ще отмине и условията за туризма и бизнеса ще се нормализират.

Премиерът Борисов изтъкна, че през изминалата 2020 г. се наблюдава значителен спад в туристическия поток между двете страни, вследствие на тежката световна здравна криза. Борисов изрази увереност, че това е само временен негативен ефект на пандемията, който може да бъде преодолян още през настоящата година, включително и с помощта на ваксинирането срещу COVID-19.

Министър-председателят посочи традиционно добрите отношения между България и Турция, които в последните години се развиват активно в дух на добросъседство и взаимно уважение. Премиерът акцентира върху отличното сътрудничество в областта на миграцията и върху нулевия натиск на общата ни граница. Борисов напомни, че преди година двамата с президента Ердоган се срещнаха в Анкара, където дискутираха именно справянето с миграционния натиск, така че да има сигурност и стабилност в региона.

Премиерът Борисов изтъкна още, че Турция е един от водещите икономически партньори на България. През кризисната 2020 година стокообменът между двете страни е почти 4 млрд. евро, а през същата година потокът турски инвестиции у нас е в размер на 18.6 млн. евро. Борисов изрази увереност, че с отминаването на пандемията икономическата активност ще започне да се повишава отново в подкрепа на просперитета и на двете държави.

В хода на телефонния разговор премиерът Бойко Борисов поздрави турския президент Ердоган по повод свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На баба борисова и се обади Ердоган и като и обеща полов атлетизъм с 300 евнуха и на баба борисова всичко и мина. Готова още днес да я изпишат и да хукне през оградата към турцията. Баба борисова толкова мъжки достойнства е потрошила колкото в цяла Турция няма. Ще плаши Ердоган баба борисова с някакви си 300 евнуха. Като отиде там и като го налази, всеки от тях ще вика по още 300 за да се справят с баба борисова.
24
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма победа е постигнал, след коятопада от власт. Няма ли кой да му обяснина турския президент тази малка същественаподробност?
23
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да,сега ще чакаме кукув.ците на Слави и техните калинки да поддържат политическия диалог с Турция,миграцията пи границите ,контрабандата,както и по света под " мъдрото" ръководство на Гумен Решетников.Про.*** сеирджии купени от задкулисието скоро ще ни сготвят.
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов, организирай ромите, пич, турците няма да ти помогнат.Нито се шегувам, нито те лъжа!Е сега е моментът да се спретнат пред парламента с лозунги "Ромският живот е от значение""Докога България ще е мащеха за ромите?""Ромите са за Европейско бъдеще на България!"Някой ром да излезе пред репортерите и да каже, че демокрацията никога не стига до тях, че нямат представителство в парламента и че искат стабилна държава, в която да се развиват децата им.
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работническо дели преди '89-та ряпа да яде! Браво ***!И да не забравим - да иляди другарят Бойко Борисов!
20
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов моли Ердоган да вразуми ДПС, но Ердоган си прави други сметки.Политическата нестабилност в България му е дюшеш. Ердоган си има прицел области В България за присъединяване.Станислав Трифонов и Румен Радев въртейки кормилото към Русия тъкмо му идват на Ердоган, който разполага с натовски войски готови да подсигурят натовската ориентация на България.
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еее, верно ли?Тръпна от възхищение пред международния гений на дъртия дебел ром от село Банкя!
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аха
17
4
 
22
 
! Отговори
мак преди 2 години
Пропуснахте "в оставка". И кога успя да побъбри, преди или след операция? От болнична стая или от операционна маса е разговарял? Защо се изживява като премиер, а за да отиде в нс не може, защото вече е обикновен гражданин, както наскоро каза за себе си? Върти плоски номера и си подсвирква и не му дреме от нищо на мишока.
16
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
още е под упойка и незнае какви ги плещи, е сега бълнува че е говорил с Ердоган...
15
2
 
8
 
! Отговори
мхм преди 2 години
ББ се моли на съседния кооператор да пусне "туристическият" поток.След него и поток може.
14
5
 
16
 
! Отговори
минувач преди 2 години
Само не разбрах - на какъв език са 'разговаряли'???
13
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не беше ли спешно опериран?? Как е успял и футбол да играе и да се контузи и в болница да иде,че и да го оперират и с Ердоган да разговаря?! Вярно,че е най-добрият...:)))
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали е в отпуск и се крие като страхлива мишка от изслушване в парламента. Какви разговори ще ми води вече от болницата, докато го оперират?
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краси, първи април мина отдавна.Закъснял си с шегичите. Към днешна дата се пише министър председател в оставка.Неграмотни драскачи сте и това си е!
10
8
 
4
 
! Отговори
Професор преди 2 години
Исках да напиша Република България.
9
7
 
3
 
! Отговори
Ердо преди 2 години
Ердоган мъж, а у парламента са женски.
8
18
 
11
 
! Отговори
Професор преди 2 години
Дано се оправи по скоро. На Премиер - Генерала пожелавам скорошно възстановяване от контузията предизвикана по скоро от неуморна работа заради просперитета и подема на нашата мила родина Народна Република България. Горе главата Генерале, народа е зад теб и те подкрепя мачкай комунистите!
7
10
 
20
 
! Отговори
Че откъде преди 2 години
Накъде Трифонов трябва да говори с Ердоган. Тиквата просто е агент на Султана и му докладва
6
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе... Борисов български премиер ли е или башбакан на Истанбул та да говори с Ердоган, но не и с българските депутати???