ГЕРБ можело и да върне мандата, за да не се бавят процедурите

Нужен е работещ кабинет
Обновена: 19 апр 2021 10:22 | 19 апр 2021 10:17, Камелия Цветанова
164
ГЕРБ можело и да върне мандата, за да не се бавят процедурите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След консултациите при президента Румен Радев ГЕРБ отново потвърди, че са готови да предложат състав на правителство, но вицето в оставка Томислав Дончев намекна, че може и да върнат мандата, ако е нужно, за да не се губи време.

„Нямаме желание да бавим излишно процедурите“, каза той.  

„По време на разговорите си изявихме воля да приемем мандата и да направим честен, открит и прозрачен опот да съставим кабинет, в следващите дни ще стане ясен и състава му“, каза посочения от партията за кандидат премиера Даниел Митов.

Още по темата
„Ясно е, че при всички положения България трябва да има бързи решения с оглед на пандемичната обстановка и с оглед на сложната геополитическа обстановка“, допълни той.
Митов отсече, че по време на разговора с държавния глава от ГЕРБ са обърнали внимание и на езика, който се се използва в НС, а и не само там.

„Тези дни един политически лидер си позволи да каже ,че ГЕРБ трябва да изчезне такъм език е напълно недопустим в демокрациите, това трябва да стане ясно“, каза той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Надяваме се да се върне диалогът в НС, кампанията приключи и ние трябва да работим“, допълни.  

„Консенсус имаме по това, че България трябва да има по-скоро работещо правителство със солидна парламентарна подкрепа“, обясни Дончев.

„Аз не съм отдел „Човешки ресурси“ на МС“, каза той в отговор на въпрос докога премиерът е в отпуск.

„Днес, утре , не знам“, призна Дончев .

Вицето в оставка отново подчерта, че ГЕРБ е готова да  даде знакова подкрепа за правителство от други политически сили, ако не достигат няколко гласа в парламента.

„За нас е важно да има работещо правителството възможно най- бързо“, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гнойко изстискаха ли го ъкм прокуратурата да го разследват за кюлчета и бали с мангизи?
102
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми, к'вото и да кажеш на гърбавите те си знаят едно :) Най-бедни в ЕС, може и да сме по зле от некои държави без членство, обаче тез орангутани скачат като ожилени когато им го кажеш :)) Управляваха 11 г. даде им се шанс, нека да дадът на друг да се излага, белким стане нещо, ама лаком г*з трудно дава, нали требва ремонт на ремонта и парички за тропически дестинации :))
101
6
 
8
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
До Анонимен 99С всичко съм донякъде съгласен, но да кажеш, че БГ не е мръднала изобщо напред - НЕ.Обаче тук не мога да разяснявам как другите правят статистика и как ние "правим" нашата, как си вкарват дълговете в развитието и отчитат напредък, какъв е делът на частната собственост там (жилища), какъв е РЕАЛНИЯТ ПОКУПАТЕЛЕН СТАНДАРТ. Ако вземеш всички тези фактори предвид в обективна класация, нито САЩ ще са на водещо място, нито ние ще сме последни в Европа! Обаче сме си мазохисти.
100
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този път Народа Категорично иска Връщане на Накраденото ! няма да стане само оставка и нищо !пълна ревизия на всичко движимо и недвижимо .
99
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОтвратенАбе ти само БСТВ, Евроком и 7/8 ли гледаш и не излизаш навън?Ешкинази вчера много хубаво го каза пред Хекимян и Светльо.При всяко връщане от САЩ вижда промяната."Ама българите били недоволни".Ами тревата на съседа винаги е по-зелена.15милрд.да ти напомня ли, че ги поискаха при Орешарски след като "гръмнаха"КТБ и изпразниха Фонда за гарантране на влоговете? 2019-та най-после подорихем рекорда от 1939г.за изнесена ПРОМИШЛЕНА продукция. Спада на раждаемостта е още от Вълко Червенков!
98
5
 
9
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
герП все още са силни !Пари имат - това е силата на една партия в България !Както преди няколко години сега ще бъдат в почивка и период на изчакване . Партиите, коиот са против герб поединчино са по-слаби от герп, разнородни са и ако успеят да направят кабинет, няма да им е лесно !!! герП ще правят всичко да го саботират - имат финанси, имат хора, имат познания !!!
97
10
 
8
 
! Отговори
Жертва на терор преди 2 години
Хора от ГЕРБ се опитаха да въведат СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ срещу критици на режима "Борисов" - свидетели са служителите от МВР, ДАНС както и жертви на режима "Борисов"!
96
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберщина = Българщина ! Това е положението, толкова е капацитета на нацията, такова е мисленето на българина. То се видя и от подобията на т.нар. "противници на статуквото". Абе, едни и същи го..а са/сме всички - дребнави, злобни, алчни, реваншистки, нихилистично настроени, позинали за мекото на баницата. Докато не се промени мисленето на хората ще е така. Кога? Когато - тогава. Мажоритарен вот си е двупартийна система; по пощата???!!!, а мислили някой за гласовете в Турция (а утре в СРМ)?!
95
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пян ГъАз съм аполитичен и като такъв гледам обективно на нещата. Хората искат промяна, но според мен тоталното противопоставяне с Герб беше грешка. Трябва да се вземе доброто, има и читави хора от Герб, дори да се направи смесено правителство с експерти от всички партии и да се върви напред. Хората се дразнят най-много от това, че след изсипани стотици милиарди от ЕС, България не е мръднала и на йота напред.
94
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А къде е славуцата трифонов - учиндолският мартеничар?
93
4
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
имаха прекалено толерантно поведение за балканския манталитет. 11 години управляват и нито рушат социалистически паметници, нито тормозят червени олигарси, нито санкционират обръчи от фирми. За да управляват спокойно вероятно трябваше да направят това, което пинчерите в НС сега искат правят - народен съд и изчегъртване на БСП и ДПС.
92
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхме ви 12 години че не ставате и че за зеле герберунгели,кой ли не ви разкри схемите и всичко беше заменено под килима видяхме ви какви сте *** като прочетена книга сте не го ли разбрахте ,вулгарните думи на тиквата не ги ли чухте в изтеклите записи ,за цвета не чухте ли как говори вашия шеф ,тая не я ли е срам цвета да се показва още и да крепи мъдетеееее на вожда а той я обижда,какви сте ***.
91
4
 
5
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
До Анонимен 92Пресилена оценка за "герберщината", но е факт, че по принцип властта не дисциплинира, а корумпира. Най-верният критерий обаче си остава АКО ИЗБЕРЕМ ДРУГ (ДПС/***, ИТН и т.н.), ЩЕ СТАНЕ ЛИ ПО-ДОБРЕ? Ще се повишат ли рязко (без задлъжняване), заплати и пенсии, ще стигнем ли стандарта на Дания, ще прат ли медиите да правят ТВ метежи? Това ми кажи.
90
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 90Всичко е законно. Най-малкото промениха така закона та да е законно. Иначе ОЛАФ разследват съветник на Радев за промени в условията по обществени поръчки с евросредства докато е министър в служебния му кабинет. Помним, че вместо да подготвя избори прави ревизя на правителствата на Борисов и тръгна да купува самолети. Какво нередно откри служебното му с Герджиков премиер при ревизията? Сега Мая, дето му звъни в 4 сутринта ще проверява проверено вече. Да проверяват!
89
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ бяха най-адекватните и отговорни управляващи на прехода.България живна и като стандарт,и като манталитет.Естествено,че винаги има какво още да се желае,естествено,че и те допускат грешки,но позитивите им надхвърлят негативите и пасива.Мога да отлича също балансираното и симетрично ръководене на държавата,законността и близостта с народа.Аз лично не вярвам,че текущата опозиция е способна да управлява тъждествено с това,което обещава.Прозрачни са и целите са им повече от ясни !
88
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скептичен съм за кабинет. Има такъв народ може би ще откажат мандата и ще се върви към служебен кабинет на Радев. ГЕРБ сами са си виновни, защото Бойко не им дърпаше юздите и се превърнаха навсякъде в местни феодали, които колят и бесят, и правят каквото си искат, заради кражбите по всички звена и арогантността си. Факт е, че Баце не се справяше зле на поста, но не знам защо позволи на герберщината да залее страната, и с това си подписа оставката.
87
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 73до 63Абе дали баба ти Мика е ерудирана е доста съмнително. Култово бе как обикаляше студиата и ни плашеше, че ако закрият Кремиковци ще настъпи апокалипсис. От май 2009, досега нещо се бави апокалипсиса разбираш ли? Е, на някои профсъюзни лидери им понамаляха приходите и членската маса за упражняване на натиск. А несъстоятелните тезите дето е излагала по различни икономически въпроси по тел.студия няма да коментира. Тя и Чобанов са"експерти" та дрънкат. И ми говорете за"калинките"на ГЕРБ.
86
8
 
20
 
! Отговори
asd преди 2 години
Абе тези ИТН една година не разбраха, че има пандемия, толкова са неадекватни, кой очаква да управляват държава? Те затова си правят това, което единствено могат - да плюят.
85
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да върне Не само мандата - да върне и Всичко незаконно придобито ! и Не ,Не е законно Усвояване на Всички поръчки Надценени в Милиарди !
84
17
 
11
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
До ИнтелектуалецБойко за 10 години намали населението на България с 3 млн, първи сме по смъртност не само в Европа, демографската криза е жестока а ако махнем чаветата е направо трагична. Външният дълг на България нарастна с нови 15 милиарда за сметка на това продаде каквото можеше да се продаде в България! ЗА 45 години лошите "комунисти" с 10 млр дълг построиха 1000 завода и АЕЦ и 400 км магистрали. Боко не е построил 40 км, не може да ремонтира дори 40 км! Но Усвоява, усвоява, усвоява ...