ГЕРБ можело и да върне мандата, за да не се бавят процедурите

Нужен е работещ кабинет
Обновена: 19 апр 2021 10:22 | 19 апр 2021 10:17, Камелия Цветанова
164
ГЕРБ можело и да върне мандата, за да не се бавят процедурите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След консултациите при президента Румен Радев ГЕРБ отново потвърди, че са готови да предложат състав на правителство, но вицето в оставка Томислав Дончев намекна, че може и да върнат мандата, ако е нужно, за да не се губи време.

„Нямаме желание да бавим излишно процедурите“, каза той.  

„По време на разговорите си изявихме воля да приемем мандата и да направим честен, открит и прозрачен опот да съставим кабинет, в следващите дни ще стане ясен и състава му“, каза посочения от партията за кандидат премиера Даниел Митов.

Още по темата
„Ясно е, че при всички положения България трябва да има бързи решения с оглед на пандемичната обстановка и с оглед на сложната геополитическа обстановка“, допълни той.
Митов отсече, че по време на разговора с държавния глава от ГЕРБ са обърнали внимание и на езика, който се се използва в НС, а и не само там.

„Тези дни един политически лидер си позволи да каже ,че ГЕРБ трябва да изчезне такъм език е напълно недопустим в демокрациите, това трябва да стане ясно“, каза той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Надяваме се да се върне диалогът в НС, кампанията приключи и ние трябва да работим“, допълни.  

„Консенсус имаме по това, че България трябва да има по-скоро работещо правителство със солидна парламентарна подкрепа“, обясни Дончев.

„Аз не съм отдел „Човешки ресурси“ на МС“, каза той в отговор на въпрос докога премиерът е в отпуск.

„Днес, утре , не знам“, призна Дончев .

Вицето в оставка отново подчерта, че ГЕРБ е готова да  даде знакова подкрепа за правителство от други политически сили, ако не достигат няколко гласа в парламента.

„За нас е важно да има работещо правителството възможно най- бързо“, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да благодарим на всички българи (у нас и най вече в странство, които гласуваха за Има такъв народ)...Сеир най-лесно се прави отдалече, ама рано или късно те застига.
82
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен Мика е свестна женица, мейби да е предложат за премиер да видим дали ще излезе нещо :) Иначе герберастчетата не са се предали, хранилката не се дава лесно, недейте да ги подценявате :))
81
12
 
12
 
! Отговори
Обединението- Силата преди 2 години
Геп плащат и тук на *** хрантутници ! Само Смел , Обединен Народ може да победи геп !много пари имат ,много власт - трудно ще е ,Но е Възможно !
80
5
 
15
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Айде малко по-сериозно. Вижда се, че "новите" партии в парламента нямат капацитета да управляват. От ИТН казват на Изборния кодекс - "избирателен". Тия хора освен да трупат евтин предизборен ПР, като се надпреварват кой мрази повече ГЕРБ, друго не правят. Важните въпроси за страната и народа, които стоят на дневен ред са пренебрегнати в името на партийните си интереси. Голяма "промяна" ни спретнахте...
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 63-въздигат се -стигнаха до служителя на Бога Свети Петър а от там няма връщане
78
4
 
8
 
! Отговори
Деди преди 2 години
Чета долу мнения, вероятно млади, оптимистично настроени хора. Според мен ще стане следното: ще има нови избори, юли или когато там; МВРО и патриотите ще се явят заедно и ще вземат 25-30места; мутривътре няма да влезе (може и въобще да не се явят в този им вид); резултатът на ИТН ще падне (на бас); останалите леко ще си повишат резултатите, вероятно ДБ и ДПС с една идея повече. Тогава ще бъде съставено правителство от ГЕРБ+патриотите+подкрепа от ДПС + подкрепа на още някой.
77
4
 
11
 
! Отговори
asd преди 2 години
Йотова е заела позиция и дебне фигуранта ако си позволи и една дума срещу БСП да му шибне един задвратник.
76
11
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ НУЖДАЕ НИТО ОТ БСП ,НИТО ОТ ГЕРБ, НИТО ОТ ДПС!НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ И ТРИТЕ ПАРТИИ ВСЯКА ДА Е С ПОД 10% !!!
75
3
 
1
 
! Отговори
анонимеН преди 2 години
Чувам гласовеВиждам сенки
74
15
 
10
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
ГЕРБ да върнат мандата?Изключено!Те ще се мотат и пречат до последно!След смяната на Главния прокурор и възлови полицейски служители ще се кротнат като агънца!
73
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 61Това сме го чували вече 2013-2014-та. Отново имаше бял автобус. От трибината на парламента имаше: "С теб лично ще се разправям". "Боли като ви вадят зъбките? Боли ли?". Е? Втория изчезна скоропостижно от политическата сцена. Първия нещо го няма в този парламент. ГЕРБ бяха в опозиция и не само опровергаха прогнозите, че като няма кльопачка ще се разпаднат. Ами се върнаха още по-силни. Цв.Цв.не води последните 2 избора и пак печелят най-много гласове. И то при непопулярни мерки.
72
16
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЗАЩО БОРИСОВ Е ОЩЕ ЖИВ И ДОКОГА!!!!!!ЩО ЗА БЕЗОБРАЗИЕ Е ТОВА!
71
4
 
5
 
! Отговори
истина преди 2 години
анонимен 65 - злоба имаш, очи и акъл нямаш.
70
9
 
16
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Хора, айде малко по сериозно. Видя се, че "новите" нямат капацитета да управляват. От ИТН казват на Изборния кодекс - "Избирателен". Единственото, което правят "новите" партии в парламента е да трупат евтин предизборен ПР, като се надпреварват кой повече мрази ГЕРБ. Никой не дава решение и не работи за тежките въпроси, които стоят на дневен ред за страната и народа.
69
12
 
11
 
! Отговори
до 63 преди 2 години
Баба Мика е Стотици пъти по-интелигентна и по -ерудирана от тази с особенния аромат от геп ! Няма да търпим повече нагли и нискочели калинки със самочуствие от пълни чекмеджета !Важни важни -Крадли !
68
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не искат да бавят да го върнат веднага!
67
14
 
13
 
! Отговори
Интелектуалец преди 2 години
Изтървем ли Бойко изтървали сме България! Нека не позволим на комунистите отново да разорят страната!
66
10
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ДО ПОСЛЕДНИЯ СИ ДЕН!!! БОРИСОВ И ОРТАЦИТЕ МУ ЩЕ ИЗТОЧВАТ И ТОРМОЗЯТ НАСЕЛЕНИЕТО!!!
65
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонимеНА не са ли 300 млрд заеми?
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека шоуто да продължи Митев, требва освен да се псувате взаимно да си ударите и по един тупаник, нещо като кеча да стане парламентарното шоу :))