ГЕРБ можело и да върне мандата, за да не се бавят процедурите

Нужен е работещ кабинет
Обновена: 19 апр 2021 10:22 | 19 апр 2021 10:17, Камелия Цветанова
164
ГЕРБ можело и да върне мандата, за да не се бавят процедурите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След консултациите при президента Румен Радев ГЕРБ отново потвърди, че са готови да предложат състав на правителство, но вицето в оставка Томислав Дончев намекна, че може и да върнат мандата, ако е нужно, за да не се губи време.

„Нямаме желание да бавим излишно процедурите“, каза той.  

„По време на разговорите си изявихме воля да приемем мандата и да направим честен, открит и прозрачен опот да съставим кабинет, в следващите дни ще стане ясен и състава му“, каза посочения от партията за кандидат премиера Даниел Митов.

Още по темата
„Ясно е, че при всички положения България трябва да има бързи решения с оглед на пандемичната обстановка и с оглед на сложната геополитическа обстановка“, допълни той.
Митов отсече, че по време на разговора с държавния глава от ГЕРБ са обърнали внимание и на езика, който се се използва в НС, а и не само там.

„Тези дни един политически лидер си позволи да каже ,че ГЕРБ трябва да изчезне такъм език е напълно недопустим в демокрациите, това трябва да стане ясно“, каза той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Надяваме се да се върне диалогът в НС, кампанията приключи и ние трябва да работим“, допълни.  

„Консенсус имаме по това, че България трябва да има по-скоро работещо правителство със солидна парламентарна подкрепа“, обясни Дончев.

„Аз не съм отдел „Човешки ресурси“ на МС“, каза той в отговор на въпрос докога премиерът е в отпуск.

„Днес, утре , не знам“, призна Дончев .

Вицето в оставка отново подчерта, че ГЕРБ е готова да  даде знакова подкрепа за правителство от други политически сили, ако не достигат няколко гласа в парламента.

„За нас е важно да има работещо правителството възможно най- бързо“, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
12
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ГЕРБ ДА ГО ВРЪЩАТ НЕЗАБАВНО!!!!!!!!
42
7
 
12
 
! Отговори
82362 преди 3 години
Диалогът беше потискан от ГЕРБ 12 години почти. Сега парламентът получи възможност за конструктивен диалог. За него се изисква преданост към интересите на народа, компетентност и политиеска култура. Това е по-трудно постижимо за тези, които са свикнали да козируват на Борисов. Искам добре изпипани тествое, защитени професионално и гласувани осъзнато, а не по команда.
41
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който иска другите да изчезнат показва, че не умее да управлява. Но ГЕРБ в момента растат на горе, затова новините са лоши за тези, които смятат, че политиката е шоу.
40
3
 
9
 
! Отговори
до капиталиста преди 3 години
Е той никога не си е отивал. Преди 15 години ГЕРБ беше удобен , сиреч новите демократи, защото ония тъмно сините били много корумпирани. Сега давай лица като Трифонов(новият демократ), Прав беше царят - вервайте ми, най вече си вервайте. Ама и се надявайте...
39
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А допустим език е да кажеш Т пк за председателя на Нар. събрание и така да я опозориш до 9-то коляно. Чудното е, че тя се радва на това...
38
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тулупина се скрил в миша дупка.Може и да е офейкал с чекмеджетата барбар.
37
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега, по ТВ, тошко резача на крайници заяви пред Фигуранта на Черепа, че "И т.н." щели да спазват Законите. Не вярвам, те не познават Закона, как до го спазват??? Пример: новия Председател на Н.С. от "И т.н." допусна в Н.С. да се внесе законопроект подписан от 27 дУпетати при нужни 60, за промяна, която може да се направи само от Велико Народно Събрание. Същата "специалистка" допусна първо да се гласува оставка на правителството в оставка преди съставяне на ново правителство. Дали познават Закон
36
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чалгарите, метежниците и комунистите ще спасят държавата от тоя срам и резил, че не можело да се състави правителство. Всеки киликанзер си направил партия и чака келепира от партийните субсидии да ги открадне.
35
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изборите реално бяха излишни. ГЕРБ си управляваха добре.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сат НЩом предлагаш кои да изчезнат, очаквай искане реципрочно да изчезнат и такива, като теб!
33
5
 
7
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Мерси ! По добре филията с маслко и Винету ... там поне няма такава злоба.------- Моля?"Да му рръзмажа физиономията, щото не ме уважава" А ше ви пратим 50 буйни чакали? (Той ги и прати де, но засега още съвсем плахо...) Аремолятисе, БЕ !
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странджа, не си ти, когато не си го лапал на мъжа си скоро!
31
1
 
4
 
! Отговори
До Христо Христов преди 3 години
Аз пък съм изумен от нивото ти на грамотност! Явно наистина има сериозни проблеми в образователната система, ако човек като теб има дори основно образование...
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На нови началници съм се научил да не се радвам аз!
29
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ да се забрани със закон като диктаторска и антиевропейска партия.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е оня дето *** с 200?
27
4
 
6
 
! Отговори
ами преди 3 години
"такъв език е напълно недопустим в демокрациите". Митее,а езика на вашият вожд как от парламентарната трибуна стана прокурор и обвини Доган,че му е поръчал убийството и след това......мълчание е признак на невиждана дмокрация ......а Цв.Цв пак от парламентарната трибуна пак влезе в ролята на прокурор и обвини двама доктори в умишлено престъпление,след което държавата беше осъдена да плаща за тези нападки. за вас най-вероятно е демократично?!?
26
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е това е най-умното,което могат да направят.И ще си спестят якия шут в г.за.
25
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конфискация на имуществата на членовете на ГЕРН и къщите и джипките да се раздадата на честните хора от народа защото ние ги заслужаваме, а не ГЕРБ!
24
12
 
15
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Чумата ГЕРБ трябва да се изолира до нейното пълно изчезване, злоупотребилите с власт в ЦСЗ.