ГЕРБ можело и да върне мандата, за да не се бавят процедурите

Нужен е работещ кабинет
Обновена: 19 апр 2021 10:22 | 19 апр 2021 10:17, Камелия Цветанова
164
ГЕРБ можело и да върне мандата, за да не се бавят процедурите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След консултациите при президента Румен Радев ГЕРБ отново потвърди, че са готови да предложат състав на правителство, но вицето в оставка Томислав Дончев намекна, че може и да върнат мандата, ако е нужно, за да не се губи време.

„Нямаме желание да бавим излишно процедурите“, каза той.  

„По време на разговорите си изявихме воля да приемем мандата и да направим честен, открит и прозрачен опот да съставим кабинет, в следващите дни ще стане ясен и състава му“, каза посочения от партията за кандидат премиера Даниел Митов.

Още по темата
„Ясно е, че при всички положения България трябва да има бързи решения с оглед на пандемичната обстановка и с оглед на сложната геополитическа обстановка“, допълни той.
Митов отсече, че по време на разговора с държавния глава от ГЕРБ са обърнали внимание и на езика, който се се използва в НС, а и не само там.

„Тези дни един политически лидер си позволи да каже ,че ГЕРБ трябва да изчезне такъм език е напълно недопустим в демокрациите, това трябва да стане ясно“, каза той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Надяваме се да се върне диалогът в НС, кампанията приключи и ние трябва да работим“, допълни.  

„Консенсус имаме по това, че България трябва да има по-скоро работещо правителство със солидна парламентарна подкрепа“, обясни Дончев.

„Аз не съм отдел „Човешки ресурси“ на МС“, каза той в отговор на въпрос докога премиерът е в отпуск.

„Днес, утре , не знам“, призна Дончев .

Вицето в оставка отново подчерта, че ГЕРБ е готова да  даде знакова подкрепа за правителство от други политически сили, ако не достигат няколко гласа в парламента.

„За нас е важно да има работещо правителството възможно най- бързо“, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре да го върнат. Каквото и имена да предложат, ще предизвикат публично оплюване по опорни точки за всеки един. Сигурен съм, че Соня Момчилова и Петя Димитрова, ПиАр-ите на Слави са готови.
122
2
 
2
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 2 години
Алоооо, днеес.бееегеее, защо сте забравили да пишете за колосалния гаф да пуснат великия план за модернизация отворен за редакция от всички?! Това говорим за партията, дето казва, че всички останали "нямали експерти"! Защо и не споменавате, че тоя план за модернизация, дигитализация и зелени политики е само... бетон и стиропор бре?! Щото герберунгелите освен от асфалт от друго не разбират и даже не могат и да крадат като хората... смях смях...
121
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бързат да идва служебен кабинет за да няма време за промяна на изборния кодекс. Предпочитат по-малкото зло от разследванията и промени в ИК. Това е прозрачната им цел. Ще върнат веднага мандата. Страх ги е , че при промяна на изборния кодекс ще са 6-7 политическа сила.
120
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАми как да ги върне ,парите от чекмеджето като са на Божков .А ,той ще върне ли милионите ,които дължи на държава или ги е раздал на протестите?А вие ще продължите ли да търкате?
119
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АМИ АКО ИМ ПАСВА НА ЛИЧНИТЕ СМЕТКИ НА ТИКВАТА, МОЖЕ И ТАКА ДА ДЕЙСТВАТ.
118
0
 
2
 
! Отговори
Г. Осиновителя преди 2 години
Томето го хванали в хубав кадър- все едно им показва нанайси мандат.
117
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ ще върне мандата, защото егото на Борисов не може да понесе отказ. Затова ще го върне, уж да не бавил нещата. Същата е работата и с депутатското му място. Не може да понесе да е обикновен депутат, трябва да е Премиер Слънце. Ама партията трябвало да оправи....
116
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб трябва да върне мандата веднага, за да видим излагацията на ИТН (Излъгах Този Народ)...
115
2
 
4
 
! Отговори
Боб преди 2 години
Не мога да повярвам, че Дневник цензорират ***? Та жената прости на Боко и се прегърнаха, тя видя вината в себе си, в крайна сметка може малка част от нея да е такава.. и разбра защо хората говорят така, какво лошо има в това съкращение...защо трябва да се цензорират, думите на човека опрвлявал 10 години България?
114
2
 
4
 
! Отговори
Bob преди 2 години
Защо занимават народа с какво може да направят, защо не се занимаваме с нещо друго докато решат какво да направят и тогава да ни информират? Щото и те не знаят какво да направят, но със сигурност искат да се задържат колкото може повече, и ако требе *** ще танцува, друг ще се прави на клоун, 3ти на врачка, 4ти на много загрижен за България, 5ти за пълна промяна, но всички една с уговорката, че играчите си останат същите... И що не.. виж колко добре си играят.... Що да разваляме..
113
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A не трябва. Прави се кани ето с програма и се вижда кой за какво се бори. Маските падат.
112
24
 
14
 
! Отговори
SS преди 2 години
"ГЕРБ можело и да върне мандата" - ами да! - Но и това няма да го спаси
111
22
 
14
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Искам да знам какво работи Дончев! Какъв му е приноса в края на деня?Нещо, моля!
110
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На вниманието на всички ГРОБари: Вие сте Затихващ проект. На тия избори-25%. На следващите/под надзора на сл- правителство-10-15%. На следващите-ЧИСЛОТО ПИ. На следващите-% на НДСВ и на Бареков, Яне Янев и тн. ВЗЕТИ ЗАЕДНО..Збогом ГРОБАРЕ......
109
9
 
20
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
веднага връщаите мандата да не губим време хаиде да видим правителството наработническо селската власт какво ще направи как ще деиства време няма проблемитеса много
108
6
 
1
 
! Отговори
Ped Ali преди 2 години
Задържаха мъж, наръгал с нож съселянин от Казанлъшко Пострадалият е без опасност за живота
107
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП ГРОБ ли ще върне мандата? "Кръв повръща, мандат не връща"
106
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, връщай накраденото, защо чалаш?
105
17
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ трябва преди 2 години
да представят правителство и програма на правителство заради хората, които гласуваха за тях и заради онези, които вече съжаляват, че не го сториха.
104
18
 
18
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Герб може и да върне мандата ама няма, а ще бавят до последно - защото са изме кяри