Ковачев: Докога ще има градове с имена на комунистически дейци?!

Евродепутатът призовава НС да ги промени
604
Ковачев: Докога ще има градове с имена на комунистически дейци?!
Снимка: andrey-kovatchev.eu

Евродепутатът Андрей Ковачев призова колегите си от ГЕРБ да предложат в НС да се преименуват населените места, които носят имената на комунистически дейци, като Димитровград, Благоевград, Велинград и Владо Тричков.

„През месец февруари, общинските съветници от Демократична България в СОС са предложили решение за демонтиране и преместване на т.н. "паметник на Съветската армия" в столицата. Разбирам, че общинските съветници на ГЕРБ са подкрепили идеята, но са се въздържали при гласуването с мотиви, че предложението не е било добре подготвено, мотивирано и формулирано. Тъй като винаги съм изразявал открито моята позиция по темата, призовавам колегите - общински съветници на ГЕРБ да формулират, подготвят, внесат и гласуват предложението и да се сложи край на тази тема! Не може паметник в прослава на една окупаторска армия и олицетворяващ една тоталитарна и антихуманна идеология, наложила с насилие един престъпен режим, да заема централно място в Столицата ни!“, написа той в социалната мрежа Facebook.

Призовавам, също така, колегите от парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Народното събрание да предложат, максимално бързо проект за решение за премахване на всички комунистически паметници и символи, останали из територията на цялата страна, както и преименуването на улици и градове, носещи имената на комунистически дейци, тирани и сатрапи като Георги Димитров, Цола Драгойчева, Вела Пеева и други, допълва Ковачев.

Според него не може през 2021 година, 32 години след края на комунизма, в обединена Европа, осъдила недвусмислено комунизма, както и националсоциализма и фашизма, като античовешка идеология, да има градове и села с имена като Димитровград, Благоевград, Велинград, Владо Тричков и други подобни.

„Мнозина ще кажат, защо не го направихте до сега? И са прави! И бих добавил: Защо не го направиха и СДС на Иван Костов, или НДСВ на Царя? По-добре късно, отколкото никога! Нека днес имаме смелостта да завършим прехода и да се разделим веднъж за винаги със символите на комунизма! Иска ми се да вярвам, че една такава идея днес би получила необходимата подкрепа в Парламента. Иска ми се да вярвам че "Има Такъв Народ" няма да кажат отново, че и на това не му е дошло времето. Иска ми се да вярвам, че "Демократична България" в омразата си срещу ГЕРБ, няма да предпочетат прегръдката на БСП, каквото условие вече им постави вчера Корнелия Нинова. Иска ми се да вярвам, че при "Изправи се! Мутри вън", освен бивши членове на БСП/БКП има и някой друг демократ. Иска ми се да вярвам и че ДПС, няма да бъдат слепи, че българските турци и мюсюлмани са и сред основните жертви на комунистическия режим“, отбелязва евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
395
5
 
18
 
! Отговори
Гео Милев преди 2 години
Първо ти си смени името.Защо се казваш Андрей,на името на поп Андрей от Септемврийското въстание?
394
4
 
16
 
! Отговори
Вачев преди 2 години
Ковачев да не се напъва излишно, а да си наляга парцалите и да работи върху това, за което е изпратен, защото ще му е за последно.
393
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя господин да не е ходил скоро на ония *** партита в европа, където се връткат по 20-30 такива като него. Там да са му подшушнали нещо на ушенцето..
392
5
 
16
 
! Отговори
Не преди 2 години
Ако премахнеш паметник на партизанин, воювал заедно с майор Томпсън срещу фашизма, значи си фашист!
391
6
 
14
 
! Отговори
Не преди 2 години
Ако премахнеш паметник на партизанин, воювал заедно с майор Томпсън срещу фашизма, значи си фашист!
390
3
 
16
 
! Отговори
Ани преди 2 години
А защо не предложите на американците да сменят името на град Москва, щата Айдахо и в Пенсилвания, Одеса в Тексас, Санкт Петербург във Флорида, Севастопол в Калифорния. Още в Калиефорния - форт Рос/основан от руснаци и все още празнуват това/ или Russian River и Московския път. В центъра на Сан Франциско има Руски хълм. Ами в Аляска говорят на смесица от староруски и американски диалект, защо не им забраниш и това.
389
1
 
13
 
! Отговори
Изглежда преди 2 години
тоя ********** не е разбрал,че любимият му идол,патрон и вожд,ведно с партията и правителството си от черни,но верни и покорни роби и слуги е в оставка,и вече не върви!?!?Антуражът и слугинажът е в нокдаун,а лидерът им в будна кома,стои заключен в дома!?!?
388
12
 
4
 
! Отговори
СС преди 2 години
И Альошата в Пловдив, и Гиганта във Варна! :)
387
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато хората които живеят в тези градове решат, а не разни *** и продажници
386
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Санди"Пикльо ***, изтрий си сополите и си затваряй устата за неща, които не разбираш.Тези специално хора са били идеалисти, а не като всички вас сега *** и алчни кариеристи със ***, продаден на западняците.'ХахахахахахахахахаххахаГеорги Димитров - идеалист. Хахахахахахахаха.Тоя тип така се е бил закачил за властта, че е продавал родината си всеки път, когато се налагало да си я пази!
385
23
 
5
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Чудесна идея, деградивно за нацията е и до ден днешен имената на комунисти-атеисти и богохулци да носят имената на населени места! Към изброение от Ковачев бих добавил и Велинград и Сандански! Комунистите са отрицатели на род, родина и свещенното християнско семейство. Комуниста с всичките му производни, е пътник за Ада и идолизирането им чрез смяна на имената на градове в тяхна чест е позор и падение! Абсолютно нито един политик от 1989г. до ден днешен не намери т0пки да изрине торта! Време е!
384
11
 
16
 
! Отговори
Док преди 2 години
Като роден и израснал в Димитровград ще кажа, че няма смисъл да се преименуват въпросните населени места, защото за добро или зло са част от историята ни и ако се опитаме да я заличим, рискуваме тя да се повтори. По-добре да ги даваме за пример на поколенията какво представлява човеконенавистната идеология на комунистите.
383
18
 
3
 
! Отговори
жоро преди 2 години
До Анонимен; Да се върнат имигрантите, ама защо не промените България малко - все още комунистически паметници и имена. Прав е Ковачев, топй само предлага да стартира обществена дискусия. Може би да има и допитване до народа. Но народът няма политическата зрялост да взема решения, затова той си избира предствители, които да решат. Не е на всеки човек от Д-град работата да се занимава с името.
382
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Димитровград няма да го сменят,те си казаха,града е връзката с бригардирското движение,началния подем,по нареждане на " Вожда"От друга страна по името не личи че е нов град строен от младежи.Могат да му дадат име в този смисъл.Виж за Благоевград това име е трагично.На името на сатрапа на църквата "Св.Неделя" и дестабилизатора на революционетите в Македония ,предател и виновник за провала съвсем умишлено и поръчково от др.Сталин.
381
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите въпреки, че бяха атеисти не събориха нито една църква. Само сравнявам.
380
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
щеги махнеш тези паметници колкото махнахте альоша решават гражданите на града но не и ти ти не си този човек
379
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
г-не вашият мозък е добре промит я си помисли тези гурбетчий да ги върнеш абратно в бг че изчезваме като нация вие говирите за градове които са без людни че и ти си ял комунистически хляб велинград е известен в цяла европа дори и в азия ние говорим заразоръжавме вие говорете за воина голям си демократ нека да решават самите граждани но не и вие продажниците
378
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Див врачанинМного роми във Враца и гласуват за ГЕРБ или ДПС.
377
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До sofetoНе се знае може пък комунизма ще се върне.
376
2
 
3
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
До Анонимен 410Добре, и имената останали от "османските" поробители да останат и после защо имали претенции?