Поръчката на ГЕРБ била да саботира работата на парламента

Борисов не се съобразявал нито с НС, нито с Конституцията
236
Поръчката на ГЕРБ била да саботира работата на парламента
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите от ГЕРБ не са невъзпитани, а просто такава им е поръката - да саботират работата на парламента, смята народният представител от ИТН Мика Зайкова. Коментарът е по повод на заседанието на НС в петък, по време на което депутатите от ГЕРБ тропаха по банките и скандираха.

Още по темата

"Да стоиш 10 години на власт и да си самодържец… Бойко Борисов не се съобразяваше нито с парламент, нито с Конституция… и изведнъж някой да ти вземе кокала от устата", коментира тя пред Нова телевизия.

"Кой ви е казал, че избират Бойко Борисов? Да е жив и здрав проф. Михаил Константинов. Изборните протоколи са ги
направили много сложно, за да има грешки", смята тя.

За заемането на длъжността председател на НС до избирането на редовен такъв, заради факта, че е най-възрастния депутат, тя заяви, че не за пръв път говори пред хора, а това, което е била там, е самата тя.

"Избрах „Има такъв народ“ защото харесвам младите и умни хора. Те ми предложиха, в началото аз не исках, но после приех, защото искам да помогна", обясни Зайкова.

По нейните думи има наистина сериозни специалисти, съставили програмата на "ИТН". А председателят на НС Ива Митова е изключителен конституционалист, много голям специалист.

Тя коментира, че планът на ГЕРБ за възстановяване и развитие е 394 страници и тя има два дни да го прочете. А в първия вариант е липсвала въобще думата „реформа“.

Депутатът допълни, че вече се притеснява за Сребърния фонд. Тя призова преседателя на БНБ да изнесе данни за Фискалния резерв.

Мика Зайкова каза, че не желае да прави кариера, а само да помага на младите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
2
 
! Отговори
До Факти преди 3 години
Не съм експерт по околна среда но знам физика и съм наясно с измамата с температурната крива и СО2 която е в основата на "теорията". Още от времето на Ал Гор, с филмчето което подпали фитилите на такива като тебе. Прозрачния трик с изместването на графиките на СО2 и покачването на температурата по времевата ос.Затова препоръчвам Planet of the Humans на Michael Moore от 2019 г. Вместо да слушаш Грета, изгледай го, ще видиш разрушителните последствия за околната среда от "зелената" енергия!
169
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мика добре си е научила едната опорна точка. Другите ги изчете от листчетата. Браво, Мика, браво.
168
0
 
2
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Пендо си иска кражбите. Той не иска върховенство на законите. Ужасен ужас!!
167
0
 
0
 
! Отговори
Бръм, до Факти преди 3 години
Ти да не би да си ми в къщата, че знаеш какво гледам? Филми, хаха ! Да преписваш някому мисли, или действия без да го познаваш е най-малкото срамно! Срам, ценности, етика, какво ли значи това за теб? ХахаИ пак ще кажа, фосилните горива ще отстъпят с времето. Тази зависимост ограбва, едни го разбраха, други явно не.
166
5
 
2
 
! Отговори
Гербер преди 3 години
Ами напълно естествено и нормално поведение за една опозиция. Какво, да ръкопляска и гласува решенията на некадърниците, които ги свалиха, обиждат и се канят да ги пращат по затворите ли? Айде бе, не си познала.
165
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога не е късно човек да стане за резил!
164
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ли е младежта дето щяха да и дават път?
163
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабе чалгаджийка - егати нонсенса!
162
3
 
2
 
! Отговори
Разликата между преди 3 години
баба Цола и баба Мика е в марката и вида служебен транспорт: първата сенапикаваше в персонална Чайка,а на втората предстои в Мерцедес на НСО.
161
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За изгубилите изборите винаги са подправени. Е па не може всички да сме чалгаджии.
160
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабо Мико, що ти трябваше да се излагаш...? Ти ако си новото лице!!!!!
159
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко и за упрек е заглавието. Кой е дал такава поръчка?! Съмненията могат да са само в полза на един. И това е пренебрегнат и неспособен,, творец,, на партии
158
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави иска да закрие Марицата и да остави 100000 човека без работа, затова пък Китай...който много подкрепя усилията на всички да си намаляват емисиите...но поради след-епидемната ситуация, засилва още повече и без друго усиленото строителство на въглищни електроцентрали. В момента в нов строеж са 247 GW мощност електроцентрали, около 6 шест пъти капацитета на Германия от (42.5GW)!!Въглищата са най-евтината(след атомната) и стабилна енергия - затова го правят - това за който не е наясно. Зелената енергия е нестабилна. Без евтина и стабилна енергия няма развитие - елемнтарно.
157
3
 
6
 
! Отговори
До Бръм преди 3 години
Горещо ти препоръчвам да се поинтересуваш от нашумелия кинорежисьор, вашия собствен ляв Майкъл Мур (Michael Moore), който се обърна срещу своите си леви и направи един честен документален филм Планетата на Хората - Planet of the Humans, за да видиш разрушителния ефект на "чистата" и "зелена" енергия - колко е чиста, колко дървета се секат и колко мини се копаят за да се произведе...колко им е живота на прехвалените фотоволтаици и вятърни мелници, колко *** индустрия са и как не могат да бъдат рециклирани след краткия си живот. Ще научиш и защо е целия този напън (къде са парите).Никой веч
156
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Греб е престъпна организация, която е взела държавната власт.
155
5
 
5
 
! Отговори
червената пръдня преди 3 години
До анонимен голям специалист.....само че забравя да отиде до тоалетна
154
5
 
5
 
! Отговори
Бръм, до 173 (корег) преди 3 години
Страните субсидират развитието и употребата на зелена енергия. Моля, погледнете настоящата ни политика по темата. Държавата всячески се опитва да демотивира употребата на фотоволтаици за дома, внасяйки финансови тежести и "опростени" процедури към желаещите, а за субсидия и дума да не става - хаха! Е, ако това не е поредната подигравка!
153
4
 
4
 
! Отговори
Бръм, до 176 преди 3 години
С подобно мислене живеем последните 30 години! Искаш или не, света се променя и посоката не я задаваме ние. Прехода може да бъде плавен, планови, но няма мърдане. Колко е изгодно да плащаш дебели сметки за ток+солидни глоби за не проведени политики/анганжименти и да си останеш пастирчето в ЕС!?Нямаме държавна политика по темата в момента. Там дето би искал да бъдеш и ти са вперили поглед в бъдещето. В момента се строи най-големият ветрогенераторен парк в света, огромни полета с фотоволтаици.
152
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 88- Ша и стоите мирно бе да врякате
151
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 165- Я Я КУПЕН ВОТ ВЪВ ЧУЖБИНА-КОГА ТЕ ХВАНА ПСИХОЗАТА БЕ ПРОПУСНАЛ СИ СПИРКАТА НА 4ти КИЛОМЕТЪР