Росен Желязков: Викат Борисов в НС, за да го унизят

Планът за възстановяване бил обсъждан с всички
Обновена: 19 апр 2021 10:35 | 19 апр 2021 10:35, Камелия Цветанова
114
Росен Желязков: Викат Борисов в НС, за да го унизят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според транспортния министър в оставка Росен Желязков целта на викането на премиера в оставка Бойко Борисов в парламента е да бъде унизен там, а не да се чуе Плана за възстановяване и устойчивост.

„Планът е ясен, има три издания и беше обсъждан и със синдикати, и с работодатели, и с неправителствения сектор. Ако парламентът има други виждания, свързани с политиките, програмите и съответните проекти в Плана, има възможността да направи допълнения и предложения. Това или друго правителство ще го внесе така, както събере политическата воля на новото мнозинство в парламента”, каза той пред Нова телевизия.

„Доверието, което всеки един парламент гласува на правителство, се нарича инвеститура – т.е. той го облича с доверие и отговорност. Това важи за мандата на съответния парламент. Този парламент не е дал доверие на кабинета. Той е дал оставка пред новоизбраното НС, така че всяка една политическа отговорност не може да бъде носена по смисъла на едно редовно правителство в рамките на мандата на парламента, който го е избрал”, посочи още Желязков.

„От друга страна, премиерът, както и заместник министър-председатели, и министрите, по смисъла на действащия правилник могат да се съобразяват с правилата, свързани с парламентарния контрол. Такива хрумки за привиквания унижават правовата държава от гледна точка на разделението на властите”, коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
12
 
! Отговори
СФ преди 3 години
Въх, недей... Че тп има ли по-голямо унижение от поведението му? От какво се страхува, че ще бъде унизен? Ще го вържат на синджир с халка на носа като панаирджиска мечка ли? От това ли го е страх? Безгръбначно....
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така и не се научи да носи маска!За какво унизяване говорите, когато на такъв темерут човката му е над маската винаги?
65
3
 
17
 
! Отговори
Челеби преди 3 години
Трябва да бъде унижаван всеки ден по три пъти.
64
3
 
17
 
! Отговори
До Васил преди 3 години
Мутрите трудно се вписват в каквито и да било правила.Помня още когато Бойко Борисов стана кмет на София говореше безyмия какво щял да направи, как да го направи, без изобщо да е запознат с никакви процедури, изисквания и т.н.Когато не си наясно с нещо си наемаш съветници, ама той не е свикнал да го съветват.После се очовечи малко, в смисъл понаучи някои неща в движение. И въпреки всичко, пак се държи като мафиотски бос, а не като министър председател на парламентарна република.
63
15
 
8
 
! Отговори
Влади преди 3 години
ГЕРБ и ОП имаха идеи за верига държавни бензиностанции с ниски цени на горивата и борба с картелите и в мобилните услуги. Някой да е чул нещо такова от новите? Не им е платено от кукловодите им, ще кажете вие, даже напротив. Сега ще загубим време и средства, докато тия кукли се наиграят и ги изгоним с камъни. Но животът ни минава все в такива крачки назад...
62
2
 
23
 
! Отговори
Откога преди 3 години
Отчетността е унижение?
61
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
vremeto struva mnogo pari borisov, bg vremeto e cenno. niama da ti minava jivota v chakane na zaikova, radev...
60
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
borisov niama kakvo da si gubish vremeto, nai-mnogo da ti izkluchat mikrofona ili da ne ti davat dumata kakto na donchev, poneje baba mika e s alzheimer ili demencia... da ti zvannat po telefona kato iskat da pitat. dostatachno e. ili da ti pusnat sms, email, fax.
59
11
 
12
 
! Отговори
симо преди 3 години
Не им се връзвай на глупостите.Гледай си внуците и нека се оправят сами.Времето ще покаже кой какви ги е вършил.
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
borisov niama da ide v ns. da se srestnat na plostada ili v parka sred bg obiknoveni grajdani v demokratichna bg. borisov e prav sred ravni hora vse oste. i tam vseki chovek ot bg naroda moje da glasuva s vdignata raka. ;)
57
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе росенчо,тоя *** десет години унижава една държава( с изключение на герберасти в герболандия)съд и затвор за този б...к
56
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов засега е перласлед управлението на НДСВ БСП И ДПС- приложение на максимата:,, Разделяй и владей,, тактика и ударното начало за незаконно забогатяване!
55
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя парламент вече се изчерпа, никакви дебати относно бъдещето на страната. Шайка циркаджии дето си мислят, че са над закона и са в НС за да си правят гаргара с хората. Срам и резил за институцията, която представляват.
54
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бочака не иска да иде в парламента - гузен негонен бяга.
53
5
 
11
 
! Отговори
ира преди 3 години
Дебелокожения няма да се посвени от никакви унизителни думи Той е Господ и не го е...никое мнение Така че сега като навсякъде според него го унижават дали пък се е засрамил поне 1 милиграм
52
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А когато Борисов унужаваше 11 години българския народ, ти Росене къде беше, че сега квuчuш?
51
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов остава в историята като премиер най-зле управлявал България.
50
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Викат Борисов в НС, за да го унизят ''.................ТАКА Е ... но човек може да извлече полза от всяка ситуация ... включително и от тази, ако беше малко по-твърд, ловък и умен, можеше да ги постави на място.
49
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте ни разваляли настроението с тоя, от него вече нищичко не зависи.
48
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да иде , като знае какво го чака . Той не е човек който да дава обяснения . Човек над законите и конституцията , един вид монарх , нопо-скоро диктатор , повярвал си , че е над всички . Обидите като лош материал толупи , *** над хората му направиха лоша услуга . Безпричинното заяждане с презисента също , затова сега е унижение да ходи там .Това не е *** да му се хили на грозния епитет .Език мой , враг мой !