Радев връчва на ГЕРБ мандат за съставяне на правителство

Това ще стане на 20 април от 13.00 часа, на "Дондуков" 2
Обновена: 20 апр 2021 07:11 | 20 апр 2021 07:00, Петя Славова
67

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в 45-ото Народно събрание, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Това ще стане на 20 април от 13.00 часа, на "Дондуков" 2.

Още по темата

Неяснотите около съставянето на правителство останаха и след политическите консултации, които президентът Румен Радев проведе вече с парламентарно представените партии в новото 45-о Народно събрание, припомня БГНЕС.

Засега е ясно, че нито една от останалите политически сили няма да подкрепи мандат на ГЕРБ, което изключва всички варианти групата на ГЕРБ/СДС да събере мнозинство от 121 депутати, тъй като сама разполага едва със 75. Втората политическа сила – "Има такъв народ", начело с популярния телевизионен водещ Слави Трифонов, засега изглежда единствената, с чийто мандат може да бъде излъчено правителство.

"Ние ще направим това, което сме казали още преди изборите. Ние в коалиции с партии от статуквото няма да влизаме", посочи заместник-председателят Тошко Йорданов след консултациите с президента. Подкрепа за партиите на протеста за излъчване на правителство заявиха още от ДПС, откъдето разчитат резултатите от парламентарните избори като желание за промяна у избирателите.

БСП също е готова да даде подкрепа за кабинет с мандат на "Има такъв народ", без да участват в него, но при определени условия. "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!" също декларираха принципна подкрепа за такова правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
10
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Виж,има неща ,с които всеки ще се съобрази с Русия.Най-простия пример е,че Германия-нашият съюзник се нуждае от Руска газ в разрез на интервсите на САЩ и донякъде на Турция .Та в този ред на мисли искам да уточним,че едно от най-важните качества на Борисов е умението му да БАЛАНСИРА интервсите на САЩ,ЕС,Турция,Русия спрямо обществото.Не бъди наивен и не си мисли,че някой с лека ръка би пренебрегнал Русия.Няма такъв човек.Важно е да има баланс и да си вървим след Германия и ЕС .
25
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онзи дебелак с джипката няма ли да дойде да си вземе мандата, да си го закачи в тоалетната? Оуу забравих, той се изкара контузен от много работа и сега щял да се възстановява...Само не ми стана ясно, ако това е било инцидент при падане, как журналистите знаеха предварително и го чакаха на влизане в Пирогов?
24
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карантината вече е изтекла !!!!!!Къде е този дилетант ?От къде на къде някой си ще ни информира за състоянието му ?За какъв се мисли бе ?!Че той Ким Чен Ир се държи по-близо до народа си !!
23
3
 
11
 
! Отговори
Nobody преди 2 години
Герб ще вземе мандата, ще предложи кабинет и ...евентуално парламента ще го отхвърли.Радвате ли се.Само че седмицата ще мине и да видим другия понеделник президента на кой кандидат премиер ще го връчи. Карантината ще е изтекла и да заложим ли по стотачка че татуираното гологлаво няма да изпълзи от дупката си.
22
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе къде е Батко?
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 12Футбол точно това означава топка ритана с крака, недей да тролиш, да не ти насоля форума после и да ти се завие свят. Ще ти оправя деня, тъй че да ме помниш.
20
1
 
4
 
! Отговори
До Сат Н преди 2 години
ХахахахаИзлагаш се !!Чукни в нета и прочети за Мултигруп !
19
1
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Кво да чувам,те го правят !!Знаеш много добрв каква им е ориентацията към ЕС ,ЕРМ 2,Северен поток, и всичко !От Марс ли падаш ?С кое не си съгласен и от кое не си доволен при тях ?Кажи ! Имаш право ! Но кажи и дали очакваш да се случи при Слави и Сие ?!И кажи ако не се случи кскво ще означава ?
18
7
 
8
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
адвоката на Галеви - Манолова и на Мултигруп- Дончева ....------Е?Откога да си адвокат на някого е престъпление?
17
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не му е лесно на Радев да състави кабинет с мутри, чалгари, комунисти и протестъри не всеки може да състави кабинет. И да има кабинет той ще е пълен с фигуранти, нищо добро не ни чака.
16
3
 
13
 
! Отговори
Ами преди 2 години
До Анонимен 10Като е оставил мазало, защо се напъват? Нали са големи експерти, или само на приказки?!Сигурно ще започнат и да се оправдават след някой ден. Да се хващат на работа, а не всички да се занимават с Борисов! Нали си съставиха комисия да разследва. Но не цял мандат да мине в това, че разследват нещо, което няма!
15
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб ще върнат мандата за да не се губи време за циркове от опозицията в парламента.
14
1
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Да,топката се рита,но не и футбола !Ай,бегай !
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 13А от ГЕРБ чу ли нещо такова?
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не чух от опозицията например: ще се коалирам с еди кой си,защото отношението им към ЕС и ЕРМ съвпада с нашите идеи,превенцията им срещу К19 отговаря на нашите схващания,съгласни сме с политиката им за държавните акцизи, и т.н. Съответно и обратното.Не чух нищо конструктивно и градивно.Нищо реално засягащо общество и държава.Нищо конкретно и аналитично.По-скоро ми приличат на футболни агитки,които се подкрепят и враждуват според цветове,история,област,лидери,етноси...Позорно и цинично поведение
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 9Ball според тебе какво означава ? Играе се мач, топка(ball) се рита. Football
10
1
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Футболът НЕ се рита !!!!Играе се !!
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бацката е оставил такова мазало, че и правителство от гении не може да разплете възела.
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Началника почва да ги наказва, света тъне в пандемии, руски кораби плуват в морето, те отишли да ритат футбол.
7
2
 
4
 
! Отговори
Бг чалга преди 2 години
Аз съм и ад и рай,господар съм и съм роб,начало съм и съм край,демон твой съм и твой съм Бог!