Сега е шах, но скоро - мат! Ще има ли ново правителство?

Експерт: Само ГЕРБ припознава исканията на Трифонов
20 апр 2021 13:30, Красимир Ангелов
147

Държавният глава вече проведе консултации с политическите партии и парламентарните групи от 45-ото Народно събрание. Всички бяха обединени около идеята, че страната се нуждае от стабилност в условията на криза. Ще намерят ли правилната формулата за съставяне на кабинет?

"Сега е шах, но при определени грешки скоро може да стане и мат. Това, което е очевидно за всички, че имаме взаимно изключващи се политически сили, които нямат възможност за диалог и консенсус. Всички са заявили своите приоритети предварително в предизборните си кампании. Да кажем, че първият приоритет е свалянето на Борисов, то всички останали, извън свалянето, водят до взаимоизключване", каза политическият психолог проф. Антоанета Христова за "България сутрин".

Още по темата
Като пример тя посочи 1 лев субсидия и предложението за мажоритарни избори.

"Никой не е съгласен, нямаме консенсус между революционните партии по тази тема. Никой не се припознава в исканията на референдума и най-голямата ирония е, че единствената партия, която припознава исканията на Слави Трифонов, е ГЕРБ", допълни проф. Христова.

Според политическия анализатор доц. Росен Карадимов, мнозинство е имало само за избора на председател на Народното събрание.

"След това последваха доста шарени гласувания с плаващи мнозинства. Много отчетливо може да кажем кое е управлението, кое е опозицията. Ако партиите останат верни на своите заклинания - най-вероятно правителство в рамките на този парламент не би трябвало да може да се оформи", подчерта той в ефира на Bulgaria ON AIR.

И очаква да започне бягането от отговорност по чия вина няма да бъде съставено правителство. А според него напрежението може да ескалира по отношение на втория и третия мандат.

"ГЕРБ имат изключително последователно поведение. Те са самостоятелни. Да отговориш на избирателите, които са най-много, трябва да запазиш достойнство на победителя. БСП е тежко изолирана. Тя в момента е нежелан партньор. Партиите, които са били отдавна в нашия парламент, са нежелани от новите революционери", коментира проф. Христова.

Доц. Карадимов пък смята, че точно социалистите са били най-последователни в действията си в последните 4 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това НС ще промени правилата за изборите и това ще е супер. Гербавите нама как да се противопоставят. След това ще видим.
60
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
45 НС ще го запомнят с това, че е заседавало 3 седмици
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Довечера я гледайте или по нова ии по бтв а утре в някоя кабеларка. Тя е дежурна в телевизиите.
58
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом шофьорчето стана премеиер не виждам, защо чалгаря да не може и той? Като цяло 80% от хората си избират лиця като горните, защото им говорят по-простичко и ги разбират
57
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чао парламент - майче, гейчета итнняма да ми липсватедо Гергьоден ще сте аут
56
2
 
14
 
! Отговори
Престарял емигрант преди 3 години
Е....най-после се намери някой да се доближи до истината, че всичо е взаимноизключващо се. Ами от задънената улица или шах....трябва да се излиза.Как? Мислете, но бързо.Нали сте умни... Да си играете на криеница е до време...После не само тълпата, но 80% от народа ще ви помете,както 1997-2000г.Спомнете си Виденов.....
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 54Не си губи времето във форума,бегай в Лидл че ще пускат памперси на прИмоция!:))
54
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чао гробари, няма да ми липсвате !!!
53
31
 
13
 
! Отговори
българин преди 3 години
Да така е, така е. ГЕРБ нямат полезен ход. Сега са шах,и скоро ще са мат.Ако се стигне до предсрочни избори, то загубата на ГЕРБ ще бъде още по-болезнена за тях.Защото новите избори ще бъдат по новите правила, с видеонаблюдение, прозрачност, без измами и хаос като сега.Ще отнесем ГЕРБ като куцо пиле домат!
52
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма значение червен , зелен или пембян, важно е че не е гербав.
51
28
 
13
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Значи на изборите не гласувах, но сега ще ида и ще галсувам против мутрата борисов!!! Тоя не наяде се не налъга се! И най-ме е яд, че тои разбираш ли бил първоисточника на идеята за мажоритарен вот! и това открадна идеята!? Ба си и крадеца ба си и измамника ей!!!
50
6
 
20
 
! Отговори
без коментар преди 3 години
Като чукнете в Уикипедия името на Росен Карадимов, и веднага ви излиза изречението "Последният главен секретар на централния комитет на ДКМС, Димитровския Комунистически Младежки Съюз!
49
13
 
34
 
! Отговори
ИЗБОРДЖИЯ преди 3 години
след като ВСИЧКИ ВИДЯХА що за чудо се задава от страна на чалгарите и "МУТРИТЕ ВЪТРЕ", да се захапят някои изотзадзе когато Баце се върне на 1 милион гласа
48
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свиквайте гербави, свиквайте. От тук нататък ще е гадно и ще боли
47
6
 
19
 
! Отговори
общо взето си прав преди 3 години
До ГадателМоите старци още ми се сърдят,че не ги пуснах да гласуват!Стария направо е бесен като гледа парламента!"Оставихте хора,дето не знаят от коя страна се държи хляба да нареждат държавата!"Казах му,че в къщи искам живи мърморковци от колкото ковидясали демократи!Но лятото ще ги пусна,просто няма начин!В цялата махала е така!И тогава всичко ще си дойде на мястото!
46
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който се съюзи с герб гласно или не) отива при патроните.
45
0
 
2
 
! Отговори
axaxaxaxaxa преди 3 години
До Анонименбил си бил си недей лъга
44
13
 
24
 
! Отговори
Народен глас! преди 3 години
Народа избра Герб, само генерал лейтенант Бойко Борисов има право да е премиер!!!другите битляци и миячи на чинии и крадци само искат да грабят народа. вече виждате какво направи слави и ДБ - всички цени нагоре, ковида пак уби стотици и ще рухне цялата държава.
43
7
 
26
 
! Отговори
За 45 преди 3 години
Новите лица-Мая на Ванко и Пеевски.Приватизатор ката Корнелия.Изританият от ГЕРБ Пинокио, получил парче от баницата от Доган.Кои по-точно са новите лица??Певеца на мутрите може би?
42
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На новите избори през лятото ГЕРБ ще има 10% над сегашния си резултат по простата причина, че много негласували на 4.04 са точно техните симпатизанти, които подцениха другите избиратели. Освен, това вече видяха кои м'аймуни са в опозицията.