Сега е шах, но скоро - мат! Ще има ли ново правителство?

Експерт: Само ГЕРБ припознава исканията на Трифонов
20 апр 2021 13:30, Красимир Ангелов
147

Държавният глава вече проведе консултации с политическите партии и парламентарните групи от 45-ото Народно събрание. Всички бяха обединени около идеята, че страната се нуждае от стабилност в условията на криза. Ще намерят ли правилната формулата за съставяне на кабинет?

"Сега е шах, но при определени грешки скоро може да стане и мат. Това, което е очевидно за всички, че имаме взаимно изключващи се политически сили, които нямат възможност за диалог и консенсус. Всички са заявили своите приоритети предварително в предизборните си кампании. Да кажем, че първият приоритет е свалянето на Борисов, то всички останали, извън свалянето, водят до взаимоизключване", каза политическият психолог проф. Антоанета Христова за "България сутрин".

Още по темата
Като пример тя посочи 1 лев субсидия и предложението за мажоритарни избори.

"Никой не е съгласен, нямаме консенсус между революционните партии по тази тема. Никой не се припознава в исканията на референдума и най-голямата ирония е, че единствената партия, която припознава исканията на Слави Трифонов, е ГЕРБ", допълни проф. Христова.

Според политическия анализатор доц. Росен Карадимов, мнозинство е имало само за избора на председател на Народното събрание.

"След това последваха доста шарени гласувания с плаващи мнозинства. Много отчетливо може да кажем кое е управлението, кое е опозицията. Ако партиите останат верни на своите заклинания - най-вероятно правителство в рамките на този парламент не би трябвало да може да се оформи", подчерта той в ефира на Bulgaria ON AIR.

И очаква да започне бягането от отговорност по чия вина няма да бъде съставено правителство. А според него напрежението може да ескалира по отношение на втория и третия мандат.

"ГЕРБ имат изключително последователно поведение. Те са самостоятелни. Да отговориш на избирателите, които са най-много, трябва да запазиш достойнство на победителя. БСП е тежко изолирана. Тя в момента е нежелан партньор. Партиите, които са били отдавна в нашия парламент, са нежелани от новите революционери", коментира проф. Христова.

Доц. Карадимов пък смята, че точно социалистите са били най-последователни в действията си в последните 4 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
13
 
! Отговори
Радев-Божков преди 2 години
Нека се наиграят. Накрая ще им пратя горския с пушката или бабата с бастуна
20
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коалиционна култура ти си тъ.пак, коалиционна култура нямат тия дето си мислят че вечно ще си седат на задниците и ще си играят на фасадна демокрация и през туй време първи по смъртност. Слави си е точно там, където трябва да бъде. Тия дето 30 год доказват само некадърност и никакви качества е време да си ходят. 3 млн прокудени в изгнание тая цифра не ги ли смущава тия 3 млн подкрепиха Слави.
19
3
 
22
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
"Доц. Карадимов пък смята, че точно социалистите са били най-последователни в действията си в последните 4 години". И в кои по-точно? "Стани ти да седна аз"? Че те са последователни в тези действия последните 74 години! А Славчо кого ухажваше най-често, докато беше още в bTV? Мая Манолова, Станишев, Елена йончева... ау, забравих, Мая не е от БСП, тя е от новите лица, заедно с Татяна Дончева, как можах да сбъркам!
18
1
 
8
 
! Отговори
Моисей преди 2 години
Май започва да осъществява най-големия страх за кръстниците.... Отслабените губещи, започват да ги изоставят...., както плъховете с бясна скорост напускат потъващия кораб ..... и когато са в открито море, гледат за каквато и да е спасителна сламка да се хванат ...
17
10
 
11
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Спрете я тази мотика бе.Всяко нейно включване и хиляда гласа помалко за работодателя,Биби мазния!
16
5
 
21
 
! Отговори
Рошко преди 2 години
Викаха крякаха,яйца,хартия, риба мятахадепутати станахалюта болест хванахавласт искаха, лъжи редихаедин по един се скриханародът разлютихамечтите му разбихаБКП върнахаИ ни разкатахаДе тояга, де!
15
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради такава платена социоложка-социо.*** сме едни от последните по медийна свобода.
14
1
 
6
 
! Отговори
Kрумови закони преди 2 години
ВТОРАТА РАЗПОРЕДБА визира така нареченото лично укривателство и кражбите не се позволява никому да набавя храна на крадеца и този, който се осмели да направи това, веднага да му се конфискува имота, а на крадеца да се пречупят пищялките.
13
12
 
17
 
! Отговори
Striker преди 2 години
Мдам. Живи и здрави на есен - да се навъртят *** и да започва ново правителство на ГЕРБ. Все пак са си победителнчи за Н-ти път. Колкото и да го усукват, 2-рия и 3-тия имат колкото тях. Ако се мотат и бутат за нови избори, наесен ГЕРБ ще са с над 30%...
12
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами "мат" е за такива като тая, да!
11
7
 
21
 
! Отговори
Барико преди 2 години
Видя се, че нощо няма да има с такива новоизлюпени партии на наивните ***.
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И принц Филип не си знаеше парите,но не ги занесе в отвъдното.
9
8
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
герб да връща веднага мандата да не се губи време хаиде да видим чалгаря каквоще направи видяхме в украина клоунът до къде я докара ще запали света без да сеусети че е манупулиран от сащ същото ще стане и в българия чалгаря дилов оняс барабаните гледаите прос=то=тията до какво води
8
13
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Докато "революционерите" се наумуват, боко си брои пачките и чака ...
7
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави също не може да си доиграе партията, без коалиционна култура, а той няма такава. Всичко което прави обслужва ДПС
6
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ иска но не може. Слави може но не иска и накрая никой не може а и не иска.
5
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще видите кой наричате чалгар, хем сте в патова ситуация и без гросмайстор Слави не можете да доиграете партията, хем го наричате чалгар.
4
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото да въртят и сучат гербавите нямат полезен ход за тях. Имат полезен хот само за държавата. Връщат мандата и свикват с мисълта за провери и ревизии от оторизирани органи.
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шахът е сериозна игра, там няма смешници, чалгари и куци генерали. Чичо Джо скоро ще ви покаже как се играе истински шах.
2
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ново правителство ще има ли няма ли да има важното е че старото вече няма да го има.