Въпросът е Трифонов ли ще е премиер, или някой от сценаристите!

Политолог: Хората гласуваха за Слави, а не за мажоритарна система
20 апр 2021 17:07, Елка Василева
480
Въпросът е Трифонов ли ще е премиер, или някой от сценаристите!
Снимка: архив, БГНЕС

"Има една мнозинство около партията на Слави Трифонов, което го ангажира с политическа воля. От ГЕРБ им казват, че е време да поемат отговорност и да дадат яснота, но "Има такъв народ" отговориха, че ще изчакат да им дойде редът по Конституция. Това време наближава и няма къде да бягат". Това каза пред БНР политологът Марая Цветкова и уточни, че остава въпросът дали Трифонов ще е премиер, или някой от сценаристите, вече депутати.

Още по темата

"Трифонов трябва да поеме премиерския пост, защото хората гласуваха за Слави, а не толкова за мажоритарна система и субсидия от 1 лев. Ако той реши да остане в сянка, това няма да е добре - от гледна точка на прозрачността, но остава въпросът за здравословното му състояние", коментира тя.

Марая Цветкова подчерта, че стабилността на ИТН зависи от договорените политики, по които подкрепящите го партии ще имат съгласие.

"Този път се наблюдава едно дистанциране от битката за постовете. Партиите, които са нови в парламента, говорят само за политики и се надявам тази тенденция да продължи. Трябва да имат базов минимум по неща, за които ще работят - това са изборният закон и мерките в пандемичната обстановка", каза Цветкова.

По думите ѝ от ГЕРБ били са длъжни да представят проектокабинет заради хората, които са гласували за тях, но прогнозата ѝ е за "нулева успеваемост" на кабинета на Даниел Митов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


480
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
1
 
13
 
! Отговори
Край преди 2 години
Славчо ще има да пита , а къде е Батко?!?
280
2
 
17
 
! Отговори
Анонемен преди 2 години
Славуца за толкова години не е плюл единствено по Доган,напротив- все го канеше и му се мазнеше,правете си изводите...
279
1
 
16
 
! Отговори
елементарно преди 2 години
"Въпросът е Трифонов ли ще е премиер, или някой от сценаристите!"Отговорът е НЕ защото ДПС и Доган решават въпроса ,КОЙ ще е новия КОЙ :)
278
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идиологическите диверсии и подривната дейност на запада нямат равни по своите мащаби - Будапеща 55, Прага 68, цветните революции, Виденовата зима, техни жертви за да се сдобият с марионетни правителства са самите народи...ИДЕОЛОГИЧЕСКАТА ДИВЕРСИЯ И ПОДРИВНАТА ДЕЙНОСТ ДОСТИГАТ ВЪРХА С ТАКИВА ПОРУГАВАНИЯ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА С ПАРТИИ НА ЦАРЧЕТА, БОДИГАРДОВЕ, ЧАЛГАРИ - ЗАТЪПЕЛИЯ НАРОД ГЛАСУВА ЗА ФАЛШИВИТЕ СПАСИТЕЛИ, ОТЛИЧНО ОБСЛУЖВАЩИ АНТИБЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ. Рушат вяра, образование, знание
277
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кво станаСлави си е разпродал партията на парчета,доколкото разбрах!Трябваше да гласувате за БСП,те бяха реална опозиция,АБВ също..
276
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото добро нещо , произлязло от този хаос , е Председателя Ива Митева - не я познавам, но я харесвам и ми вдъхва доверие.
275
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави задължително ! Тошко но мвр
274
2
 
27
 
! Отговори
Кво стана преди 2 години
Оказа се, че Диригентът на ИТН е Доган. Просто Славчо е марионетка в ръцете на ДПС.Да ни е честито !
273
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименСценаристи, който осмиваха всяка българска институция и се подиграваха на всеки, нямат място в парламента, камо ли по министерските кресла. Сценаристи писали словата на Гацо Бацо да ми е за пример? Еми жалко е! Премиер да е Слави, с обицата?!!!! Стига, съвсем ли обезумяхте? България няма време да даде тези хора тепърва да се обучават. 30 години минаха, много дръпнахме напред, много има да правим. Но не с ИТН, не с Мая и Христо. Само имената на партиите им като видиш, ? е уважението
272
0
 
29
 
! Отговори
А 1 преди 2 години
Е как виждате един "чалгар"начело на държавата,е аз не мога да то проумея,ще ни се смее целият свят бре!
271
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахахахахахахахахахахахаххахахахахахахахахахахахаха
270
1
 
29
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Има една поостаряла народна поговорка: "тръгна като аслан, върна се като нас*ан" (аслан е лъв на турски). Е, доста пасва на партийката на сценаристите и на поведението на шефа им. Той даже и не тръгва "като аслан", а се крие като мишчица и се прави на тайнствен.Съспенс,съспенс, ама реалния живот не е ток-шоу в треторазрядна замираща телевизийка.И яйцата по главата му ще са истински.
269
2
 
3
 
! Отговори
трябва да повярвате! преди 2 години
До Не ви вярваме!!! - а за простолюдието ВСЕ НЕ ИДВА ВРЕМЕТО!!!За простолюдието НИКОГА и НИКЪДЕ НЕ Е ИДВАЛО ВРЕМЕТО и НЯМА ДА ДОЙДЕ!!!
268
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все тая дали Сл.Тр. или Тошко Й. ще се води премиер. Могат да се съюзят трите опозиционни партии и да поискат подкрепата на ДПС и БСП. Ако им я дадат -ОК, ако не - на предсрочни избори. Или на съглашателство с ГЕРБ, пренебрегвайки кръвта, която полицаите проляха в началото на септември по заповед на премиера.Само че тогава ИТН ще намали доста електората си и ВМРО ще влезне в НС. И електоратът на ГЕРБ доста ще намалее, защото доста от акциите под масата ще бъдат пресечени.Но ЦИК си остава същият.
267
3
 
28
 
! Отговори
ЛОШО КУЧЕ преди 2 години
Премиер ще бъде ГОДЖИ. Тошко Африкански на външните работи, а Гъмзата на отбраната. Ванката ще бъде министър на здравеопазването, а Маестрото на културата,
266
1
 
1
 
! Отговори
или преди 2 години
някой друг?
265
1
 
22
 
! Отговори
Шоуто на Слави без С преди 2 години
Шоуто на Слави без Слави. Видяхме че може да дава акъл отстрани да видим сега дали може и да действа но едва ли.
264
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баба Мика ще е премиер Слави е болен и едва крета лекия грип го довърши.
263
2
 
16
 
! Отговори
Вики преди 2 години
Не гласувах защото вече исках смяна, но не я видях в никоя от партиите и лидерите им. Очаквах, че ще има нови избори. Народът е мъдър. Имаше протести, има нови партии, видяхме ги и в НС. Чухме какво говорят и видяхме какво вършат. Който най-много вика и най-много се перчи е най-кух отвътре. Сега като ги полее студен душ, ще дойде умът в главите на тези, които имат мозък. Новите избори няма да променят драстично нещата. Тогава? Пак избори-абсурд. Разумни компромиси! Народът ви гледа и чака!
262
37
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави ще бъде добър министър председател, под негово ръководство държавата ще дръпне напред, дано се съгласи да стане!