Въпросът е Трифонов ли ще е премиер, или някой от сценаристите!

Политолог: Хората гласуваха за Слави, а не за мажоритарна система
20 апр 2021 17:07, Елка Василева
480
Въпросът е Трифонов ли ще е премиер, или някой от сценаристите!
Снимка: архив, БГНЕС

"Има една мнозинство около партията на Слави Трифонов, което го ангажира с политическа воля. От ГЕРБ им казват, че е време да поемат отговорност и да дадат яснота, но "Има такъв народ" отговориха, че ще изчакат да им дойде редът по Конституция. Това време наближава и няма къде да бягат". Това каза пред БНР политологът Марая Цветкова и уточни, че остава въпросът дали Трифонов ще е премиер, или някой от сценаристите, вече депутати.

Още по темата

"Трифонов трябва да поеме премиерския пост, защото хората гласуваха за Слави, а не толкова за мажоритарна система и субсидия от 1 лев. Ако той реши да остане в сянка, това няма да е добре - от гледна точка на прозрачността, но остава въпросът за здравословното му състояние", коментира тя.

Марая Цветкова подчерта, че стабилността на ИТН зависи от договорените политики, по които подкрепящите го партии ще имат съгласие.

"Този път се наблюдава едно дистанциране от битката за постовете. Партиите, които са нови в парламента, говорят само за политики и се надявам тази тенденция да продължи. Трябва да имат базов минимум по неща, за които ще работят - това са изборният закон и мерките в пандемичната обстановка", каза Цветкова.

По думите ѝ от ГЕРБ били са длъжни да представят проектокабинет заради хората, които са гласували за тях, но прогнозата ѝ е за "нулева успеваемост" на кабинета на Даниел Митов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


480
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
0
 
4
 
! Отговори
Каквито са преди 3 години
избирателите,такива са и избранниците,сродни души?!?Жалко за България и малкото останали достойни българи!!!
300
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ве то куцо и сакато вече иска да е премиер и да управлява страната ни
299
0
 
10
 
! Отговори
Ал Бънди преди 3 години
Тая бабката МИКа сдтава за премиер БРАВОС
298
0
 
10
 
! Отговори
ATLANTA преди 3 години
То е ясно че ВАНКАТА СИНОПТИКА ще бъде министър-председател. В кабинета ще са Годжи, Моестрото, Гъмзата, Кулеков и Тошко Африкански като министър ва здравеопазването. НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ -ЧЕСТИТО
297
1
 
6
 
! Отговори
опетков преди 3 години
До Анонимен В грешка си:Нинова е враг на всички в партията им. Освен това по какво е "образована" Нинова? Има юридическо образование и около 3 месеца стаж. Вярно, има опит в скрити приватизации и крадене на големи суми от тях. В действителност тя е един от най-големите ренегати, постигали най-висок пост след лупингите в "политическите си" веруюта. Рядко отмъстителна, злобна и дребна душица.
296
7
 
3
 
! Отговори
SS преди 3 години
таа Марая да не се опитва да ни подработва с елементарни внушения. Слави си знае работата. И точно той е факторът за т.нар. от 'политолога" Марая "нулева успеваемост" на кабинета на Даниел Митов. А по-точно казано: резила на герб. Още първия ден на Парламента, когато абсолютно всички отказаха да се снимат с гераборостите, теа трябваше да разберат, че никой не иска да се занимава с тях
295
1
 
5
 
! Отговори
Бушона преди 3 години
Естествено премиер ще бъде ВАНКАТА от политическоото шоу, в момента учи Винету ВУЗ.
294
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъжно. Да се избира между шоумен и сценаристи. Ако те са най-подготвените говори лошо за капацитета на страната или може би според тях е така.
293
7
 
17
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Цялата учиндолска шайка да се връща от където е дошла. Бат бб доказал се навсякъде в ? на всички постове/ софия и другите градове да бъде изместен от един шоумен е пълна трагедия.
292
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само си представете Слави като премиер,с неговият поток на мисъл или липсата на такава,рационализъм и "конструктивен" критицизъм."Широкия "му поглед вълху различни политически процеси и безкрайно отвратителен език.Ако той стане премиер ,за България няма надежда!Единственото достойно нещо ,което може да направи сега ,ако има капка самоуважение е да се оттегли.
291
5
 
13
 
! Отговори
h преди 3 години
от кого се страхува бат славунчо учиндолски
290
1
 
4
 
! Отговори
дПсп преди 3 години
Братята кви беха МЕХМЕДОВИ, зап примиер и вице...ТОЗ дет спечели ферарито за премиер,а силов министър и вице малкия дето стреле по доганя....
289
2
 
17
 
! Отговори
h преди 3 години
Кой премиер или шевф на партия в европа ходи с мутри за охрана. Дори Рюте в Холандия след изборите човека се качи на колелото си и се прибра. Това ли е новото мутри за охрана ? Шайка сценаристи подигравали се 30 години с отделни личности стоящи много по-високо от тях по интелект и позиция в обществото.
288
2
 
14
 
! Отговори
Имам една мечта..... преди 3 години
ИЗкам бат слави да прави чалга концерти безплатно и да раздава кифтета и дерби газиранинапитки и да пуска балета по нянки и ние да ривем като затворници.
287
4
 
13
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ГЕРБ ВИ ОСТАВЯ В ХАЗНАТА ЦЕЛИ 8-млрд.лв.....И ТО ПРИ ПАНДЕМИЯ 2-ра ГОДИНА!ЗАПОМНЕТЕ ТОВА!!!!!!ЩЕ ВИДИМЕ----КОЛКО ПАРИ ЩЕ ИМА СЛЕД ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЛЕЖАЧИТЕ ПО ТРОТОАРИТЕ, ЧАЛГАРИТЕ И КРУШОВИЦАТА .....ХА,ХА,ХААААААААА....НАЛИ ВИ ОБЕЩАВАХА , ДА НЕ СТЕ ...."НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕВРОПА"???!ЩЕ ГЛЕДАМЕ СЕИР...!
286
3
 
22
 
! Отговори
probi преди 3 години
Въпросът е Трифонов ли ще е премиер, или някой от сценаристите! Смешно е даже и да се помисли за подобен вариант!!!
285
1
 
18
 
! Отговори
ПО-ДОБЪР, НАЙ...! преди 3 години
НЯМА ДА БЪДЕМ ИЗНЕНАДАНИ, АКО СЛАВИ ПРЕДЛОЖИ НЯКОЙ ОТ ОХРАНИТЕЛИТЕ СИ ДА СТАНЕ ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ! СИГУРНО ЩЕ БЪДЕ МАЛКО ПО-ДОБЪР ОТ САМИЯ НЕГО!
284
2
 
16
 
! Отговори
ГЛАСУВАНО ДОВЕРИ...! преди 3 години
Славчо-Гологлавчо, може да бъде актьор, режисьор, пунтьор и добър изпълнител на чалги - "... 7/8 - ти ще си панала ... , лягай и си брой сама...?!", но премиер, това е вече прекалено - тази лъжица е много, много голяма за неговата уста! Той е с вроден талант на музикант и певец, но без талант, без качества на говорител-политик! Не може една държава да се управлява само с щракане на пръсти и с рогата напред! Това не е, като да управляваш балетен състав! Той е водач на партия на която е ...
283
24
 
4
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
Слави е фасада, не мисля, че е подходящ за премиер, но Тошко Йорданов показа, че може да бъде доста сериозен и ми се вижда много по-подходящ за премиер от това недоразумение, предложено от ГЕРБ- Даниел Митов.
282
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А 1Не ни се смеят за това! А за друго!!!