Депутат от ДБ твърдо: Без коалиция с Борисов и ГЕРБ

Нормално е да се бърза да се внасят промени, заяви Ивайло Мирчев
21 апр 2021 10:05, Красимир Ангелов
41

След като президентът Румен Радев връчи мандата за съставяне на правителство на коалицията ГЕРБ/СДС, остава въпросът ще подкрепи ли някоя политическа формация техния проект за кабинет.

"Няма да има коалиция с ГЕРБ за правителство. С радост бихме приели тяхната подкрепа за промените в Конституцията, за премахването на Специализирания съд, но не мисля, че друго взаимодействие с ГЕРБ е възможно в момента", заяви депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев в ефира на "България сутрин".

Още по темата

По думите му пред Bulgaria ON AIR, най-важното е да се направят промените в Изборния кодекс.

"Нормално е да се бърза да се внасят промени в различните закони, защото това е работата на политически партии. Имаме много ясни обещания към хората, които призовавахме да ни подкрепят преди изборите и се опитваме да ги спазваме. Радваме се, че другите партии също са активни в това отношение", добави Мирчев.

"Дали ще има предсрочни избори, зависи от партиите, на които са дадени мандатите. Трябва да видим ГЕРБ ще получи ли някаква подкрепа. ИТН са следващи, очакваме техния ход, там сме готови при определени условия да проведем разговори. Искаме да внесем истинска стабилност, а не тази на Бойко Борисов. И да изкараме страната от кризата, а не да си играем на политици в Народното събрание", каза още Мирчев.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
19
 
! Отговори
МИРЧЕВ преди 3 години
този Мирчев май че е за първи път в парламента, а сигурно ще му е за последно, защото няма да бъде в следващите листи при предсрочни избори, десни каквито се пишат ДСБ и леви каквито се пишат БСП в дружно ХОРО, хайде правете правителство, едните искат ограничаване на бюджетните харчове, а краделия смята да раздава пари и на пенсионерите и на бизнеса и на семействата
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УжасТ!
3
2
 
15
 
! Отговори
Вихър преди 3 години
И ние не искаме да си играете на политици, но с действията си го правите и това не ни харесва!!!Вземете се в ръце и работете за народа, а не за себе си и мутрите дето платиха за да влезете в НС!!!
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хвърчеф ко каза ко
1
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новият Пеевски?