Калин Вельов: Няма да се хвърлям с тежки реформи в културата

Комуникацията изчиства кои са най-спешните неща за работа, заяви кандидат-министърът
21 апр 2021 10:30, Ния Христова
129
Депутатът Калин Вельов получи номинация за министър на културата в проектокабинета на ГЕРБ/СДС.
 
"Приемам това голямо предизвикателство. Министерството на културата е своеобразен събирателен хъб на много различни емоции, професии и интереси. Културата се състои от държавен и частен сектор, отделно има различни интереси на музикантите, театралите, художниците, свободните професии", заяви той в студиото на Bulgaria ON AIR.
Още по темата
Народният представител от ГЕРБ отбеляза, че начинът, по който се е подготвял през месеците назад и комуникацията с колегите му, му дава кураж.
 
"Изключително важно е, каквото и да се случва в сектора, то да бъде коментирано с хората които засяга. Комуникацията изчиства кои са най-спешните неща за работа. Не бих си позволил да се хвърлям в тежките реформи. В изминалите месеци направих стегната програма с много конкретни неща", каза Вельов.
 
Кандидат-министърът посочи, че е необходимо обновяване на софтуера при регионалните библиотеки. "Трябва да се направят спешни разговори с ресорите в сектор "Култура", убеден е той.
 
"Моят опит с колегите и 7-8 години в странство в чужбина ми е показал, че комуникацията при мен се случва сравнително добре, особено когато подходиш позитивно. Оказва се, че за да се случват положителни промени, трябва подкрепа на много повече от една политическа сила", изтъкна още Вельов.
 
Той е мнение, че за да се превърне културата в приоритет, се изисква енергия, доста разговори с политиците, досаждане и постоянство в исканията.
 
"По-важното е набелязаните задачи да бъдат свършени. Да се работи ясно и целенасочено по въпроса - това е приоритетът. Образованието беше изведено като приоритет, трябва да върви ръка за ръка с културата", завърши Вельов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, то се изисква да имаш акъл за реформа, ама ти го нямаш.
22
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютна мижи турка
21
22
 
2
 
! Отговори
Браво - сериозен е! преди 2 години
Адмирации за Калин Вельов!Постарал се е да се запознае с различните аспекти,проблеми и налагащите се действия в областта накултурата!
20
0
 
11
 
! Отговори
ACDC преди 2 години
До ACDC Дило-син на туризма....
19
1
 
19
 
! Отговори
ACDC преди 2 години
Какви реформи да прави? Едно е да тупаш барабаните, съвсем друго нещо е да си министър на културата. Има още едно трагично предложение - Любен Дилов - син за министър на транспорта. Шоу без завеса ....
18
3
 
13
 
! Отговори
рибата преди 2 години
във водата, той тигана турил
17
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не беше ли забегнал по едно време в щатите ли..къде беше да се прави на музикант ама нещо удари на камък!Сега културен министър чак!Хаха!Тиквата със свещ ги търси ей!))
16
3
 
35
 
! Отговори
да знаете преди 2 години
Този разбира от култура, колкото *** от кладенчова вода!
15
1
 
27
 
! Отговори
Манолов преди 2 години
Опааа, повярвал си е и тоя гуджук перкусионист ГЕРБ-ав, че ще става министър. Ми, що пък не, щом Славчо Уйчиндалски го чакат да става премиер?!?! Пореден епизод от трагикомедията българска.
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е лош човек Калин, но не е за там, няма да има и възможност.
13
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама той си мисли чеима шанс ли?
12
6
 
23
 
! Отговори
Pro- staka преди 2 години
Новия министър на културата Калин Вельов"Тъпан бие , гайда ручи ".В джипа как е ручал .. с тази брадичка спе/. /рма/ .линка . Бойко е останал много доволен шЪ знайти . Бойко ги кани в джипа и разкопчава ципа .Учете се момчета който иска да расте трябва да се научи да свири на шефската гайда .
11
2
 
37
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
"Няма да се хвърлям с тежки реформи в културата"Ти и в леки реформи не можеш да се хвърляш , щото не е твоя работа ! Бий си там тъпана и остави тези ,които си разбират от работата , да я свършат !
10
2
 
31
 
! Отговори
Данте преди 2 години
Надежда всяка оставете! След като това недоразумние се изживява като министър на културата нещата в тази държава са сериозно счупени. Закривай държавата и да се приключва агонията.
9
0
 
38
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Нерде барабанист... нерде министър на културата! Изобщо наясно ли е господинът със задълженията си???
8
12
 
7
 
! Отговори
КУ-КУ преди 2 години
Калин думкал а тъпани и кашони... дааа ДРУГО СИ Е ВИСОКОТО ХУДОЖЕСТВЕНО ПРОИЗВЕДЕНИЕ "7-8 и ще си паднала, лягай и брой си сама..." само такъв чавек може да поведе нивото на България към това на Швейцария
7
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето за това БГ никога няма да се оправи.Избираме ги винаги много "ПОДХОДЯЩИ"
6
0
 
38
 
! Отговори
bms преди 2 години
Чета тотално несериозни неща : борисов най подготвен , вельов - министър и много др. Закривайте тази държава. Нищо не става.
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахахахахахахаххахахахахахеахахахахах
4
2
 
35
 
! Отговори
ХАХА преди 2 години
Думкащият на тъпан и кашон за какви реформи и то тежки се изхвърля бе!?Какво е пушил тоя път!?Той се надява и дотам да стигне ли?Хаха!