Митов: Дясното е ГЕРБ, всеки опит да бъде заобикалян ще бъде наказван от избирателя

Тепърва предстоят тежки разговори, смята кандидат-премиерът
Обновена: 21 апр 2021 09:09 | 21 апр 2021 09:08, Красимир Ангелов
222
Митов: Дясното е ГЕРБ, всеки опит да бъде заобикалян ще бъде наказван от избирателя
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всеки опит ГЕРБ да бъде заобикалян ще бъдат наказвани в последствие от избирателите, заяви кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Даниел Митов пред bTV.

По думите му съставът на предложения кабинет е синтез между опит и обновление.

Още по темата
"Смятаме, че това е най-правилното решение за България, пред нас стоят много предизвикателства. Най-малко справянето с пандемичната обстановка, а след това и евентуалното икономическо възстановяване на страната. България в тази ситуация се справя добре. Макроикономическата политика, водена до момента, даде възможност да се поддържа икономическа стабилност", посочи Митов.

Той посочи, че познава хората, посочени за министри и те имат качества.

"Многократно сме се чули вчера с Бойко Борисов. Знаем, че тепърва ни предстоят тежки разговори, ако те се случат изобщо. Той дава чисто оперативни съвети. Бойко Борисов е лидер на ГЕРБ, партията, която спечели най-много гласове на изборите, партията, на която се връчи първи мандат", каза още той.

"Дясното го има, дясното е ГЕРБ. Това е една от най-уважаваните партии в ЕНП и при всички положения ще работим за обединяване на десницата", заяви още кандидатът за премиер.

На въпрос доколко му се доверява Борисов и как ще коментира, че Христо Иванов го е нарекъл кукла на конци и фасада, Митов коментира: "Това е политическо говорене, няма как да се говори друго от Христо Иванов или други хора. Те подхождат като победители на тези избори, без да са такива“.

Митов призова своите опоненти да погледнат политическата реалност и резултатите от изборите.

"Да разберат, че не могат с лековато говорене да елиминират волята на 840 хил. български избиратели. Всеки един опит ГЕРБ да бъде заобикалян, най-голямата политическа партия, най-голямата парламентарна група, ще бъдат наказвани в последствие от избирателите", посочи той.

"Ние ще отправим официална покана към "Демократична България" и "Има такъв народ" и се надявам да се отзоват, за да започнем сериозни разговори. Какъв ще е резултатът, ако изобщо има такива разговори, не знам“, каза още бившият външен министър.

При липса на подкрепа от другите политически сили, Митов допълни, че ГЕРБ ще върне мандата, за да не бавят процедурата, но предупреди, че така се подменя вота на избирателите.

По думите на Митов, ако ГЕРБ не успее с правителството, втората по големина партия трябва да вземе мандата. "За нас най-важното е държавата да има правителство“, каза Даниел Митов.

Той очерта и проблемите пред страната ни – справяне с пандемията и икономическата криза след нея и геополитическата ситуация.

"България трябва да има ясна позиция, която да стои на страната на съюзите – ЕС и НАТО", категоричен е Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лойко вместо да му оперират фиктивно коляното, по-добре да го оперират че май е глътнал футболната топка и даже ако се съди по издутината май няколко топки е глътнал
144
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нещо в управлението на ГЕРБ май понакуцва буквално и преносно?!? хахахаха
143
8
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 години
За дясното разбрах,ама нещо куца в управлението на ГЕРБ и не се знае дали ще се оправи.
142
6
 
11
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
Митов още си зелен момко!Не помниш ли че социализма бе победил за винаги в България?Но , дойде Горбачов и соца се срина !Дойдоха първите десни от СДС , но не от капиталисти , а от бивши комунисти объркаха земеделие , затриха животновъдството , продадоха крадени *** с кораби и се разбягаха като пилци с плячката!След тях цъфна мисията Иван Костов , разтури икономиката , раздаде предприятия на верни , но неграмотни седесарчета и избяга с платата от западни фирми и фондове!Сега сте вие мутрите !
141
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До глупости 138Пак Доган, той наля на ИТН /Излъгах този народ/ 100 000 гласа. Славуца искаше 4-6% за да критикува, осмива и да се гаври с всички. Но, след данайския подарък Славуцата се скри, защото едно е да правиш шоу, друго е да управляваш, да вземаш решения и да носиш отговорност. Говори се, за една разработка Емири свързана с пари, дрога и Славуцата. Така, че Славуца е дзобна кукла, бих казал уплашена кукла на конци, а кукловидите вероятно са Доган, Путин, олигарсите и т.н....
140
5
 
18
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Избирателят не иска ГЕРБ! Не разбрахте ли?
139
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До всички анти ГЕРБ.А бе вие като сте се нагълтали с анти ГЕРБ бълвочи като гладна *** с топли лай-а , мислите ли ,че като сте облъчени с мръсен популизъм , има още шарани като вас които да се хващат на гола кука . Затваряйте си човките да не мърсите ефира.
138
1
 
6
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
МИТОООООВ-ГЕРБ+СДС!!!!!!-ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ!
137
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тепърва българите ще осъзнават дълбокото си неразбиране на процесите в световната политика. Адмирации за коалицията ГЕРБ-СДС, ЕДИНСТВЕНИТЕ ПРОЕВРОПЕЙСКИ ПАРТИИ В ПАРЛАМЕНТА!
136
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кьопави партии герба им пречи.
135
7
 
14
 
! Отговори
Vesko преди 2 години
Прави ми впечатление, че от ГЕРБ много се радват и се бият в гърдите, че са първа политическа партия на изборите. Ама това е недоказано твърдение. На изборите, първи бяха НЕ ГЕРБ, а коалицията ГЕРБ+СДС. От тези проценти, колко са само за ГЕРБ и колко са само за СДС.Май от първа, да не се окажат и последна политическа партия.
134
8
 
6
 
! Отговори
Добронамерено преди 2 години
Това са детските болести на демокрацията. Соломон Паси е прав, трябва да се следва ориентацията за развитие на държавата и тя е евроатлантическа. Всички партии от мнозинството в парламента са с евроазиатска ориентация проследявайки бизнеса на приватизационно-олигархичния кръг, чиито интереси представляват.Иван Костов е конформист, за него е безразлично на кого разпродава, но никой в парламента няма да го слуша.
133
9
 
15
 
! Отговори
ПраФ ! преди 2 години
До ПРАВ Е МИТОВ!Като е прав , защо не се блокират СМЕТКИТЕ на Борисов , в държавите в които изнесе милиардите си , със САМОЛЕТИТЕ ?
132
7
 
16
 
! Отговори
иво преди 2 години
Боко Тиквата е мутрокомунист.За какво дясно говори този *** Митов.
131
3
 
9
 
! Отговори
В лицето на Сю преди 2 години
В твое лице недрага ми Къдрокоса Сю,ГЕРБ въобще не е дясна партия,а яорояоид-аженаърска партия.
130
3
 
9
 
! Отговори
За упр. от ГЕРБ преди 2 години
ДУБАЙ Е НАЙ-ДОБРАТА ДЕСТИНАЦИЯ !
129
8
 
8
 
! Отговори
ПРАВ Е МИТОВ! преди 2 години
Само, че наказанието за политическа неграмотност ще дойде не чак толкова от избирателите, а от Брюксел и преди всичко от Джоузеф Байдън, който няма да търпи про-кремълските изяви в Евро-атлантическа България. В близкото бъдеще времето ще докаже това...
128
3
 
8
 
! Отговори
ТОЯ ПЪ ! преди 2 години
Никога в Бг-Парламент , не се е знаело , кое ляво , и кое е дясно !Митов е ляв , но слугува на дясното , също като Цветанов , и подобни в ГЕРБ !
127
3
 
5
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
На троловете ще кажа, че истинска дясна партия няма не само в БГ, а никъде по света. Това не се допуска от световния елит. Доколкото може да е дясна партия при тези условия, ГЕРБ е за р-ка от ***/БСП и с-ие.
126
3
 
3
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
На троловете ще кажа, че истинска дясна партия няма не само в БГ, а никъде по света. Това не се допуска от световния елит. Доколкото може да е дясна партия при тези условия, ГЕРБ е за р-ка от ***/БСП и с-ие.