Митов за отказа на ДБ: Проявяват политическа незрялост

Сега в момента могат да отидат да преговарят с БСП и с ДПС, посочи той
Обновена: 21 апр 2021 13:54 | 21 апр 2021 13:38, Камелия Цветанова
303
Митов за отказа на ДБ: Проявяват политическа незрялост
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Демократична България отказа поканата за разговор за подкрепа на правителството на ГЕРБ-СДС. Партията с най-голяма ПГ, която вчера получи мандата от президента, потърси първо подкрепата на ДБ, тъй като в нейния състав влиза ДСБ, която е част от ЕНП.

Още по темата
"Уважаема г-жо Атанасова, В отговор на Вашата покана за консултации във връзка с връчения проучвателен мандат за съставяне на Министерски съвет на ПГ ГЕРБ-СДС бих искал да Ви уведомя, че нашите предизборни ангажименти и каузата на Демократична България за дълбоки реформи в правосъдието и борба със системната корупция, изключва възможността да се отзовем на Вашето предложение. ГЕРБ продължава да бъде основен носител на порочния управленски модел “Борисов” и опитите за лансиране на фасаден състав на Министерския съвет от подставени лица по никакъв начин не променя този факт", написа в социалната мрежа Facebook лидерът на ДБ Христо Иванов.

Според номинирания за премиер на правителство на ГЕРБ Даниел Митов обаче отказът от разговор с нас от страна на "Демократична България" е проява на политическа незрялост.

"Не можем да си обясним защо се отказват подобни разговори", призна той.

"Не зная как изведнъж "Демократична България" стигнаха до извода, че могат да дадат абсолютно безусловна подкрепата на групата на "Има такъв народ" след като до вчера се отнасяха към тях по съвсем различен начин. Така или иначе това са фактите. Сега в момента могат да отидат да преговарят с БСП, с ДПС. Сами влизат в ситуация, която не е в тяхна полза", коментира Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Време за промянаВиждам, че само говорите, а вие страх да управлявате. Промяна няма да има!
187
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВасилКаква шайка на ГРОБ, вашата шайка на протесърите е на власт вече и е ваша отговорнистта за ДКВР!
186
2
 
6
 
! Отговори
Тошко преди 2 години
Я внимавайте бе какво говорите, че тъкмо съм наточил сатъра....
185
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГОЛЯМА ПАРОДИЯ! НАЙ- МАЛКО ИМАЩИТЕ ГЛАС партии избрани с купени гласове, трябва да си много наивен, за да вярваш, че изборите са реални.Смеят да ДАВАТ ГЛАС и да изискват, като те самите са мутри. А НАЙ ГОЛЯМАТА И ВОДЕЩА ПАРТИЯ, С НАЙ МНОГО МНОЗИНСТВО ГЕРБ , да бъде умишлено поставена в ъгъла.
184
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук половината "умно" население ,което не разбира от политика и не е чело и 1 книга от живота си дава акъл. Голям смях! *** народ- слаба държава. Никой не ви е виновен.Вие сами сте причина за всичко вижте в себе си - там са отговорите.
183
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
обаче мрем за маската на Митовия!..сакам и я да станем такъв убавец с нея като него!..
182
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Трифонов използва златното мълчание '' .................. 'партиите на протеста' вече открито говорят на нови (поредни) избори, ... а когато и следващия парламент не им хареса - ще искат нови и нови избори, докато им хареса ?? смешни са ... А най-смешни са Бсп и Дпс представящи се за лица на промяната
181
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
така....Мутрьо се СНИШИ,СНИШИ,СНИШИ..Добре е научил тоя урок от кумира си."Тато"..Ще се прави на умряла риба докато нещата се ЗАБРАВЯТ покрай пушилката и бъркотиите,които ТОЙ и неговите "придворни ще забъркват.Разбира се,требе си и "НОВ СУРАТ",който да замести двадесет и четири часовото блещене от екрана на Бабуина...Е,харесал си е Митовия,или просто са му НАРЕДИЛИ да го лансира...И така,"Нищо ново под Слънцето"....."Солнце всходит и заходит"..ТОВА е "битието" българско..
180
4
 
6
 
! Отговори
h преди 2 години
Джуджето от ДБ сега се държи много нагло обаче след 1 или 2 избора пак ще изчезнаат и то завинаги.ББ - дясна партия.
179
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласуваш за ДБ получаваш ДПС!
178
6
 
6
 
! Отговори
Даниел Митов преди 2 години
Борисов е бил член на комунистическата партия, а през 1990 г. е напуснал деполитизиращото се МВР с аргумента, че не иска да изостави БКП. През 90-те години ролята на десницата беше да отстоява ценностите на демокрацията. По това време Бойко Борисов беше бодигард на Тодор Живков. И не на последно място десницата е длъжна да знае истината за миналото. По този повод Борисов се отличи с това, че освети с прожектори паметника на съветската армия, очевидно смятайки го за някаква голяма ценност. Ако мавзолеят не беше разрушен, щеше да освети и него.
177
4
 
6
 
! Отговори
Ebb преди 2 години
Е това са демократи,с малкото бсп/мая .дончева и капон /÷ голямото бсп ,дпс и нещо неопределено като итн
176
9
 
13
 
! Отговори
Срутището ГЕРБ преди 2 години
Какво доживяхме! ГЕРБ да предложат правителство, а да не предложат за премиер Бойко Борисов. Смях в залата.
175
9
 
9
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Докато не се разчисти държавната администрация от гербаджийски калинки нови избори не трябва да има. При нови избори веднага Бойко ще разполага отново с целия ресурс на държавата, а може и да влязат в НС и неговите патерици и като нищо ще получим още от същото - Бойко 4.Тогава и да подскачат цяло лято протестиращите пред Министерския съвет полза няма да има.
174
7
 
5
 
! Отговори
ЕЛИ преди 2 години
ДО 214НАД 500 000 ГЛ.ПАЦИ ГЛАСУВАХА ЗА ЧАЛГАРИНАНАД 3 000 000 НЕ ГЛАСУВАХАНА КАКВО СЕ НАДЯВАТЕ???????????ХА ДАНО АМА ЕДВА ЛИ
173
5
 
6
 
! Отговори
Тикволандия преди 2 години
До Анонимен 214: "че по конституция, герберите трябва да предложат правителство"?Това не е вярно. По конституция ГЕРБ получават мандат за съставяне на правителство, но не са длъжни да го приемат. Още след изборите стана ясно, че патерици вече няма и Бойко със 75 депутати няма как да направи правителство.Защо тогава Бойко подреди Митов да получава мандата? За да спечели време и да намести колкото се може повече калинки в бордове на директори. Вече ги наместиха в БЕХ, АЕЦ "Козлодуй", "МИНПРОЕКТ"
172
5
 
11
 
! Отговори
ЕЛИ преди 2 години
БЪЛГАРИЯ НЕ САМО НЕ УНИЩОЖИ КОМУНИЗМА ,НО И ГО РЕСТАВРИРАНИЕ НЯМАМЕ СЪЮЗ СРЕЩУ БКП,КАЗВАМ БКП ТЪЙ КАТО Е ВИДНО ,ЧЕ И СЕГА ТЯ КОМАНДВА
171
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер е, че има ново мнозинство което да изведе България от кризата. Чалгари + комунисти + ***!
170
7
 
14
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 2 години
Герберуги, нали сте големи победители? За какво тогава молите, както ги наричате, "чалгарите" и "лодкарчето", за преговори? Това не ви ли е под нивото? А и да - гадно ли ви е, че всеки гледа на вас като на оттрепки? За вас вече ще има правителство само с ДПС или БСП и се разкриете всички какви сте. Боко и гроб отиват на бунището на историята. Това е.
169
7
 
16
 
! Отговори
Радо Шишарката преди 2 години
Гербери Сбогом!Нова версия на стара песен!