Митов за отказа на ДБ: Проявяват политическа незрялост

Сега в момента могат да отидат да преговарят с БСП и с ДПС, посочи той
Обновена: 21 апр 2021 13:54 | 21 апр 2021 13:38, Камелия Цветанова
303
Митов за отказа на ДБ: Проявяват политическа незрялост
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Демократична България отказа поканата за разговор за подкрепа на правителството на ГЕРБ-СДС. Партията с най-голяма ПГ, която вчера получи мандата от президента, потърси първо подкрепата на ДБ, тъй като в нейния състав влиза ДСБ, която е част от ЕНП.

Още по темата
"Уважаема г-жо Атанасова, В отговор на Вашата покана за консултации във връзка с връчения проучвателен мандат за съставяне на Министерски съвет на ПГ ГЕРБ-СДС бих искал да Ви уведомя, че нашите предизборни ангажименти и каузата на Демократична България за дълбоки реформи в правосъдието и борба със системната корупция, изключва възможността да се отзовем на Вашето предложение. ГЕРБ продължава да бъде основен носител на порочния управленски модел “Борисов” и опитите за лансиране на фасаден състав на Министерския съвет от подставени лица по никакъв начин не променя този факт", написа в социалната мрежа Facebook лидерът на ДБ Христо Иванов.

Според номинирания за премиер на правителство на ГЕРБ Даниел Митов обаче отказът от разговор с нас от страна на "Демократична България" е проява на политическа незрялост.

"Не можем да си обясним защо се отказват подобни разговори", призна той.

"Не зная как изведнъж "Демократична България" стигнаха до извода, че могат да дадат абсолютно безусловна подкрепата на групата на "Има такъв народ" след като до вчера се отнасяха към тях по съвсем различен начин. Така или иначе това са фактите. Сега в момента могат да отидат да преговарят с БСП, с ДПС. Сами влизат в ситуация, която не е в тяхна полза", коментира Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
6
 
16
 
! Отговори
До гербер преди 2 години
Другарю гербер, може ли да обясните на избирателите си защо бб ги излъга, и не влезе в парламента, след като беше избран в две листи?Може ли да обясните от какво толкова го е страх, че не смее да стъпи в парламента да дава обяснения?Може ли да обясните защо, вместо да говори за себе си,този жалък човечец с нарцистични наклонности се опитва да каже какво биха направили останалите?Вече дори не сте смешни с тези болнични дето ви пречат за паламента, ама не пречат за гукане с Ердоган. Гербидж.
167
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отидоха кат аслани, върнаха се кат пос.ани.Това им е голямата драма на гербиджа. Колкото и да реват, че са първа политическа сила, колкото и реват, че уж народът ги бил избрал, виждат, как са в изключително тежка изолация.При това състояния всякакви упреци към останалите партии са, меко казано, смехотворен детски плач.
166
4
 
10
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
Митов, имаш още пет дена да приказваш, а след това ще трябва да върнеш мандата и пак ще си господин Никой. Поредната гербаджийска калинка.А Анти-ГЕРБ партиите трябва вече да започнат да си говорят лице в лице, а не през медиите.
165
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тоя наясно ли е ,че го назначиха за бостанско плашило и единствената му далавера е мазно вечно петно върху името му?!
164
4
 
8
 
! Отговори
Тикволандия преди 2 години
Какво доживяхме! ГЕРБ да предложат правителство, а да не предложат за премиер Бойко Борисов. Смях в залата.
163
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кикоманМисленето ти е първосигнално като на 5 год дете!Политиката не е за теб!Не съм *** и имам фирма с 40 служители!Това между другото!Бъди здрав!:))
162
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излъгахме Тоя Народ са такава безнадеждна история,че направо не мога да повярвам,че ги има!
161
11
 
4
 
! Отговори
гербер преди 2 години
До До 174-БравоПърво,не е тиквун,а Бойко Борисов!И второ,това показва само че е БЪЛГАРСКИ политик,а не н***дупен русофил или туркофил!А това че сам го казваш е похвално!:))
160
5
 
5
 
! Отговори
гербер преди 2 години
До ЦунамиБедна им е фантазията какво ги очаква през лятото!Сега нека се порадват на 15 мин слава!:))
159
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
твоите любимци са тези които ще отговарят пред хората защо сме загубили милиардите от Европейския съюз------Кои милиарди?
158
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу герб
157
13
 
9
 
! Отговори
Цунами преди 2 години
До .!.192Борисов на тези избори понесе ударите на бившите си съратници, които той отстрани със замах дори и само набедени за корупция,а те не прощават. Друг е би гонаправил. На тяхно място обаче привлече млади, образовани и доказали своята непорочност хора. Такова пречистване изисква време за оздравяване на партията. Независимо от това успехът е добър, но недостатъчен. Това, което не те убие, те прави по-силен. Та, и Герб! На следващите избори ще бъдат като цунами!
156
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да ни бъде.Само крадени ни е в главата. Няма да стане нищо хубаво.ГЕРБ и ВМРО се указаха че са мафията. А от мафията спасение Няма.Ние сме като Русия и Турция само мини-вариянт. Нямам бъдеще.Който където може да се спасява.
155
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя кой като него, министър за една седмица ,кани ..взема функциите на президент )но май ти от итн няма и да отидат )
154
7
 
10
 
! Отговори
.!. преди 2 години
Епа ко да в икажа на гербаджиите все някой друг им е виновен! Сега чалгаря и ДБ ще са им виновни, че не са успели да съставят и пуснат правителство! Та такива ми ти работи! то гербаджия ли е не е виновен! други са им виновни!!!
153
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега е моментът за преговори. На преговорите се проявява държавникът. Иванов проявява манталитет на дете в пуберитет. Ми като искате да сте в управлението поставете си исканията на масата за преговори. Ако се споразумеете, управлявайте за благото на всички, ако ви излъжат - съборете ги! Сега е възможно! Иначе отивате при другите, говорите и против тях. А сами сте слаби и не можете да поемете власта!
152
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестърите се договаряха задкулисно с ДПС, Бойко ги разкри.
151
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам референдум по важните политики
150
14
 
12
 
! Отговори
Браво преди 2 години
До 179Личи, че не си много наясно и мечтите ти са като от тихата спалня на Дончева. На местна почва Герб управлява почти всички общини, а такава власт не се дава от омраза. Какво направи Борисов за България само кьорав не вижда. Колкото до евроатлантици, Борисов точно такива лансира на най-предни позиции. Е, много е добър в политиката, много е обигран. Всеки ден поставя опонентите си в шах. Той лансира една от най-знаковите евроатлантически фигури, като Даниел Митов. Ами сега, хайде да ви видим
149
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Борисов много вдигна летвата за качествен политиктози хамстер ще минава прав от долу