Партийната субсидия пада на левче? Депутатите решават в петък

Поправката в закона е внесена от ИТН
98
Партийната субсидия пада на левче? Депутатите решават в петък
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В дневния ред на депутатите за петък е включена точката за промени в Закона за политическите партии, с които държавната субсидия за партиите пада на лева на глас. Поправките в закона са внесени от ИТН начело с шефката на НС Ива Митева.

Още по темата
Това е пореден опит да се намали субсидията за партиите. В средата на 2019 г. депутатите постигнаха съгласие да я намалят, но скоро след това отново я увеличиха. така че към момента партиите, получили над 1% от действителните гласове на последните парламентарни избори, получават по 8 лев на глас.

В мотивите си от ИТН напомнят, че на референдума през 2016 г. над 2, 5 милиона българи поискаха субсидията да падне на 1 лев. Освен това орязването на субсидията ще отговори на обществените очаквания за икономия на бюджетните средства.

Намаляването на субсидията ще спести над 21 милиона лева на държавната хазна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков обеща да финансира всички партии за него 21 милиона на година не са проблем.Защо е нужно да се харчат от държавния бюджет тези пари ,при условия че има вече си имаме частен спонсор за тази работа.
39
10
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До до 29ВСИЧКО МОЖЕ :DАЗ ПОМНЯ, ЧЕ КАТО НАМАЛИХА СУБСИДИЯТА БЕШЕ И ЗА МИНАЛИ ПЕРИОДИ И БСП ВЪРНАХА ПАРИТЕ! :D ТОВА БЕШЕ МИНАЛИЯ ПЪТ КОГАТО Я НАМАЛИХА ! ПОСЛЕ ЯВНО ТИХОМЪЛКОМ ПАК СА Я УВЕЛИЧИЛИ!)
38
1
 
21
 
! Отговори
Георгиев преди 3 години
Ей сега шумкарите ще изпаднат в несъстоятелност.И всичките им лъжливи симпатити към партията на Славчо се изпариха на момента !Миналата седмица само дето не се разцелуваха !
37
0
 
21
 
! Отговори
1 преди 3 години
корнелия ще бъде очарована.първо започнаха война с герб,сега с бсп и скоро надявам се с дпс.а старите кучета вече им мажат ските и като ги пуснат по пързалката,голям смях ще падне.
36
1
 
9
 
! Отговори
до 29 преди 3 години
Не мисля че има законова възможност да се каже ,че могат да ти вдигнат твоите данъци в минало време ,т.е. държиш повече данъци в миналото по новия закон, но могат да ти вдигнат данъците за бъдеще след приемането на закона.Иначе има друг начин както 45 година , изземване на капитала на частниците.И това е работеща система но трудно може да се направи към настоящия момент.
35
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24За гаража пита ли Мая Манолова? Не е изтърпяла да скочи от метлата на кола на НСО. Разпространиха снимка как олезила се се качва в кола на НСО. Много рев през годините, че я свалиха от кола на НСО като омбудсман. Театрално се вози в автобус и влак при толкова коли на институцията и бюджет. Ама Галевица иска кола на НСО! Не може Деси Мерцедеса да се надбягва с полицай по бул.България с кола на НСО. А тя да спазва правилата за движение.
34
1
 
25
 
! Отговори
Москвич преди 3 години
Досега всичко в редиците на миналогодишните метежници беше шампанско, а от тук нататък започват сълзите !Бог да пази България !
33
0
 
13
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
НПОтата, милите, едвам успяват да си финансират "експертизата", няма да им останат пари и за партиите.
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20 ХммГЕРБ не са опрели до партийната субсидия. Ще я върнат.Ама Костя Копейкин и БСП Ко ши правят.
31
1
 
15
 
! Отговори
Я ПА Я преди 3 години
ТОВА СА 24 ДЕТСКИ ГРАДИНИ НОООВИ
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недей така *** како. Другарката от Крушовица пак шИ рИве ***. Как шИ издържа момчИто в Кравария *** како. А как шИ сИ праи тУалетите *** како. Я виж с какви фризури се конти. Не така како остави и 6-те лъва субсидиика да има за дИтето в Кравария.
29
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закриване на УБО. МВР осигурява охранаат само на Председателя на НС, Президента и Премиера. Останалите да се придвижват както войските в Древен Египет-ПЕША. Одете пеш,бе ***...
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вместо София да има бюджет 2 милиарда ,сега ще има 2 милиарда и 21 милиона.Ето ви една изгода на икономията която ще се гласува.
27
11
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До ХммБРАВО БРАВО БРАВО!!ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЛИ ДО СЕГА ДА ВЪРНАТ НАДВЗЕТОТО НАД 1 ЛЕВ!! ЗА 10 ГОДИНИ ДО СЕГА!!!МОМЕНТАЛНО ДА СЕ ВНЕСЕ ТАЗИ ПОПРАВКА В ЗАКОНА!!!
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самореклама 100%, ефект 0%.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17 Е и. Какво като е малко. Тук 20 милиона,там 30 милиона и стават стотици милиони. Те даваха до миналата година на Доган по 60 милиона да е държал в изправност тец в случай на нужда от електричесто. И веднъж като се наложи да го пуснат не успяха. След протестите развалиха договора. Ето ти още 60 милиона на вятъра всяка година. Виж как почват да се събират ненужно прахосваните пари.
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Става,но след цялостна ревизия парите на всеки депутат и партия!Да съкратят и парламентарния гараж,да коригират цените в парламентарния бюфет,да намалят заплатите на народните ужким представители! Да си бършат дирниците с вестници например...
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От разни партии започнаха да плашат как с 1 лев олигарсите щели да завземат и да влияят на партиите. Сякаш сега изобщо не влияят по никакъв начин.
22
3
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПАРТИЙНАТА СУБСИДИЯ НЕ Е КОНСТИТУЦИОННА ПРОМЯНА ТЪЙ, ЧЕ ТОВА Е ВЕЧЕ ПРИЕТО!-------------------------ГЕРБ МЕЧЕ ВНЕСЕ ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА МАЖОРИТАРНОТО !!!НО И ГЕРБ И ИТН ДА ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО ПАК НЯМА ДА СЕ ПРИЕМЕ ЩОТО ТОВА Е КОНСТИТУЦИОННА ПРОМЯНА А ТЯ ИЗИСКВА ПОВЕЧЕ ОТ 212 ГЛАСА!
21
11
 
5
 
! Отговори
мислете преди 3 години
Направете я тази глупост и НПО-тата ще ни управляват. ***.