Скандал в парламента: ДПС, БСП и ИТН скочиха на ГЕРБ

Най-токсичната партия, да бъде поставена на дъното в политиката
228
Скандал в парламента: ДПС, БСП и ИТН скочиха на ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като от името на ПГ на ГЕРБ-СДС депутатът Тома Боков обвини ДПС, че е част от новото управление и влиза в задкулисни преговори, няколко партии скочиха на ГЕРБ.

Според Йордан Цонев от ДПС, ГЕРБ е най-токсичната партии и в управление, и в опозиция. Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов отсече, че ГЕРБ трябва да бъде поставена на дъното на политическия живот. Червената шефка Корнелия Нинова обвини ГЕРБ, че иска да създава хаос в управлението.

"В петък беше утвърдено новото парламентарно мнозинство ИТН, ДПС, ИМВ и ДБ и то функционира на базата на общи задкулисни действия и заради това ние ще се фокусираме върху делата им", скочи Биков. Според него най-яркото доказателство за това е изборът на Георги Ганев за шеф на бюджетната комисия в НС, което стана факт с гласовете на ДПС.

Още по темата
"Далеч сме от илюзията, че това е резултат от спонтанен ентусиазъм и не вярваме, че тези кандидатури са подкрепени от ДПС, защото са безспорни и заради това вярваме на политехнически факти, а те са симптоматични. Кога и как се разбрахте за подкрепата на ДПС, къде бяха проведени тези преговори, защото всички вкупом се отметнахте от обещанията си за прозрачност и публичност на всяко ваше решение. Въпросът е водят ли се задкулисни преговори за съставяне на кабинет с подкрепата на ДПС и каква е логиката на ДБ да не води преговори с ГЕРБ, а да обяви подкрепа за правителство на ИТН, което още не е обявено", обвини Биков.

Йордан Цонев му отговори, че ДПС е партия, която още преди демокрацията иска демокрация.

"Веднага след променените ДПС винаги е следвало една ясна и принципна позиция - НАТО и ЕС и никога не е изневерявало на тази позиция. ДПС винаги е показвала ясно каква линия на поведение следва. Още в изборната нощ нашият председател каза, че ние разчитаме вота на избирателите като заявено желание за промяна и детрониране на Бойко Борисов и това е промяната. Това е ясно изразена позиция. Ние заявихме, че няма да подкрепим никакво правителство на партиите, които загубиха 300 000 гласа. Тези партии няма да бъдат подкрепени от нас, защото загубиха изборите - 20 депутати и 300 000 гласа загубихте, това не е победа, а има вот на избирателите за промяна и заради това не зад кулисите, а тук в НС Мустафа Карадайъ каза ясно, че няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ, но ще подкрепим правителство на партиите на протеста, без да участваме в него", настоя Йордан Цонев.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов отсече, че хората трябва да знаят как се работи в НС.

"Преди заседание има Председателски съвет и се определя дневния ред. След това влизаме в зала и установяваме, че партии четат декларации. Върхът беше тези на ГЕРБ. Всеки от тази зала трябва да знае, че ако гласува каквото и да е с ГЕРБ е предателство към българския народ. Първо ще видим какво ще направи ГЕРБ, след това ние, а ако се стигне до трети мандат хубаво е да се внимава", каза той.

"ГЕРБ трябва да бъдат поставени в дъното на политическия живот заради всичко това, което сториха на България", отсече Йорданов.

Соцлидерката Корнелия Нинова настоя, че целта на ГЕРБ ще е да създава хаос и нестабилност в политиката на държавата.

"Не се подавайте на това", обърна се тя към депутате от новите политически партии в НС и ги предупреди,че Борисов вече се окопава във властта чрез промени в ръководствата на държавни дружества и отдаване на концесии.

"Политиката на БСП е последователна, 4 години 5 пъти вот на недоверие, напускане на парламента заради погазване на демокрацията, така че всякакви опити за внушения, че ГЕРБ и БСП могат да правят нещо заедно, противоречат на обективните факти. Сега обаче има неяснота в позициите на някои от партиите. Не ви стигат гласове, но в същото време отказвате подкрепата на БСП, а това е липса на политическа мъдрост, не ни приравнявайте към партиите на статуквото", призова тя. 


228
Още от Политика
От БСП: Нежеланието за съставяне на кабинет ще върне Борисов "на бял кон"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
2
 
! Отговори
Милена преди 3 седмици
До Анонимен 58
Кога съм дошла в София ли? Веднага ти отговарям. От момента от който са ме изписали от Майчин дом-София. След което много дълго време живях в чужбина поради естеството на работа на родителите ми. Зимбабве и ЮАР. Така, че не знам от къде съм.
196
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
МИС ПИГИ ЕНЕРГИЧНАТА ОБЯВИ, ЧЕ ЩЕ ВДИГА ЦЕНАТА НА ТОКА НА ЛЕВЧЕ!!!
195
0
 
4
 
! Отговори
Милена преди 3 седмици
Обърнах се към вас с нашият случай, за да ви предпазя.Глобата си е глоба, но преди да осъдят човек, не го намират за връчване на документа.Когато го осъдят, го намират.Целта е вече дължимото да нарасне в пъти..Тези колекторски фирми са собственост на определени хора и те не са случайни.Отказвам да ме рекетират ! Само наложената глоба! Ако това, че искам да сте бдителни и да си търсите правата, ме прави "чалгарка", значи е така.
Тези, които ме разбраха, благодаря! На останалите, здраве и разум!
194
2
 
6
 
! Отговори
Бунгар преди 3 седмици
Неможе Парламента да поставя партиите на дъното на политиката. Това го прави народа по време на изборите. Тези от дъното на политиката искат да задават дневния ред на държавното управление.Не става така. Това е Подмяна на изборите, а не Промяна,както се лансира в Парламента.
193
2
 
5
 
! Отговори
България губи с тези преди 3 седмици
Истината е, че тези новоизлюпени партии се съюзиха с ДПС още в началото.. Българино, кога ще разбереш, че трябва да гласуваш, за да не успяват да влизат турците в парламанта?? Сърдите се като ви определят като ***, а се държите точно като такива..

Този парламант е срам за България!
Такъв цирк и комунистите не правиха в първите години след така наречената демокрация.

Аз не желая да ме управляват партии, които са там само заради сеирите, които направиха преди изборите и са малцинство!!!!!
192
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
НАСАМ НАРОДЕ, НАСАМ. ЦИРК – ПАРЛАМЕНТ С НОВО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ. ГЛАВЕН СЦЕНАРИСТ – ДОН БУДА.
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ САМО ДНЕС И САМО СЕГА – ВИЛОНЧЕЛО ЧАЛГА МЪПЕТ ШОУ СТРАДИВАРИ ПАРЛАМЕНТ. ГЛАВЕН ДИРИГЕНТ –GNOME. СОЛИСТ – LADY BEE. БОЛЕРО – FLYIN BULL. ФАРТ – JORDAN PEPPERMINT. БАЛЕТ – TORANAGA SACH. SECURITY – SEVEN EIGHTH. COPYRIGHT – SIMPLE KARDZHALI PUS_SY.
191
1
 
3
 
! Отговори
Loyko преди 3 седмици
До 176 Не разбрал герберст
Звучиш като Вуте. Не искаш на теб да ти е добре,а на другите да им е зле.Кога 3/4 заявиха ,че са против ГЕРБ? Рефереднум ли имаше?По-бедни можем да станем,бъди сигурен.Гласуването показа. Около 50% гласували, над половината са за ГЕРБ.Ако умножим по 2,до 100% се вижда,че Герб печелят над 50% от гласовете,ИТН 34%,БСП 30% и т.н.Разбира се това е теретично,но само за инфо..не съм член на ГЕРБ и не съм обвързан с никоя партия в БГ.
190
0
 
5
 
! Отговори
няма мърдане преди 3 седмици
Отзад на ИТН винаги стои ДПС.
189
2
 
2
 
! Отговори
Милена преди 3 седмици
До Д-Р ПСИХО
А ти не го спирай това лекарство, което видно от казаното ти е добре познато. Ако го спреш, ще свалиш розвите очила и ще видиш, че нямаш нищо общо с европеец. Ти си роб и такъв ще си останеш. Голям смях пада като чета простотиите на чалгари срещу чалгари.
Ако по тв от време на време показват и за успели млади хора, освен силикон и чалга, може да прогледнете. Промити мозъци на хапчета и други....
188
3
 
4
 
! Отговори
Милена преди 3 седмици
До *** чалгарко

Тъпо неграмотно същество, преди да определяш кой какъв е си помисли, че не всички са чалгари. Моят брат има толкова медали, колкото ти не можеш да си представиш. И благодарение на такива като него света е разбрал къде се намира България. И мога да разговарям с човек, който на моите години ръководи фирма, колкото и малка да е...
Чалгата се появи в България заради публиката.Търсенето определя.
Протестите започнаха от млади и интелигентни хора, но след това се намеси това чудо
187
0
 
7
 
! Отговори
Адвокат преди 3 седмици
До Милена
Това е абсурдната практика.В момента бързат да събират всичко докато не се приеме евентуално нов закон за продажбата на дългове. 1.Глобата от градска мобилност.
2.Дълга продаден на колектори, които естествено не ви уведомяват.
3.ЧСИ.
Глоба-200, 143.00-разноски по изпълнението, чл.81, 24.00 такса по т.26 Тарифата към ЗЧСИ
Обърнете се към адвокат, защото има нарушения във връчването на поканата и давност. Без ваш подпис не се продава дълг.
Мутренска история.
Адвокат и през съда.
186
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А ГДЕЙ БЕЛОСЛАФ- ТОА ТИТАН НА ПОЛИТИЧЕСКАТА МИСЪЛ СЕ ИЗПОКРИ И НЕ СЕ ПОЯВИ- ДАВАЙ СЛАВИ ОБЕЩАНОТО- ВЕДНАГА- ОГРОМНИТЕ ЗАПЛАТИ, ПЕНСИИ, СОЦИАЛНИ ПЛАЩАНИЯ....ЧАКАМЕ И ЩЕ МЕТЕМ, АМА ЯКО МЕТЕНЕ ЩЕ ПАДА.
185
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На последните избори отново доказахме, че сме не сме узрели за демокрация. За съжаление, хората гласували за Христо Иванов, Слави Трифонов или Мая, ще го разберат един ден, когато се огледат и се намерят отново обратно в 90-те години. Сега вече крадците и мутрите за в парламента. Честито българи!
184
8
 
9
 
! Отговори
x преди 3 седмици
Мисля че на прекалено много хора са им платили за да пишат в коментарите каквото им кажат...Прекалено явно е ! Само прегледайте няколко страници и ще разберете истината !
183
2
 
18
 
! Отговори
ПРЕМАХВАНЕТО преди 3 седмици
НА ТАВАНА ОТ 35 СЕКЦИИ, В СТРАНИТЕ ИЗВЪН ЕС,

Е ОГРОМЕН ПОДАРЪК ЗА ДОГАН, ДПС и ТУРЦИЯ

И Е САМОУБИЙСТВО ЗА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПАРТИИ
182
5
 
11
 
! Отговори
Абе преди 3 седмици
От мен,таржия като Данчо Ментата всяка хула към ГЕРБ е като комплимент !
181
8
 
23
 
! Отговори
Е преди 3 седмици
Разбираемо е да им се е насъбрала злоба, след като толкова години наред само преглъщат загуба след загуба от една и съща политическа сила на изборите ! Много показателен за това е коментар 176 - важното било да се свали ГЕРБ от власт, а какво ще става след това - да мислят други ! Направо се ''успокоих'', че вече го постигнахте, но.... хайде не си присвоявайте гласовете и на негласувалите - тяхното въздържание всъщност е вот и срещу ВАС !
180
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Значи ИТН и ДБ, за да си осигурят избиратели от Зпадна Европа и САЩ са готови да продадат интересите на България на ДПС, браво, първото ми разочарование от вас.
Нинова, и ти ли гласува за това ма, кой ще ти даде пък на теб глас от чужбина.
179
22
 
15
 
! Отговори
Няма такава държава преди 3 седмици
Никой не иска да се докосне до престъпниците от Герб.Това е истината.Герб са проклятието на страната ни.Затова сме първи по смъртност и корупция , и последни по доходи и свобода на словото.
178
18
 
13
 
! Отговори
реалист преди 3 седмици
Краят на тиквената диктатура дойде.Разбойника от Банкя и Шайката му от крадци и некадърници са вън от политиката.Колкото и да се заканват ,заплашват и да се опъват на народната воля ,времето им изтече.Когато се върне Тато на власт ,тогава и шофьора му Боко Тиквата ще се върне.Първо трябва да си излежи присъдата от минимум 20 години ,макар че за държавна измяна присъдата е до живот.