ГЕРБ най-вероятно връщат мандата за съставяне на правителство днес

Крайно време било партиите на протеста да съобщят какви намерения имат
Обновена: 22 апр 2021 12:20 | 22 апр 2021 12:08, Камелия Цветанова
93
ГЕРБ най-вероятно връщат мандата за съставяне на правителство днес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ, които получиха във вторник мандат за съставяне на правителство, вероятно ще го върнат още днес. Това стана ясно от изказване на депутата Тома Биков по време на дебата за налагане на мораториум върху решения на МС в оставка.

Още по темата
"Ние ще върнем мандата най-вероятно още днес”, заяви Биков.

Според него обаче е крайно време партиите на протеста да съобщят какви намерения имат за властта.

"Кога ще излезете пред медиите да обясните на какви програмни намерения ще стъпи новото управление, което в тази зала очевидно има над 160 души мнозинство. Може да промените не модела, Конституцията може да промените. Деморализирате в момента цялото общество с вашето поведение",скочи той.

"Излезте пред журналистите, дайте интервюта, спрете да мълчите и да говорите с по две изречения от тази трибуна - някакви смешки", призова той.

"Колеги от "Има такъв народ", дайте интервюта, обяснете на българите, на вашите избиратели какво смятате да правите. Конституционната процедура не забранява да обясните какви са ви политическите, икономическите намерения. С кого искате и с кого не искате да управлявате. Ще управлявате ли изобщо или отиваме към служебно правителство, за да могат хората да си направят плановете", поиска още Биков.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари