Мораториум върху решенията на МС в оставка до избор на нов кабинет

От ГЕРБ го обявиха за противоконституционен
256
Мораториум върху решенията на МС в оставка до избор на нов кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След два часа и половина разгорещен дебат и взаимни обвинения и нападки партиите в НС, без ГЕРБ, наложиха мораториум върху решенията на правителството в оставка до назначаването на нов кабинет.

Още по темата
Предложението за мораториум дойде от червената шефка  Корнелия Нинова и Мая Манолова от ИСМВ.

С решението на НС се налага мораториум върху възлагането на концесии, включително определяне на концесионно възнаграждение, предоставяне на разрешения за търсене и проучване на подземни богатства, поемане и предоставяне на държавни заеми по смисъла на Закона за държавния дългна нов държавен дълг, промени в състава на органите за управление и контрол на държавните публични предприятия, държавни болници, дружества с над 50% държавно участие и др., извършване на разпоредителни сделки с недвижимо имущество на държавните лечебни заведения за болнична помощ, назначаване на лица на висши публични длъжности, назначения в държавната администрация.

По време на дебата Тома Боков отсече, че решението е  противоконституционно, защото се отнемат правомощия от изпълнителната власт от страна на законодателната.

"Ако искате да спрете всички решения трябва да направите правителство, а не да занимавате хората с вашите неадекватни изказвания", отсече той.

"Страната се намира в здравна криза, имаме социални и икономически затруднения, намираме се на ръба на политическа криза, защото никой не е казал ще има ли правителство, предлагате ли някакви мерки освен неадекватните си изказвания, давате ли си сметка какво правите в този парламент в последните дни, защото имам чувството, че не си давате сметка", скочи още Биков.

Той предупреди депутатите от новите партии, че аргументът, че ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни за всичко, не върши работа, а хората очакват да кажат какви са намеренията им за властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво!
188
1
 
8
 
! Отговори
Бате Бойко преди 2 години
До 206Утре го връщам.
187
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде бойко, връщай мандата по-бързичко,че има и други след тебе, нямаме времеда те чакаме да се туткаш!
186
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом крадат всичко това се пишена гърба на техния бойко, герой,хубавец с много крадливи приятели,колеги, съпартийци. Народът гледаи да си прави сметката, да чете,да се информира.
185
12
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Опозицията хем иска да върже ръцете на Борисов, хем иска да си го гледка в усмирителната риза. Но не иска и да го свали, като състави правителство. За това състояние в медицината си има точен термин. Между другото не си спомням някоя от опозиционните партии да е предлагала избори до дупка. Излъгаха ли ни?
184
4
 
22
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Ми то като гледам скоро (или въобще) кабинет на се задава. Иначе се разработиха - и по закона за изборите и по псевдо-контрола. Едно време след мораториума на Луканов върху обслужването на външния дълг ни нахлузиха валутен борд и още сме впрегнати; сега ще очакват ЕС пари за развитие да ни отпуска, майко мила!Шоуто е в ход, но вместо с овации ще завърши с камъни по лакомите им глави. Сл.Тр затова се крие, Мая и ДБ да вземат пример!!!
183
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяна по комунистически- нарушаване на конституцията, разбира се за "благото на народа".Очаквайте връщане на член 1Народен съдПревъзпитателни лагериВсичко за "благото на народа".
182
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моратпориум за нови но сегашните си продължават да краднат. Президенти банки бордовете и т.н .И краднат много повече от 240 крадците в НС и президента. Заплати по 20, 50.. 200 бона 1 милиона и повече. И са най-малко 1000 човека.
181
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така в момента мандатът е в герб,а тука искат други партии да направелиправителство. Първо герб трябва да го върне, той е единствен и го дават под ред.
180
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аууу, какъв кеф е да четеш ревящи ***!!
179
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите Корни и Мая щели да правят промяна, е правят я но само и винагиединствено за лична полза. Лъжлива червена сг^ан.
178
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво!!! мачкай гроб!!
177
5
 
19
 
! Отговори
Зрителите преди 2 години
Гледам НС.В потрес съм, умната и красива фъфлеща председателка,не знае какво гласуват.Ако не беше тъжно,щеше да е много смешно.Цитат:Ако случайно не го приемам, ще върнем пак да гласуваме.Боже, боже.....
176
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно ги поставят под запрет, защотоса натворили много глюпости, за тяхно добро е.
175
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера видях на живо Андрей Чорбанов, качи се в автобус 280. Излекувал ли се е от ковид, той всъщност депутат ли е от ИТН? Слави Трифонов още ли е болен, още ли се крие, кога ще влезне в НС, сега гледам заседание на НС на живо по ТВ, няма го.
174
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така никой не иска да прави правителство?Има определен ред от действия по конституция,които в момента текат. Даже герб не връщат мандата днес, а отлагат за утре, т.е. те бавяттопката, въпреки че това няма да им помогне.
173
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберастията е по опасна от ковид.....
172
7
 
17
 
! Отговори
Гуфу преди 2 години
Сат, пусни сателита и провери из архивите. Има решение на конституционни съд, че подомен мораториум е противоконституционен. И ако броим като теб над 80% не подкрепят Славиту, над 90% не подкрепят ДБ, за Мая Галева не подкрепата е над 90%. Толкова сте жалки всичките "протестъри".
171
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има един виц за Чукча, който станал писател, когато го попитали за нещо, той отговорил, че е писател, не е читател. Голяма част от коментиращите са като Чукча, пишат коментари без да са прочели Конституцията, правилника на Н.С. и т.н., без да познават процедурата по съставяне на правителство, не знаят какво е правителство в оставка, кога и как се съставя ново правителство, кога се гласува оставка на правителството в оставка... Потвърждава се, че "Всяка държава заслужава управлението, което има"
170
4
 
11
 
! Отговори
Отровна гад преди 2 години
След като никой не иска да правят правителство, защо парламента заседава по законопроекти?Какво ще приемат щом до 2 седмици (общо 7 заседания) Радев ще ги разпусне?