Мораториум върху решенията на МС в оставка до избор на нов кабинет

От ГЕРБ го обявиха за противоконституционен
256
Мораториум върху решенията на МС в оставка до избор на нов кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След два часа и половина разгорещен дебат и взаимни обвинения и нападки партиите в НС, без ГЕРБ, наложиха мораториум върху решенията на правителството в оставка до назначаването на нов кабинет.

Още по темата
Предложението за мораториум дойде от червената шефка  Корнелия Нинова и Мая Манолова от ИСМВ.

С решението на НС се налага мораториум върху възлагането на концесии, включително определяне на концесионно възнаграждение, предоставяне на разрешения за търсене и проучване на подземни богатства, поемане и предоставяне на държавни заеми по смисъла на Закона за държавния дългна нов държавен дълг, промени в състава на органите за управление и контрол на държавните публични предприятия, държавни болници, дружества с над 50% държавно участие и др., извършване на разпоредителни сделки с недвижимо имущество на държавните лечебни заведения за болнична помощ, назначаване на лица на висши публични длъжности, назначения в държавната администрация.

По време на дебата Тома Боков отсече, че решението е  противоконституционно, защото се отнемат правомощия от изпълнителната власт от страна на законодателната.

"Ако искате да спрете всички решения трябва да направите правителство, а не да занимавате хората с вашите неадекватни изказвания", отсече той.

"Страната се намира в здравна криза, имаме социални и икономически затруднения, намираме се на ръба на политическа криза, защото никой не е казал ще има ли правителство, предлагате ли някакви мерки освен неадекватните си изказвания, давате ли си сметка какво правите в този парламент в последните дни, защото имам чувството, че не си давате сметка", скочи още Биков.

Той предупреди депутатите от новите партии, че аргументът, че ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни за всичко, не върши работа, а хората очакват да кажат какви са намеренията им за властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
6
 
7
 
! Отговори
За 188 преди 3 години
Ха благодаря.Току-що си призна че пишеш по поръчка.След като двете ти не са им дали доверието си.Значи 96 процента от българите нямат доверие на Мая.над 80% нямат доверие нито на Корнелия нито на Слави.Я пак се пробвай с опорните точки драскачо?
168
8
 
7
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Като за начало гласоподавателите поставиха ГЕРБ като първа политическа сила.като за второ този мораториум е директна намеса в правомощията на изпълнителната власт.--------По-малко от 1/3 от гласоподавателите ! 2/3 не им дадоха доверие, нали? Мораториумът е ограничаване на правимощията на Изпълнителната власт - ДА.
167
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събудете се хора. ВМРО и ГЕРБ съсипаха Българската Икономика. Никой няма да може да ни оправи.
166
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ+БСП+ДПС вече започнаха заедно да гласуват по промените в съдебната система, които реално са от най-голямо значение, така че нищо ново под слънцето.Трябват нови избори, докато трите остатъка на мутренския преход заедно станат малцинство. Само така ще може да се реформира прокуратурата и институциите да започнат реално да разследват корупцията, вместо да разпъват чадъри над нея.
165
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Примера с Ива Митева. 2007-2020 г. готви всички крадливи закони на ГЕРБ за концесии, бюджет, евро и т.н. и сега се издига президенка при Слави. Никаква промяна няма да стане, а ще стане още позле и ще се краде още повече и след ГЕРБ.
164
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хоро време е да погледнете истината в очите. ГЕРБ и ВМРО не занм защо го правят ,но за няколко дни съсипаха Българската икономика.
163
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой тупка топката и бави процедурата?Не е Бойко, нали?!-------В момента я тупа именно Боко.Явно това е измислила умната му глава - да тупа топката и да крещи "Айде стига сте тупали топката!".
162
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
монаториума е закаснял, с няколко дни. ГЕРБ и ВМРО съсипаха икономиката за три дни.
161
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дааа, нищо да не пипат, за да има повече за новото правителство- ето това е истинското желание на червените *** Корнелия и Манолова, червената партия и знаем ги водят.Е, това беше промяната , за това бяха протестите- пр*ост народ, разпаднала се държава.
160
5
 
5
 
! Отговори
За 177 преди 3 години
Тошко африкански вече каза че ще връща мандата и няма да съставя правителство.Кой остава?
159
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО и ГЕРБ са срещу България. Не занм кои са им шефовете, нот се са срещу България.
158
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Апокалипсис 176Мандатът в момента е в ръцете на ГЕРБ и още не са го върнали, така че точно Бойко тупа топката в момента.
157
8
 
12
 
! Отговори
Апокалипсис преди 3 години
Пълен цирк!Защо си губите времето с безсмислени мораториуми?Утре връщатате 2-рия и 3-ия мандат на Радев, в понеделник той си назначава служебния кабинет и Бойко е аут след 3 дни!Ама и всички останали са аут от депутатите столове!Ха сега! Кой тупка топката и бави процедурата?Не е Бойко, нали?!
156
7
 
13
 
! Отговори
За 156 преди 3 години
Личи си че си живееш в някакъв измислен свят.Като за начало гласоподавателите поставиха ГЕРБ като първа политическа сила.като за второ този мораториум е директна намеса в правомощията на изпълнителната власт.Изрично забранено от конституцията.Като за трето-според вашата пропаганда навсякъде са назначени кадри на ГЕРБ.Което значи че в момента няма кого и къде да назначават.И накрая ти сам си призна че не разбираш нито от закон нито от конституция.Що си напъваш грамофонната плоча???
155
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да има резултати. ВМРО и ГЕРБ вече съсипаха Българската икономика. От Понеделник до днес ,направиха такива капани,които никой няма да може да ги оправи. Това е самоунищожени. Това не са Българи , а са анти-Българи. ГЕРБ и ВМРО най-анти БЪларите в историята на човечеството.
154
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само в БГ важи виновен до доказване на противното, то не бяха чекмеджета, то не бяха кражби за милиарди, но така и един не извади някакво доказателство, не заведе дело, от ЕС не разледваха и т.н. Това е само в болните глави на тези които вярват на всичко написано в интернет, което се оказа не са малко хора съдейки по резултатите от изборите.
153
1
 
11
 
! Отговори
До Христо Иванов преди 3 години
Ристе, Сега какво правим със законността? Ще протестираме ли пред съдебната палата?
152
2
 
0
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
до пияница мистик Това на всички е ясно. Става въпрос за НОВИ разрешения и концесии.
151
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Старите мутри викат мутри вън. Нов бардак със стари ***
150
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакаме резултати и то много скоро, не ме интересува какво гласуват и дали се разбират, искаме резултати в икономиката и здравеопазването най-вече.