Новите партии пратили стрелите си към БСП, а не към общия враг ГЕРБ

ГЕРБ вече са били окопали във властта, смята Корнелия Нинова
66
Новите партии пратили стрелите си към БСП, а не към общия враг ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради проекта за решение за налагане на мораториум върху отдаването на концесии, продажбата на общински болници и назначения в администрацията на БСП, червената шефка Корнелия Нинова обвини новите партии в НС, че насочват стрелите си към левицата, вместо срещу общия им опонент ГЕРБ.

Тя припомни, че новите политически субекти в Народното събрание и ДПС миналата седмица са отхвърлили предложението на БСП за мораториум.

Още по темата
"Това си е ваше решение. Ние в решенията на други партии не се месим, но няма да допуснем да хвърлите върху БСП думи като "БСП саботира общия анти-ГЕРБ фронт", каза Нинова

"Щяло било да попречи на проверката на сделките и на ревизията на политиката в последните 4 или 10 години. Абсурдни твърдения, оправдания", отсече тя.

Според нея вторият ешалон на властта може да помогне много, но може и да навреди.

"Какъвто и прекрасен Изборен кодекс да направите, ако не променим надолу модела на управление на ГЕРБ, те ще саботират. Това беше целта на мораториума, който искахме да наложим, но трите нови партии го отхвърлиха. Докато търсехте вина у БСП, вместо във властта, тя овладя целия сектор енергетика, овладяване и окопаване има в земеделието тези дни са подменени ръководствата на 65 болници в цялата страна, като в 58 от тях е имало само по един кандидат, определен предварително и избран", отсече соцлидерката.

Нинова обясни, че от ИСУЛ са изпратили до БСП подписка с искане за отмяна на конкурса и възстановяване на нормалността.

Тя е убедена, че ще последват и други такива, но почти цялото държавно и общинско здравеопазване вече е овладяно, а новото правителство няма да може да смени новите директори.  

Мая Манолова от ИМВ, която е автор на идентичен мораториум, коментира, че през последните месеци ГЕРБ трудоостроиха партийни кадри в цялата администрация, не са по високите етажи.

"В периода на безвремие между две правителства назначенията в регулатори, в бордове и на по-ниските нива на администрацията трябва да бъде спряно", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
1
 
! Отговори
Пчеличката мая преди 2 години
Само Герб са достойни да управляват България. Всички други са подвластни на мафията.
50
1
 
3
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Ами заслужаваш си го др Нинова! Пардом "Госпожо" ! Нали така искахте да се обръщат към вас,като редови ЧЛЕН НА СДС тогава? Ами не се чуди защо те мразят хората днес! И ти както др Борисов,бивш член на ЦК на БКП като пожарникар,яхнахте идеята,че няма "хляб" в старите партии,И се ПРЕБОЯДИСАХТЕ ЗА ЕДНА НОЩ! -:) Ами има хора които сме още живи и ви помним!!ГЕРБ и БСП,трябва във времето,от тук на татък,да изчезнат от политическата сцена на България! ИЗЛЪГАЙТЕ ТОЛКОВА МЛАДИ ХОРА!!!
49
0
 
4
 
! Отговори
ДА НАПОМНЯ НА БСП преди 2 години
Нинче с всеки изминал ден ми ставаш все по патична (обратното на анти патична) дали не се влюбвам. Както и да е как ше процедираме с ония 6 000 000 милиона лева, дето БСП завлече от субсидиите. Опапкахте ли ги на събора на Бузлуджа оф забравих че ти каза пред парламента, че сте го преместили събора на паветата при стачкуващите. Язък че не съм разбрал че си купех *** от ваща СЕРГИЯ ама друг път.
48
1
 
6
 
! Отговори
Ужасена преди 2 години
Трябва да се забрани със закон комунизма и социализма и такива партии в България. Трябва да се преименуват всички имена на градове, села, училища, улици, квартали и т.н. които носят комунистически, партизански, съветски и руски имена свъзани със историята ни. Например, недопустимо е, да има улица Генерал Гурко или улица Гео Милев. Трябва да се съборят всички паметници, които възхваляват по един или друг повод СССР или Русия, като пример- Альоша в Пловдив, Шипка в Стара Планина, Самарско знаме
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До47 Тази не е кокошка, а див алчен, властен петел в менопауза.
46
3
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Оказва се , че партията ИТН трябва да се казва ИТТН ( има такъв тъжен народ). Дааа, тъжни народе, предстои ти още доста тъга!
45
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога ще се появява тази кокошка
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 45Те сички милеят за България. Затова изнасят капитали, спонсорират наследствената линия, за да се завърнат един ден и да продължат светият път на партията. Затова Паси плака.Затова и Стоянов замина.
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всевдо -мъжкаранско, отблъскващо женище.
42
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко му е заплатката на синчето и в САЩ? Колко му струваше университета в САЩ? Много милее за България , пък детето си го пратила в САЩ, защо не е в Русия?
41
2
 
10
 
! Отговори
що мълчите? преди 2 години
Кажете и на тая,че изборите минаха отдавна!
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До отровна гадТова, което си написал е логично, но забравяш внезапното посещение на Херо Мустафа при Радев, което беше вчера, но обичайно не се отрази от медиите на Божков и Прокопиев. Питам се какво ли са говорили, и какво ще се промени след разговора им?
39
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено е да е така. Та вие сте най-верните подръжници на ГЕРБ. Изпълнихте поставената задача от Борисов да сте на 3 място.
38
6
 
8
 
! Отговори
Калеко Далеко преди 2 години
До Калеко АлекоНинова няма нищо общо с БСП /БКП/ , тя се дотътри от СДС .На Нинова не и пука за БСП , имаше договорки с Борисов , за да си РАЗДЕЛЯТ Премиерският и Президентският пост , но нещата се преобърнаха , най-вече за Нинова .Въпросът е , Нинова защо е лидер на БСП , по какви причини , след като ''тя'' РАЗЦЕПИ ПАРТИЯТА И ПРОГОНИ ЕЛЕКТОРАТА И ?
37
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ловечПредлагам СИМИТЛИ за столица на България. Поли Президент а Стефчо Министърпредседател
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На времето имаше една Надежда М. докато не расипа СДС, заедно с Костов, не миряса...
35
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реално Нинова е единствена опозиция в момента. мутрите и ДБ са проекции на Доган, ще видим за Слави, дано той не е , но май ще е такъв случая!
34
1
 
14
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Олеле ущипаха ме! А трябваше да е друг, аз съм невинна мома!
33
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова ще довърши БСП. Крайно антипатична е за неутралният избирател. Може да мобилизира само твърдото ядро на партията, но вече и това не е много сигурно.
32
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова, ти защо не си в затвора?????????????