Демократична България с нов законопроект за действия при пандемия

Промените са внесени от депутатите Атанас Славов и Александър Симидчиев
24 апр 2021 17:18, Анисия Иванова
87
Демократична България с нов законопроект за действия при пандемия
Снимка: БГНЕС

При обявена извънредна епидемична обстановка министърът на здравеопазването да е този, който въвежда в изпълнение Национален план за действие при епидемия или пандемия, а в него изрично да бъдат посочени видовете мерки за ограничаване на разпространението на заразната болест, включително конкретни критерии и показатели.

Това предвиждат промени в Закона за здравето, внесени от депутатите от Демократична България Атанас Славов и Александър Симидчиев, който е председател на Здравната комисия в 45-ия парламент, съобщи БНР.

Ако няма готов план, Министерският съвет трябва да приеме такъв по предложение на здравния министър в срок до 14 дни от обявяване на извънредна епидемична обстановка.
 
В мотивите към проекта е записано, че с промените се запълва съществуваща нормативна празнота. До този момент законът урежда приемането единствено на здравни програми. Целта е да се гарантира предвидимост при въвеждането и отмяната на противоепидемични мерки и да се подобри взаимодействието между всички държавни и общински органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до КарачанаковТошко Африканския ще ти го нашммyлu и през банския !Усещаш ли вече красивия гъдел на любовния мускул ? Явно го усещаш , щом толкова си се запенил ...
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ли е най-важното за хората е важно, кои ще са хората в щаба, как ще протече ваксинацията, как хора убедени, че няма вирус ще бъдат убедени да се ваксинират. А иначе съжалявава, че този безупречен лекар се забърква в политиката дано да не бъде употребен Иван Костов знае как...
64
0
 
6
 
! Отговори
Симидчиев продажник преди 2 години
Мноооооого внимавайте със Симидчиев и всичко, което той предлага. Продал се е на фарма мафията и всичките му закони са писани с тая идея.
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 69 ДБ не може да ни превърне в каквото и да е. Ние ще си останем в балканското блато, ще изповядваме "семейни" ценности на книга и на лозунги, а няма да правим деца или по едно, ще изповядваме и "християнски" ценности вярвайки в суеверия и конспирации. И ще си гласуваме за чалга певци и демагози по долни пикливи ***, които ни назидават от екрана. И накрая ще си "намерим майстора". Този клет народ няма как да избяга от себе си.
62
6
 
8
 
! Отговори
Додо преди 2 години
До 67: Вероятно си или гей, или тотален гама-мейл. Да, всеки нормален човек, който живее по Божия закон има семейство (мъж с жена и биологично-натурално създадени деца) в наши дни би предпочел да живее в Русия или Турция, вместо в земите на Бившия Райх, превърнати от Прометейците във Вавилон, Содом и Гомор след загубата на НС Германия във ВСВ. Със сигурност! Турция, както и Русия имат много по-силна семейна ценностна система като общества, въпреки Исляма и въпреки посткомунистическата кoчина.
61
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кak ,,Да България'' ще ни превърне в Германия или Австрия? Ето как - приемане на Истанбулската конвенция , пакта за миграция, затваряне по домовете заради ,,пандемията"",а за несъгласните ще има демократичен бой и конна полиция ,стриктно изпълнение на брюкселските повели, независимо дали са полезни за нас ,още по голямо промиване на мозъците на децата превръщайки ги в *** и радетели на европейски ,,ценности"".
60
1
 
8
 
! Отговори
отиди на доктор преди 3 години
Този на снимката има розацеа. Да отиде на лекар да му предпише.Стига се е занимавал с докторските работи.
59
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демократична България е единствената честна и интелигентна партия. Това промитите мозъци няма как да го осъзнаят, защото невежият много лесно се обработва и му набутват в глават някакви кошмари за *** и пр. Вече ходите по света, или поне в Европа. Как искате да живеете? Както в Турция и Русия, или както в Австрия и Германия? Ето, това е! Ако си отговорите честно, ще разберете, че ДБ е избора, а всички други са демагози и манипулатори, които само искат да ви "оправят".
58
5
 
23
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Демократична България е само един тумор, развил се от метастазите на Сорос и Сие кланящи се на светлината Прометейци. Токсичен и крайно опасен за България, с разрушителните си идеологии на мъжки сватби, педофилия, тероризиране на деца с *** идеологии в държавните училища, геноцид чрез задължителни ваксини, македонско малцинство (и неминуемо следващата културна автономия на Пиринско и части от Кюстендилско) и Сие антибългарски, антихристиянски дейности в дневния си ред. Това е то - ДБ!
57
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха. Докъде пропадна държавата. Симида с червената муцуна да е в управлението. По-зле и от управлението на джипкаря. Направо закривай и тва е. Няма такава държава и няма такъв народ - ***, та ***, та ***..............
56
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демократична България- тези с Маджо-съветника ?
55
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Соросоидната пасмина наречена ,,Да България е много по опасна за България от бай Борисов !
54
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Демократична България даже предлагаха заплатите на депутатите да са 15 000 лв, но в последния момент са си потеглили предложението явно.
53
7
 
21
 
! Отговори
Demonaz преди 3 години
Да се маха. Кой знае каква глупост ще искат. Нещо от рода на излизане със смс , вечерен час, всичко да е затворено и т.н. Тези не бяха ли реформатори и подобни отломки или бъркам. Друго си е демократично затваряне на хората, някак европейско.
52
9
 
13
 
! Отговори
Аз преди 3 години
тоз мишок на снимката ще заплаче още малко по тъга към учиндолския чалгаджия
51
16
 
17
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Пълно с гербав *** тука бре.
50
14
 
8
 
! Отговори
До коментар 57 преди 3 години
Вие от ГЕРБ все не сте разбрали. Я питай началника за парите в плик дето ги раздаваха. Онзи дебелия с уж скъсания менискус изрича някоя простотия и яподемате щатните троляци.
49
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демократична България бяха тези, които предложиха заплатите ан депутатите да станат 10 000 шв.
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такъв план се изгражда и въвежда от националния съвет по национална сигурност дори на извънреден съвет,сесия,който го изгражда той го въвежда с необходимите звена в изпълнение за срок.
47
8
 
30
 
! Отговори
Акам преди 3 години
Ристю кривата крътуна и генералчето без армия ще стават милионери явно. ДАЙ БЪЛГАРИЯ ...