Радев се надява да бъде сформирано редовно правителство, с ясни принципи и приоритети

Президентът не каза кога ще връчи мандата на "Има такъв народ"
Обновена: 24 апр 2021 11:21 | 24 апр 2021 11:00, Елка Василева
350
Радев се надява да бъде сформирано редовно правителство, с ясни принципи и приоритети
Кадър: БНТ

Надявам се да имаме редовно, с широка парламентарна подкрепа правителство, обединено около ясни принципи и приоритети, заяви президентът Румен Радев. Той обаче не съобщи конкретна дата, на която ще връчи мандат за съставяне на правителство на втората по големина парламентарна партия "Има такъв народ".

На въпрос кога ще връчи мандата на ИТН и защо дава повече време за размисъл на формацията на Трифонов държавният глава отговори: „Няма определен срок по Конституция между първи и втори мандат“.

„Несериозно е да мислим още за служебно правителство при положение, че тече парламентарната процедура за съставяне на редовен кабинет,“ каза още президентът.

Още по темата

Надявам се това допълнително време да бъде инвестирано в диалог, в съгласие, така че да намерим консенсуса и да имаме редовно правителство, обединено около ясни принципи и приоритети, заяви държавният глава.

Радев подчерта, че парламентът е заработил енергично и българите очакват решения, които да бъдат взети, така че трябва да се даде шанс на парламента да свърши своята работа. Държавният глава подчерта, че не само изборният кодекс е сред задачите.

Рано е да говорим за трети мандат, каза още Радев в отговор на въпрос дали е избрал на кого ще връчи третия мандат за съставяне на правителство. Зависи какво ще се случи при втория мандат, но очаквам парламентарно представените политически партии и настоящото правителство да намерят сили и да проявят отговорност за актуализация на бюджета, защото ще бъде крайно безотговорно към милионите български пенсионери и трудещите се, към хиляди фирми, изправени пред фалит, да се окажат без подкрепа, точно когато имат най-голяма нужда, защото за такава подкрепа в момента в бюджета няма средства, коментира държавният глава.

Днес държавният глава даде начало на инициативата "Да засадим дърво, да възродим българската гора". В идеята се включват доброволци от цялата страна. Държаният глава засади бели брези в Плана планина край София.

"Да засадим дърво, да възродим българската гора" не е само лозунг. Нашите гори не са само национални богатства, неслучайно те са вписани в българската Конституция, те са част от нашата национална памет и идентичност", каза президентът Радев, цитиран от БНТ.

„Засаждането на дърво е своеобразен акт на полагане на нов живот", каза държавният глава.

"Днес ние показваме, че българинът е съпричастен да даде на следващото поколение един по-красив, по-здравословен свят", каза още Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
12
 
! Отговори
4epa преди 2 години
РАДЕВ ДА НЕ Е ХВАНАЛ ШУМАТА- ПАРТИЗАНИН ЩЕ СТАВА !!!!!!!!! РАДЕВ ТО НЯМА ВЕ4Е МАНДРИ ЗА ОБИРАНЕ ТЕ КОМУНИСТИТЕ ТВОЙТЕ ДРУГАРИ ГИ ЗАТРИХА МНОГО ОТДАВНА !
10
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук един/една/си мечтае за Бойко президент.Ха,ха,ха!От тоя ч.п за зеле не става,камо ли за президент.
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест надява се на коалиция БСП и ДПС, така ли? А тая коалиция явна ли да е с 3тия мандат или тайна, като застанете изозад на Славчо? Щото май ви се седи отзад! Да свършите едни магярии и народа като се усети че гащите му смърдат, да сочите чалгарите и да крещите "те ср*аха, те"! Ей, големи Настрадинчовци излязохте всички бре!
8
5
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
А ти учил ли си поне до 3-ти клас?Щото за него знаем,ама ти май си от ония,дето искат,ама не могат.
7
24
 
11
 
! Отговори
българин преди 2 години
Радев е единственият човек който може да оправи *** , защото е умен , честен и креативен , и народа има вяра в него !!
6
8
 
29
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ФИГУРАНТЕ КАКВО СЕ ПРАВИШ НА ОЩИПАНА МОМА- НАЛИ СИ ТИ АРХИТЕКТА НА ВСИ4КО ТОВА !!!!!!!!! СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО- ПО ТОЗИ НА4ИН ДА ВКАРАШ БСП И ДПС ВЪВ ВЛАСТА !!!!!!!!!!!!
5
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ке петка Герб!
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дано,ама надали.
3
7
 
11
 
! Отговори
Край преди 2 години
И той като мене се нада да станем Швейцария на Балканите. И той като мене се скрил на топло и не ще да носи отговорности.Само заплатите ни различни.
2
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
надявасе да забърка едни Л.....а при служебно правителство
1
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом господарите искат васалите да назначат натовец за президент, то по добре е Бойко, отколкото Радев. Радев ще се натяга и ще се доказва, а може и във война с Русия да ни вкара с "неговите" антируски проекти за Три морета.