Борисов призова да не замесват името му в скандала в УНСС

Премиерът не познавал преподавателите, отишъл да ги поздрави
25 апр 2021 20:23, Нели Христова
148

Премиерът в оставка Бойко Борисов призова да не бъде забъркван в скандала с преподавателя, който беше отстранен, след като се обяви срещу посещението на премиера в учебното заведение дни преди парламентарните избори, а от ръководството на УНСС са готови да назначат доц. Осиковски отново, ако представи доказателства за агитация от страна на Борисов.

След обвинения към премиера, че е използвал УНСС за предизборна спирка за агитация, преди четири дни доц. Осиковски беше уволнен. Днес, пред просветния министър, Бойко Борисов обясни: Не познавал преподавателите, но отишъл в университета дни преди изборите, за да ги поздрави.

И призова името му да не бъде замесвано в скандала.

"Ако си имат вътрешни проблеми – да си ги решават, но затова, че сме спрели пред този факултет – както всеки може да спре, да си го снима, да го покаже и да го изкоментира", каза премиерът в оставка.

Коментарът от ръководството на УНСС не закъсня. Ректорът на университета обеща да върне доц. Осиковски на поста, но под условие:

"Публично призовавам да представи доказателства за своите твърдения - но не колажи, и не снимки от 2019 г., а истинските факти от 2 април 2021 г. Ще преразгледам решението си за уволнението само при едно единствено условие - когато доц. Осиковски представи и най-малкото доказателство за осъществяване на предизборна агитация, съгласно законите и Конституцията на Република България", написа ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров.

Дни след като уволни доц. Осиковски, пред Bulgaria ON AIR проф. Димитров обясни действията си с "уронване престижа на учебното заведение".

"Имаше обвинения в политически слугинаж, които няма как да бъдат приети. Ако това остане без последствия – значи на истина има такива неща", заяви ректорът на УНСС.

Последваха реакции в защита на доц. Осиковски от други преподаватели. А зад него с официални позиции вчера застанаха колегите му от катедрата по Медии в университета.

"Апелираме наложеното наказание за дисциплинарно уволнение да бъде преразгледано и доц. д-р Мартин Осиковски да бъде възстановен като преподавател в екипа на катедрата", написаха от катедрата.

Възмущение от уволнението на Осиковски изразиха и колегите му от Софийския университет.

След дисциплинарното уволнение доц. Осиковски не е разговарял с ректора на университета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доцента има ли доказателства за агитация - не. Дали е трябвало да бъде уволнен е друг въпрос.
81
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уволнения доцент да бъде назначен за овчар в някоя ферма.Щото е абсурдно ББ да се надява,че с това посещение там ще спечели симпатии и гласове за ГЕРБ.
80
9
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До загриженомен ли визирате бедна духом,"лекар" го превърнахте в...неуважаван и не заслужаващ доверие...гробарите...само пари...ония от пазарджик до когаще го скубят прокурорите...защо не е в затвора до живот?моят лекар са усмивките на децата ми,живеят почтенно...не съм им давал повод са се срамуват от мен...вадя си хляба с работа...за разлика от вас ,и никои няма толкова пари,че да ме купи...българче съм...обичам...ама ако имате пари давайте ми бре то на яне...на биков,дилов,митов
79
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да не го замесват в скандала ,като само той и неговото приятелче ректора са виновни? Това си беше чиста проба предизборна пропаганда. И двамата трябва да бъдат наказани .
78
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корпус К на УНСС е един от най-големите строителни скандали.Сградата е проектирана върху терен, през който минава главен електро и топлопровод, а трябва да е с подземни гаражи.В същото време проектът е съфинансиран по европейски проект от ЕС.По средата на строежа парите свършват, защото трябва да се местят електро и топлопроводът.НИЕ ДАНАКОПЛАТЦИТЕ ПЛАЩАМЕ за да могат БСП и ДПС да продължат пропагандата си в УНСС.
77
3
 
8
 
! Отговори
загрижено преди 2 години
Този ББ трябва да отиде на лекар или поне да си почине малко.Вече нищо не може да се разбере от несвързаните му мисли.Освен че му плащат да пише срещу ГЕРБ.
76
3
 
2
 
! Отговори
Ало вестниците! преди 2 години
От предишна статия научихме че той подал оставка в знак на протест за това че Министър Председателя си правел ПР като посещавал университета.Кажете ни истината!Той като си е подал оставката, защо иска да се върне? Това временно решение ли е било или ПР на друга партия?Като е добър в своята област, защо сега не работи за конкуренцията?
75
4
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименхаха...бедна духом,университетите,училищата,образованието на децата ни е отговорност на Народани...Народа на България плаща сметките...дава и строи...борисов е душевно болен,зависим,алчен нечовек,учител...да да учител какъвто е уволненият..е свободен човек можещ да изразява мнение и да псува свякакви "началници"...освен народа ни...е УНСС да не е бащиния на управляващият го...временно...да не му се наложи да отговоря пред Народа ни...той за пари ама нашите...а се кланя на борисов
74
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УНСС е държавен, а не частен университет и е БАСТИЛИЯ НА БСП И ДПС там е г-н Орешарски и ред други членове на въпросните партии.Според самите студенти се е агитирало под различна форма за въпросните партии по време на лекции.Университетите е редно да не са място за политическа агитация.
73
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко им даде хляб на тиа да не гладуват, от ръката му ядяхте *** преподавателите ама има господ сега чалгаря ще ви резне парите
72
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Публично призовавам да представи доказателства за своите твърдения - но не колажи, и не снимки от 2019 г., а истинските факти от 2 април 2021 г.Т.е. това може да стане ако времето се върне назад, което според Айнщайн не може да стане! От тука следва, че трябва да се прочете още една книга по теория на относителността. С оглед на умствения багаж ще е много трудно
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички бандюги-олигархични Гешев трябва да ви тикне в затвора.Зор да съсипете държавата за да си спасите кожата.
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типично за диктатура, вече и уволнени учители има. Всичко това стана понеже ББ отиде да си направи поредната пропаганда преди изборите, само че този път беше в университет и хората се разприказваха.
69
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 83:Филип Морис Интернешънъл е платил на УНСС да направи разработка на схемите за нелегална търговия с цигари в България.Значи ЧАСТНА фирма за да си защити стоката-своите цигари плаща на колектив от БГ университет иКАКВО ЛОШО ВИДЯ В ТОВА?!Може би ти се засегна бизнеса с нелегалната търговия със цигари?!
68
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, които не могат да се справят с комплексите си днес са в Народното събрание.Някои са комплексирани, че са дълги други, че са ниски, трети, че са прос-ти, има жени, които са комплексирани, че не са млади и такива комплексирани, че не са мъже, съжалявам,Но от провинциалните ви балкански комплекси в тази държава не се живее.
67
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грехът на повечето българи и на г-н Борисов са комплексите.Българинът е комплексиран, че е беден, ако не е беден, че е недостатъчно образован, че е провинциалист дори, когато е от София българинът е ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИН ОТ МАЛКА ПРОВИНЦИАЛНА ДЪРЖАВА.Това е манталитетът, който не закопава.От тази комплексираност произтича цялата криворазбрана цивилизация осмяна от българските автори през 19 век и преповторена трагикомично днес.
66
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УНСС е било финансирано с милиони чрез фиктивни проекти свързани с оценка на контрабандата на акцизни стоки. Срам за науката е случващото се в УНСС и постъпката на ректора.
65
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДианаУНСС стана платен частен ВУЗ защото държавата оряза държавнатапоръчка и това е провал, а не успех, както го рекламира Борисов. Само богатите вече може да учат за фирмаджии и адвокати.
64
5
 
12
 
! Отговори
До Диана преди 2 години
Няма как да разбираш. Гласоподавателите на бидон от село Банкя е нормално да не разбирате много неща.
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДианаУНСС е затворен заради епидемията а политик си прави реклама със затворен ВУЗ.