Борисов призова да не замесват името му в скандала в УНСС

Премиерът не познавал преподавателите, отишъл да ги поздрави
25 апр 2021 20:23, Нели Христова
148

Премиерът в оставка Бойко Борисов призова да не бъде забъркван в скандала с преподавателя, който беше отстранен, след като се обяви срещу посещението на премиера в учебното заведение дни преди парламентарните избори, а от ръководството на УНСС са готови да назначат доц. Осиковски отново, ако представи доказателства за агитация от страна на Борисов.

След обвинения към премиера, че е използвал УНСС за предизборна спирка за агитация, преди четири дни доц. Осиковски беше уволнен. Днес, пред просветния министър, Бойко Борисов обясни: Не познавал преподавателите, но отишъл в университета дни преди изборите, за да ги поздрави.

И призова името му да не бъде замесвано в скандала.

"Ако си имат вътрешни проблеми – да си ги решават, но затова, че сме спрели пред този факултет – както всеки може да спре, да си го снима, да го покаже и да го изкоментира", каза премиерът в оставка.

Коментарът от ръководството на УНСС не закъсня. Ректорът на университета обеща да върне доц. Осиковски на поста, но под условие:

"Публично призовавам да представи доказателства за своите твърдения - но не колажи, и не снимки от 2019 г., а истинските факти от 2 април 2021 г. Ще преразгледам решението си за уволнението само при едно единствено условие - когато доц. Осиковски представи и най-малкото доказателство за осъществяване на предизборна агитация, съгласно законите и Конституцията на Република България", написа ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров.

Дни след като уволни доц. Осиковски, пред Bulgaria ON AIR проф. Димитров обясни действията си с "уронване престижа на учебното заведение".

"Имаше обвинения в политически слугинаж, които няма как да бъдат приети. Ако това остане без последствия – значи на истина има такива неща", заяви ректорът на УНСС.

Последваха реакции в защита на доц. Осиковски от други преподаватели. А зад него с официални позиции вчера застанаха колегите му от катедрата по Медии в университета.

"Апелираме наложеното наказание за дисциплинарно уволнение да бъде преразгледано и доц. д-р Мартин Осиковски да бъде възстановен като преподавател в екипа на катедрата", написаха от катедрата.

Възмущение от уволнението на Осиковски изразиха и колегите му от Софийския университет.

След дисциплинарното уволнение доц. Осиковски не е разговарял с ректора на университета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
77, откъде ги даде, от личния му джоб ли?
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УНСС - УМ НЕМА, СТУДЕНТ СТАВАУНСС - УТРЕ НОСИ СЪОТВЕТНАТА СУМА
60
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДианаНе само това, Борисов даде пари за довършването на новото крило на университета. Тогава беше добър като даваше парите, сега лош.Просто протестърската вълна заплашва да срине напълно държавата и ние трябва не да мълчим а да се противопоставим с всички сили на домогваниятаннампротестърите, защото това са едни нихилисти и анархисти, които имат сериозен потенциал да ликвидират страната ни!
59
16
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Не разбирам какво лошо има дори ако Бойко е искал да направи предизборна агитация в УНСС защо този Осиковски трябва да го обвинява в това - това става на 2.04, а изборите са два дена по-късно..Забранено ли е два дена преди изборите да има агитация? И...дори да е забранено, това БСП Осиковски се е нахвърлил веднага срещу посещението му без да знае причината за него, а колеги-БСП го защитават сега...Не! За БСП просто няма спасение - неспасяеми са, само властта им е в главите! БСП ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА
58
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко и университет, това е трагикомично.
57
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А чии го диреше там два дена преди изборите?
56
3
 
14
 
! Отговори
КЛ преди 2 години
Борисов стъпи в университет. Невероятно.Похвално. Тъкмо се зарадвах, а то се оказа, че отишъл само да поздрави преподавателите.
55
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагъл, много нагъл, мега нагъл, турбо нагъл, хипер нагъл, Тиквата...
54
4
 
18
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 2 години
След като отмъстителният и злобен лъжец Боко Тиквата е настоявал да уволнят Осиковски, сега пак е ни лук ял, ни лук мирисал. Някой да се учудва? Къде е Мата Харитата, бе ?
53
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аба хайде правете правителство защото има ли избори този ще се върне на премиерския пост. На народа му писна и пак ще гласува макар с отвращение за тези които поне не ги е страх да поемат отговорност и не ги е страх...
52
5
 
18
 
! Отговори
Марин Русеборн преди 2 години
До АнонименМухльо, ако не си платен, пасеш трева! След извънредните избори, няма да има Герб в НС! Ясно!
51
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата е ходил да показва как е раздавал наще пари на университет чиито кадри доказано не дават резултат :))) Ко общо има правителството с тия ? Нали печатат банкноти на които викат ,,диплома,, Освен това икономисти които не могат да си превят сметката та ние им плащаме заради боко тиквата.
50
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавата плесен явно може да се изчегърта само с кубинки в *** алчни тикви!
49
6
 
23
 
! Отговори
мак преди 2 години
Това беше предизборно посещение, както предизборни бяха тъ.пи.те му "инспекции". Няма как да не бъде замесено скъпоценното му име в тази история, така че да не се прави на ощипана мома.
48
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с омразата към Борисов си го заври ----знаеш къде.Ако продължават така истерично да се държат в новия Парламент на следващите избори пак Бойко ще спечели.Ама те искат хем да правят истерии, хем да се правят на голямата работа, обаче ако може да не поемат отговорност за нищо. Ако може и правителство да не правят, и само да си плюят по ГЕРБ.Не случайно първото нещо дето го гласуваха беше за заплатите.
47
15
 
29
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ПОЗОР СИ ТИКВО ,КЪДЕТО МИНЕШ КАФЯВА ДИРЯ ОСТАВА !!!ВЕЧЕ 95% ОТ БЪЛГАРИТЕ ТЕ МРАЗЯТ
46
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ретроспективните заклинания продължават със страшна сила.Та така! Кога Баце, Каскета, Доган и Прас-Прес ще улизат в панделата, а другите апостоли...,КОГА, че да спим спокойно. :)
45
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов говори предимно глупости и лъжи. На него трябва да му се вземе думата и да не ни назнимават каква нова безсмислица е измъдрил
44
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Късно. Заради честната позиция на един преподавател относно ББ, сега този същия е наредил уволнението.Срам. Един пожарникар да уволнява университетски преподаватели
43
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето затова ви нарича *** и го заслужавате, лакей без граници.А защо пиша така, ами не отразихте нищо за реакцията на доцента, после нищо за уволнението му, НО когато Борисов се изказа по темата, вие веднага публикувате. Никаква последователност в новините, а само елементарен слугинаж.